Ντένμον: «Είμαι σε... καλό φεγγάρι!»

Ντένμον: «Είμαι σε... καλό φεγγάρι!»

Γιώργος Κούβαρης
Ντένμον: «Είμαι σε... καλό φεγγάρι!»
Ο Μάρκους Ντένμον μίλησε στην EuroLeague Greece για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Χίμκι, τη δική του καλή εμφάνιση, αλλά και το... μυστικό για τα πολλά εύστοχα τρίποντα!

Γίνεται ένας παίκτης να προέρχεται από μηδενικό χρόνο συμμετοχής σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να έχει ρυθμό σαν να μην... είχε βγει ποτέ από το παρκέ και να βλέπει το καλάθι της ομάδας που πρoπορεύεται στην EuroLeague σαν βαρέλι; Για τον Μάρκους Ντένμον γίνεται και... παραγίνεται!

Μπορεί στο ΣΕΦ να «έγραψε» DNP στο φύλλο αγώνα αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, όχι μόνο δεν τον πείραξε, αλλά τον κράτησε στην... πρίζα εν όψει των επόμενων αγώνων. Το έδειξε απέναντι στον Πανιώνιο και το πιστοποίησε το βράδυ της Τρίτης (14/11) στην αναμέτρηση με την Χίμκι!

Ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 24 πόντους με 7/9 τρίποντα όντας εκείνος που άνοιξε τον δρόμο στους «πράσινους» για το 4-3 στη φετινή διοργάνωση και την ευρεία νίκη απέναντι στην ρωσική ομάδα: «Ήμουν τυχερός που πήρα κάποια λεπτά συμμετοχής και βοήθησα την ομάδα με κάποιες προσπάθειες. Πάντα θέλω να βοηθάω την ομάδα μου και αυτό προσπάθησα να κάνω και σε αυτό το παιχνίδι» λέει στην EuroLeague Greece ο Μάρκους Ντένμον και συνέχισε:

«Είμαι σε καλό... φεγγάρι. Και στο ματς με τον Ολυμπιακό ένιωθα πολύ καλά, αλλά δεν έπαιξα. Είναι ένα κίνητρο για μένα. Είμαι ανταγωνιστικός και θέλω ανταγωνίζομαι προκειμένου να παίζω και να βοηθάω» ενώ στάθηκε και στην οδηγία του Τσάβι Πασκουάλ: «Ο κόουτς θέλει να είμαι επιθετικός όταν βρίσκομαι στο παρκέ. Προσπαθώ να βρω τον ρόλο μου μέσα στην ομάδα. Πριν δεν είχα πολλά λεπτά και δεν χρειαζόταν να ήμουν τόσο επιθετικός, αλλά ο κόουτς θέλει να το κάνω όταν παίζω και αυτό προσπάθησα να πετύχω...»

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με 17/27 τρίποντα κόντρα στην Χίμκι και όπως δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ «δουλεύουμε πολύ στα τρίποντα και αυτό διότι έχουμε πολλούς παίκτες που σουτάρουν καλά και από διαφορετικές θέσεις. Τόσο τα γκαρντ, όσο και οι ψηλοί. Βέβαια κάποιες φορές θα τα βάλεις, κάποιες άλλες θα τα χάσεις. Όμως στο ματς με την Χίμκι την διαφορά την έκανε η άμυνα. Δεχθήκαμε μόνο 27 πόντους σε ένα ημίχρονο και αυτό τα λέει όλα».

Ο Ντένμον στάθηκε και στις ήττες από Μπασκόνια και ΑΕΚ λέγοντας ότι «σε αυτά τα ματς είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε και δεν πιστεύω ότι είχε πέσει κάποιος παίκτης ψυχολογικά. Απλά είχαμε θυμώσει με τις εμφανίσεις μας και ξέραμε ότι έπρεπε να διορθώσουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες».

Όσο για το επόμενο ματς με την Αναντολού Εφές; «Κάθε παιχνίδι στην Euroleague είναι δύσκολο, ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας. Στόχος μας είναι να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι! Αν σε σχέση με τον περασμένο μήνα δεν παίζαμε καλά δεν θα είχε νόημα, όμως βλέπουμε ότι όσο περνάει ο καιρός, βελτιωνόμαστε και παίζουμε καλύτερα. Και αυτό προσπαθούμε τόσο μέσω των προπονήσεων, όσο και μέσω των αγώνων».