Οι «δαίμονες» του Πάτρικ Γιανγκ

Οι «δαίμονες» του Πάτρικ Γιανγκ
Δύο χρόνια και 10 μέρες μετά τον τραυματισμό του, ο Πάτρικ Γιανγκ συνεχίζει να ταλαιπωρείται από το γόνατό του και δεν έχει ντεμπουτάρει ακόμη με την Αρμάνι. Η Euroleague Greece εξιστορεί...

Ήταν 12 Νοεμβρίου 2015 όταν ο Πάτρικ Γιανγκ έπεφτε στο παρκέ του «Abdi Ipekci» και σφάδαζε. Πέρασαν 2 χρόνια και 10 μέρες ακριβώς και ο Αμερικανός σέντερ ουσιαστικά ποτέ δεν βρήκε τον προηγούμενο καλό του εαυτό, αυτόν που έδειξε για μισή σεζόν στη Γαλατάσαραϊ και για 4 ματς στον Ολυμπιακό.

Ο Πάτρικ Γιανγκ το περασμένο καλοκαίρι βρήκε νέα στέγη στην καριέρα του αφού ο Σιμόνε Πιανιτζάνι παρά τον σημαντικό τραυματισμό που κουβαλούσε, του εμπιστεύτηκε μία θέση στο ρόστερ.

Η Αρμάνι ωστόσο αποδείχτηκε πως έδρασε βιαστικά αφού φεύγει ο Νεοέμβριος κι ο Γιανγκ δεν έχει κάνει καν προπόνηση με την ομάδα από το Μιλάνο. Το καλοκαίρι λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου ανακαλύφτηκε νέο πρόβλημα στο ταλαιπωρημένο του γόνατο και αποφασίστηκε πως χρειάζεται, «καθαρισμός».

Η επέμβαση με την αρθροσκόπηση έγινε, αλλά ο Αμερικανός σέντερ συνεχίζει να παλεύει με τους «δαίμονές» του.

Το ψυχολογικό πρόβλημα που του έχει δημιουργήσει εκείνος ο τραυματισμός στο ματς με την Αναντολού Εφές δεν λέει να ξεπεραστεί.

Ο Γιανγκ προσπάθησε με τη βοήθεια και την υπομονή των ανθρώπων του Ολυμπιακού να επιστρέψει στα παρκέ την περσινή σεζόν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο 25άχρονος σέντερ έλεγε πως αισθανόταν καλά, αλλά οι πράξεις κι η παρουσία τους ήταν διαφορετικά. Ο ίδιος το καταλάβαινε και μάλιστα τα Χριστούγεννα του 2016 είχε διαμηνύσει στους φίλους των Πειραιωτών πως, «στα γενέθλια μου θα είμαι 100% έτοιμος».

Δυστυχώς για όλους η 1η Φεβρουαρίου 2017 (ημέρα των γενεθλίων) πέρασε με τον Γιανγκ να παραμένει σε κακή αγωνιστική κατάσταση.

Η μετακίνησή του στην Αρμάνι δεν έχει αλλάξει κάτι κι έτσι στην αυριανή αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι» δε θα τον έχουν αντίπαλο στο παρκέ.

Ο ίδιος ο Γιανγκ συνεχίζει να παλεύει με τους «δαίμονές» του, απλά όχι στον Πειραιά, αλλά στο Μιλάνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.