Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 91-71 (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 91-71 (vid)
Με τον Κρις Σίνγκλετον να πραγματοποιεί την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και τον Νικ Καλάθη να... ενορχηστρώνει τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (91-71), πήραν τη πρόκριση στα playoffs και πλέον κοιτάζουν ακόμα και την τετράδα!

Απ' ότι φαίνεται η πολυαναμενόμενη και πολυπόθητη εκτός έδρας νίκη στάθηκε αρκετή για να δώσει την ώθηση στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις! Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους την φετινή σεζόν και με τη νίκη τους απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα με 91-71 πήραν και... μαθηματικά τη πρόκριση στα playoffs της EuroLeague.

Πλέον κοιτάζουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο τέλος της regular season και να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες, ακόμα και για το πλεονέκτημα της έδρας. Δύσκολο αλλά όχι και ακατόρθωτο. Το ευχάριστο για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες της ομάδας ήταν η πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Μάλιστα η τρίτη περίοδος ήταν πραγματικό... showtime, με τον Νικ Καλάθη να «δημιουργεί» και τον Κρις Σίνγκλετον να επιστρέφει στις καλές του εμφανίσεις και να «εκτελεί» με όλους τους δυνατούς τρόπους. Αποτέλεσμα; η διαφορά να φτάσει και τους 23 πόντους (77-54) λίγο πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα επιμέρους 30-18 και έδειξε ότι ήταν το απόλυτο και μοναδικό αφεντικό του αγώνα. Μάλιστα είχαν σκοράρει και οι 12 παίκτες των «πρασίνων» από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου!

Τα πάντα είχαν ξεκινήσει από το πρώτο τζάμπολ... Το πρώτο πεντάλεπτο έμοιαζε βγαλμένο από τα καλύτερα μπασκετικά παραμύθια για τον Παναθηναϊκό αφού ήταν άψογος σε ό,τι και αν έκανε στο παρκέ του ΟΑΚΑ! Το 17-2 αποτυπώνει από μόνο του τα όσα συνέβαιναν στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με τους «πράσινους» να έχουν σχεδόν το απόλυτο στα σουτ εντός παιδιάς με 4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα όπως επίσης και 3/3 βολές. Τα πάντα λειτουργούσαν... ρολόι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα με αποτέλεσμα να βρουν και εύκολα καλάθια, είτε με τρανζίσιον παιχνίδι, είτε με ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Βέβαια ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή ο Αστέρας θα αντιδρούσε. Συγκεκριμένα «έκλεισε» προς τα μέσα την άμυνα με αποτέλεσα να δυσκολέψει τους «πράσινους» και με ένα επιμέρους 4-10 να μειώσει σε 21-12 λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου (24-15).

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το απαραίτητο rotation του Πασκουάλ με αποτέλεσμα να χαθεί ο ρυθμός. Παρόλα αυτά στη συνέχεια μπόρεσε και πάλι ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει στροφές και να προηγηθεί με 34-20 στο 14'! Ο Κένι Γκέιμπριελ ήταν εκείνος που έδωσε την απαραίτητη ενέργεια και ώθηση στην ομάδα του, συμπληρώνοντας τον πολύ καλό σε αυτό το διάστημα, Κρις Σίνγκλετον. Και πάλι. Οι Σέρβοι αντέδρασαν εκ νέου και εκμεταλλεύτηκαν κάποια βιαστικά λάθη και κάποιες βιαστικές επιλογές των «πρασίνων». Με ένα νέο επιμέρους 12-2 μείωσαν στους τέσσερις πόντους (36-32) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η «πράσινη» απάντηση ήταν άμεση με ένα γρήγορο 5-0 και την διαφορά να μένει στους εννέα πόντους (41-32) μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα (47-38).

Οι «πράσινοι» είχαν εξαιρετικά ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο με 65% στα δίποντα (15/23) και 40% στα τρίποντα (4/10) ενώ είχαν «εκτελέσει» 11 βολές λιγότερες (5/8) από τον Ερυθρό Αστέρα (12/19). Ο Κρις Σίνγκλετον συνέχιζε το σερί των καλών του εμφανίσεων με 14 πόντους σε αυτό το διάστημα (2/2δίπ., 3/3τρ., 1/2β., 4ρ.), ενώ ο Καλάθης μετρούσε 9 πόντους και 7 τελικές πάσες. Αντίθετα τα ποσοστά του Ερυθρού Αστέρα δεν ήταν καθόλου καλά με 10/24 δίποντα (41%) και 2/6 τρίποντα (33%).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς! Ειδικά στην άμυνα όπου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν εκείνη που του έδωσε τη δυνατότητα να «τρέξει» στο ανοικτό γήπεδο και να «ανοίξει» την διαφορά στο σκορ. Σημείο αναφοράς οι 22 ασίστ και το 65% στα δίποντα (28/43), όπως επίσης και τα 10 κλεψίματα!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης έκανε τα... πάντα με 17 πόντους έχοντας 7/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, αλλά και 4 λάθη με... 34 βαθμούς στο ranking! Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν εκπληκτικός έχοντας 21 πόντους με 4/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/3 βολές 4 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 26:43.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Oι Ντίλαν Ένις (1π., 0/3σ.) και Τζέιμς Φελντέιν (6π., 2/10 σουτ) δεν βοήθησαν καθόλου τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ.

ΣΗΜΕΙΟΚΛΕΙΔΙ: Το τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε φοβερό μπάσκετ και συνδύασε το θέαμα με την ουσία στέλνοντας την διαφορά στους 23 πόντους (77-54).

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Έιντριαν Πέιν «καθάρισε» τις περισσότερες φάσεις πάνω από τη στεφάνη μαζεύοντας 9 ριμπάουντ ενώ ήταν πολύ καλός και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κένι Γκέιμπριελ υπέγραψε το καλύτερο play του αγώνα! Αρχικά έκλεψε τη μπάλα στην άμυνα και άνοιξε τον αιφνιδιασμό με τον Νίκο Παππά. Ο Έλληνας γκαρντ του... πέταξε τη μπάλα πολύ ψηλά και εκείνος την κάρφωσε εντυπωσιακά στο καλάθι του Αστέρα.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το χαλάρωμα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Ο Αστέρας μάλλον... όλο το παιχνίδι και τα κακά ποσοστά στα σουτ (18/46 δίποντα και 6/20 τρίποντα)

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 47-38, 77-56, 91-71

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.