Ο Ναβάρο ξεπέρασε τον Διαμαντίδη! (pic & vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Ναβάρο ξεπέρασε τον Διαμαντίδη! (pic & vids)
Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την ΤΣΣΚΑ στο Palau Blaugrana είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος πέτυχε ακόμα μια τεράστια διάκριση στην Euroleague.

Tο παιχνίδι του δεν πρόσφερε κάτι το επαναστατικό ή το καινοτόμο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι ο παίκτης που θα πασάρει χωρίς να κοιτάει ή θα καρφώνει στα μούτρα των ψηλών. Τα αθλητικά προσόντα δεν μπήκαν ποτέ στην εξίσωση ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πάψει να είναι κομβικός για την Μπαρτσελόνα. Κι όμως… Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι θρύλος στην Euroleague και κάτοχος μιας σειράς σπουδαίων ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Euroleague με 4.058 πόντους, είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στον θεσμό (329) ενώ από χθες το βράδυ είναι εκείνος με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής! Ο 37άχρονος γκαρντ αγωνίστηκε 15:28 στο 85-72 της Μπαρτσελόνα επί της ΤΣΣΚΑ, έφτασε τα 7.976:52 συμμετοχής και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Δημήτρη Διαμαντίδη με 7967:49 συμμετοχής σε 278 παρουσίες στον θεσμό!

Παρεμπιπτόντως, την πρώτη τετράδα συμπληρώνουν άλλοι δυο Έλληνες... Ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης με 7195:41 λεπτά σε 258 ματς και ο Νίκος Ζήσης με 6751:38 λεπτά σε 296 ματς.