Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 12ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 12ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece για άλλη μια φορά μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 10ης αγωνιστικής.

H δωδέκατη αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece επιλέγει τους καλύτερους και χειρότερους, μοιράζοντας τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

H Zαλγκίρις κάνει... θραύση στα βραβεία!

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Δεν γίνεται να χάσει το Όσκαρ ο Βενσάν Πουαριέ. Ο σέντερ της Μπασκόνια έκανε εκπληκτικά πράγματα στη νίκη των Βάσκων επί της Εφές, αφού μέτρησε 16 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 τάπες, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 35 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Είναι αναμφίβολα ο MVP της αγωνιστικής, κερδίζοντας στα σημεία τον Νάντο Ντε Κολό.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Πιέρ Τζάκσον πέτυχε 5 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά άστοχος κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Ο γκαρντ της Μακάμπι είχε 0/5 δίποντα και 1/6 τρίποντα αλλά και 2 λάθη, κάτι που τον έφερε στο -3 στο σύστημα αξιολόγησης. Πως να γλιτώσει το βατομουράκι;

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Σίγουρα τα 6/9 τρίποντα του Ρίβερς (ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ) στο ματς του Παναθηναϊκού με την Εφές, οι 101 πόντοι που έβαλε η ΤΣΣΚΑ στην Μακάμπι και τα 5 μπλοκ του Πουαριέ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Άλλη μια κατηγορία που ο νικητής δεν χωρά αμφισβήτηση. Η νίκη της αγωνιστικής ανήκει στην Ζαλγκίρις που πήγε στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε και κατάφερε να δραπετεύσει με ένα τεράστιο διπλό. Οι Τούρκοι μετρούσαν 4 σερί νίκες πριν τους σταματήσει η αρμάδα του Σάρας.

Limit-up: Δεν γίνεται να πάει στη Ζαλγκίρις, αφού αυτή ήταν ήδη… up μετά τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική. Η Μπάμπεργκ κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που έμοιαζε χαμένο. Οι Γερμανοί άφησαν πίσω τους την ήττα με 92-76 από την ΤΣΣΚΑ και κατάφεραν να επικρατήσουν κόντρα σε μια ομάδα που πριν το ματς μετρούσε 9 νίκες και 2 ήττες στη διοργάνωση.

Limit-down: Το «βατόμουρο» θα το μοιράσουμε αυτή την αγωνιστική. Το μισό θα δοθεί στον Ολυμπιακό και το άλλο μισό στην Φενέρ. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν, καθώς μετά τη σπουδαία νίκη κόντρα στην Ρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε η ήττα-αυτοκτονία απέναντι στην Μπάμπεργκ. Από την άλλη το σύνολο του Ομπράντοβιτς δεν πήρε ώθηση από την άνετη επικράτηση απέναντι στην Μπαρτσελόνα (68-83) και έχασε εντός έδρας από την Ζαλγκίρις.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το Όσκαρ πρέπει να καταλήξει στα χέρια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και σε αυτόν θα πάει. Ο Σάρας οδήγησε τη Ζαλγκίρις σε μια σπουδαία νίκη με 89-90 μέσα στην Πόλη κόντρα στην Φενέρ, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως η δουλειά που κάνει στην ομάδα από το Κάουνας είναι εκπληκτική. Σπουδαία δουλειά από τον Λιθουανό σε άλλο ένα οριακό παιχνίδι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.