Παίκτες και ομάδες γίνονται ONE TEAM!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Παίκτες και ομάδες γίνονται ONE TEAM!
Οι αγώνες του διημέρου 19-20 Δεκεμβρίου στην Euroleague και το Eurocup είναι αφιερωμένοι στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague Basketball, ONE TEAM.

Το ΟΝΕ TEAM είναι το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague Basketball, το οποίο εφαρμόστηκε αρχικώς το 2012 και στόχος του είναι κάθε σύλλογος να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες από το πρόβλημα της περιθωριοποίησης που μπορεί να εισπράττουν. Το μπάσκετ και γενικότερα ο αθλητισμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για να περάσει κάποιος το μήνυμα του μέσα από την χαρά που προσφέρει το ίδιο το παιχνίδι κι έτσι οι αγώνες του διημέρου 19-20 Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague Basketball θα βρίσκεται στο επίκεντρο και θα μεταφερθεί στα γήπεδα ανά την Ευρώπη για τη 13η αγωνιστική της Turkish Airlines EuroLeague και την 9η αγωνιστική του 7DAYS EuroCup. Οι 20 αγώνες του διημέρου είναι αφιερωμένοι στο ONE TEAM με στόχο την ενίσχυση χιλιάδων συνανθρώπων μας σε όλη την Ευρώπη. Το Πρόγραμμα ONE TEAM εγκαινιάστηκε το 2012, πλέον υποστηρίζεται από 40 ομάδες που συμμετέχουν στην Euroleague και το Eurocup ενώ έχει επεκταθεί σε 34 πόλεις και 13 διαφορετικές χώρες!

Κάθε ομάδα "τρέχει" ένα πρόγραμμα συγκεκριμένων κοινωνικών δραστηριοτήτων που εστιάζει στην τοπική κοινωνία. Οι πρωτοβουλίες των ομάδων και των συνεργατών μας στις τοπικές κοινωνίες, μαζί με 50 βετεράνους κι εν ενεργεία σταρ του θεσμού που λειτουργούν ως Πρέσβεις του ONE TEAΜ θα υλοποιηθούν με μια σειρά δραστηριοτήτων σε όλα τα παιχνίδια που θα διεξαχθούν το διήμερο 19-20 Δεκεμβρίου. Πριν από το τζάμπολ κάθε αγώνα, πέντε συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα ONE TEAM και πέντε αθλητές των Special Olympics θα προσκληθούν στο παρκέ κατά την παρουσίαση των ομάδων.

Στο ημίχρονο του κάθε αγώνα, οι συμμετέχοντες στο ONE TEAM και οι αθλητές των Special Olympics θα επιστρέψουν στο παρκέ για να συμμετάσχουν σε μπασκετικές δραστηριότητες. Το μήνυμα ενότητας θα τονιστεί ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι παίκτες της Euroleague θα φορέσουν φανέλες στις οποίες θα αναγράφεται ο όρος "ONE TEAM" αντί για τα ονόματά τους» αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ενημέρωση της Euroleague Basketball.

«Το να παρέχουμε ουσιαστική στήριξη στις τοπικές κοινωνίες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης αποτελεί θεμελιώδη αρχή και προτεραιότητά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις 40 ομάδες της Euroleague και του Eurocup που εργάζονται τόσο εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση, μεταφέροντας παντού το μήνυμα πως είμαστε Μια Ομάδα (σ.σ. ONE TEAM). Η εβδομάδα δραστηριοτήτων του Προγράμματος ONE TEAM είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο των ομάδων, παικτών και ανθρώπων του μπάσκετ. Πρέπει να δείξουμε στα περιθωριοποιημένα μέλη της κοινωνίας μας ότι δεν είναι μόνοι!» εξήγησε ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου.

Από την πλευρά του, ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κάιλ Χάινς, ανέφερε: «Ασχολούμαι ενεργά με το Πρόγραμμα ONE TEAM τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι απίστευτο να βλέπεις την πρόοδο και την εξάπλωσή του αυτό το διάστημα. Το μπάσκετ μπορεί να γίνει μέσο ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Ανυπομονώ για την έναρξη των αγώνων. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που θα αγωνιστώ με τον όρο "ONE TEAM" στο πίσω μέρος της φανέλας μου».

«Το Πρόγραμμα ONE TEAM εξαπλώθηκε όσο αγωνιζόμουν στην Euroleague. Πλέον το ίδιο συμβαίνει και με τις ομάδες του Eurocup. Είναι καλό για τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται καθώς και για τους παίκτες όπως εγώ που έχουμε την ευκαιρία να συναναστραφούμε με λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας» εξήγησε ο Στράτος Περπέρογλου που φέτος αγωνίζεται στη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.