Vi (c) toria κορυφής!

Αντωνία Σπανού
Vi (c) toria κορυφής!
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Βιτόρια για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια (21:30, NS2) και θέλει την νίκη που θα τον κρατήσει στην κορυφή λίγο πριν την... διαβολοβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Ισπανία για την 17η αγωνιστική της Euroleague, που καλείται να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει καταφέρει να βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή (κέρδισε η ΤΣΣΚΑ την Αρμάνι Μιλάνο) και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο πέρα από την νίκη που θα της δώσει τους βαθμούς και την ώθηση που χρειάζεται, πριν από την επόμενη εβδομάδα, με την διπλή αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός καλείται αν αφήσει πίσω του την ήττα πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και να κοιτάξει μπροστά, ώστε να συνεχίσει με... ρυθμό τον ευρωπαϊκό «Μαραθώνιο».

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στην αποστολή τους 13 πρόσωπα, αφού οι Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς ακολούθησαν κανονικά τους συμπαίκτες τους για την δύσκολη «μάχη» που έχουν μπροστά τους.

Αγωνιστικά προβλήματα, λοιπόν, δεν υπάρχουν και άπαντες γνωρίζουν καλά ότι μια νίκη κόντρα στους Ισπανούς είναι υπερπολύτιμη στον δύσκολο δρόμο που έχουν να διανύσουν.

Η Μπασκόνια έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά σε σχέση με την 1η αγωνιστική που είχαν βρεθεί και πάλι οι δύο ομάδες και έχει καταφέρει να αφήσει πίσω της την άσχημη αρχή της. Πλέον, μπορεί να κοιτάει τις θέσεις των playoffs και με πολύτιμες νίκες να τις φτάσει κιόλας.

Το μεγάλο όπλο των Βάσκων είναι το σουτ τους από την περιφέρεια και αν καταφέρει και βρει ρυθμό, θα γίνουν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό πολύ δύσκολα.

Οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν τις αδυναμίες των Ισπανών, είναι μετά από πολύ καιρό πλήρεις και θα παλέψουν για ακόμα μια νίκη, που θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα, αλλά θα τους κάνει να πατήσουν και πάλι κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.