Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 82-80 (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 82-80 (vid)
Ο Παναθηναϊκός γύρισε από την κόλαση του πρώτου ημιχρόνου στον... παράδεισο και χάρη στην εκπληκτική του άμυνα και τον φοβερό Κέι Σι Ρίβερς επικράτησε της Ρεάλ με 82-80 και σημείωσε την 4η συνεχόμενη νίκη του στην EuroLeague!

Τα πράγματα είναι... απλά! Ο Παναθηναϊκός, απλά ΔΕΝ χάνει στο ΟΑΚΑ!

Αν και με βάση τα όσα έδειξαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, τα πάντα συνηγορούσαν σε νίκη της Ρεάλ, οι «πράσινοι» δεν έπαθαν σύνδρομο... Φενέρ από τα περσινά playoffs και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στην άμυνα κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να φτάσουν στη νίκη με 82-80 με την οποία έφτασαν στο 6-3 στην EuroLeague. Μάλιστα αυτή ήταν η 4η σερί νίκη του Παναθηναϊκού συνεχίζοντας με τον ίδιο... δαιμονιώδη ρυθμό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Βέβαια στην τελευταία επίθεση της Ρεάλ, ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να μην κάνει φάουλ με το σκορ στο 82-80, με τον Τόμπκινς να επιχειρεί τρίποντο! Το ρίσκο «βγήκε» στον Καταλανό προπονητή αφού το σουτ του Αμερικανού δεν βρήκε στόχο.

Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς ήταν και πάλι ο... clutch παίκτης ευστοχώντας σε τρίποντο στα 22'' με το οποίο είχε δώσει προβάδισμα με 80-78 στον Παναθηναϊκό! Ο εκπληκτικός Τζέιμς Γκιστ συμπλήρωσε τη φοβερή του εμφάνιση με τις νικητήριες βολές στα 15'' πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Βέβαια εκείνος που έκανε την διαφορά ήταν ο Κέ Σι Ρίβερς, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη -ίσως- φετινή του εμφάνιση έχοντας 20 πόντους με 4/7 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και δύο ασίστ! Όντας εκείνος που υπέγραψε τη νίκη του Παναθηναϊκού απόρροια και της καταπληκτικής άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο. Απλούστατα: 54 πόντοι παθητικό στο πρώτο μισό του αγώνα και 26 στο δεύτερο!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό σερί 13-0 και μπόρεσε στο πρώτο τετράλεπτο του β' ημιχρόνου να αντιστρέψει την εικόνα του αγώνα και να επιστρέψει από το -16 του 21' (40-56) μειώνοντας σε 53-56! Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν εκείνος που είχε αναλάβει δράση με τα περιφερειακά του σουτ, ενώ ο Τζέιμς Γκιστ εκείνος που... έβαλε τη Ρεάλ μέσα στα καλάθια, είτε απο ασίστ πάρε... κάρφωσε, είτε τελειώνοντας τις φάσεις ύστερα από επιθετικά ριμπάουντ τα οποία είχαν λείψει από το πρώτο μισό του αγώνα. Το επιμέρους των «πρασίνων» έγινε 22-6 (!) με τον Κρις Σίνγκλετον να συμπληρώνει ιδανικά τους συμπαίκτες του σε εκείνο το διάστημα και να φέρνει το ματς στα ίσια (62-62) στο 27'. Παρόλα αυτά η Ρεάλ βρήκε δύο μεγάλα σουτ με τους Ρούντι Φερνάντεθ και Καμπάτσο με αποτέλεσμα να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +5 (69-64).

Μπορεί το ξεκίνημα του αγώνα να έμοιαζε... ονειρικό για τον Παναθηναϊκό και τον Ματ Λοτζέσκι ωστόσο η συνέχεια (και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα) έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική. Ο Αμερικανοβέλγος φόργουορντ πέτυχε γρήγορους 8 πόντους με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να πάρουν το μομέντουμ και να προηγηθούν με 8-2! Μέχρι εκεί! Ο Θανασης Αντετοκούνμπο που είχε γίνει... σκιά του Λούκα Ντόντσιτς στο φορτώθηκε με τρία φάουλ από πολύ νωρίς και έκτοτε ο ταλαντούχος Σλοβένος βρήκε τους χώρους που ήθελε για να «αλωνίσει» και να... δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του!

Με ένα επιμέρους 18-5 σε τέσσερα λεπτά, η Ρεάλ πήρε διαφορά επτά πόντων (20-13) και έκτοτε το μόνο που έκανε ήταν να την... αυξάνει και να μην αφήνει τον Παναθηναϊκό να πλησιάσει στο σκορ. Σε αυτό βοήθησαν τα μέγιστα η κυριαρχία της στα ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο (20-8!!) και τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν πάρει ψυχολογία με αποτέλεσμα να κλείσουν το πρώτο μισό του αγώνα στο +14 (54-40) έχοντας 76,5% στα δίποντα (13/17), 54% στα τρίποντα (6/11) και 100% στις βολές (10/10).

Οι αριθμοί του α' ημιχρόνου αποτύπωσαν στο έπακρον την διαφορά των δύο ομάδων, αν και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιστρέψει μειώνοντας σε 41-36 στο 27' αλλά οι Μαδριλένοι κατάφεραν πραγματοποιήσουν ένα νέο επιμέρους 13-4 και να κλείσουν το πρώτο μισό του αγώνα με την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της. Ο Τόμπκινς ήταν το... κρυφό χαρτί του Λάσο, ο οποίος συμπλήρωσε ιδανικά τον Ντόντσιτς στο πρώτο ημίχρονο, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 3/13 τρίποντα! Το στατιστικό που αποτέλεσε και τροχοπέδη για τους «πράσινους» σε αυτό το διάστημα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο αφού δέχθηκε μόλις 26 πόντους περιορίζοντας αισθητά την δράση του Ντόντσιτς. Επιπλέον βρήκε μεγάλα σουτ, τα οποία του έδωσαν ψυχολογία και μομέντουμ, ενώ βελτιώθηκε στα ριμπάουντ αφού το 20-8 της Ρεάλ στο α' ημίχρονο έγινε... 35-33!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν «όλα τα λεφτά» για τον Παναθηναϊκό με 20 πόντους έχοντας 4/7 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και δύο ασίστ! Ο Τζέιμς Γκιστ είχε άλλους 15 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 2 λάθη.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Άφαντος ο Τζέισι Κάρολ στα 8 λεπτά με 0/1 σουτ εντός παιδιάς, ενώ εξίσου απαρατήρητος πέρασε και ο Τσέισον Ραντλ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το 13-0 του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με το οποίο «έκοψε» τον... αέρα της Ρεάλ και μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι και να διεκδικήσει τη νίκη.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Σίνγκλετον πέτυχε καθοριστικούς πόντους τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έκανε το σερί, ενώ ο Κένι Γκέιμπριελ μπορεί να ήταν άστοχος, αλλά ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Νίκου Παππά στα 22' πριν από το τέλος με το οποίο έδωσε το προβάδισμα με 80-78 στον Παναθηναϊκό, όπως και το... άστοχο του Τόμπκινς για τη νίκη της Ρεάλ!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 18 λεπτά του α' ημιχρόνου, όταν ήταν κάκιστος στην άμυνα, ενώ η Ρεάλ τα 9/30 τρίποντα, όπως επίσης και το «νεκρό» διάστημα στο ξεκίνημα του β' μέρους.

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 40-54, 64-69, 82-80

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.