Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 6ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 6ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 6ης αγωνιστικής.

H έκτη αγωνιστική ανήκει στο παρελθόν και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και τους χειρότερους, μοιράζοντας για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Όπως ήταν λογικό ο Παναθηναϊκός με το διπλό που έκανε στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό (62-70), μονοπωλεί τα βραβεία της αγωνιστικής.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Το χρυσό αγαλματίδιο θα μπορούσε να πάει στον Νάντο Ντε Κολό των 23 πόντων και των 28 βαθμών αξιολόγησης, όπως και στον απολαυστικό Λούκα Ντόντσιτς, αλλά η Ρεάλ έχασε. Έτσι το βραβείο θα δοθεί στον Βλάντιμιρ Στίματς που έκανε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα, οδηγώντας στην πρώτη νίκη την Εφές. Ο Σέρβος είχε 22 πόντους (9/10 εντός πεδιάς και 4/7 βολές), 8 ριμπάουντ και 29 βαθμούς στην αξιολόγηση.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν άστοχος κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού τελείωσε το ματς με 1/6 σουτ και 2 πόντους σε 20:09, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης είχε -3. Σίγουρα ο Ολυμπιακός περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν, αφού ο Παπ είναι παίκτης-κλειδί. Σίγουρα το… βατόμουρο θα μπορούσε να πάει στον Χόλις Τόμπσον.

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Τα 53 ριμπάουντ της Μακάμπι κόντρα στη Ρεάλ, τα 13/20 τρίποντα της Ζαλγκίρις απέναντι στην Αρμάνι, αλλά και οι 23 ασίστ των Λιθουανών. Αξίζει να σταθούμε και στα 3/3 τρίποντα, 5/7 δίποντα και 4/4 βολές του Νάντο Ντε Κολό.

Η νίκη της αγωνιστικής: Aναμφίβολα σε αυτή την κατηγορία δεν θα μπορούσε να βρίσκεται κάτι άλλο, εκτός από το σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 62-70 κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι πήραν το τρίτο σερί διπλό επί του «αιωνίου αντιπάλου τους» και πλέον βρίσκονται στο 3-3. Αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα και η ομάδα του Πασκουάλ έφτιαξε την ψυχολογία της για τη συνέχεια.

Limit-up: Σαρώνει τα Όσκαρ ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έκαναν την νίκη της αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό, αφήνοντας πίσω τους την ήττα που… πόνεσε με τον τρόπο που ήρθε απέναντι στην Μπασκόνια την προηγούμενη αγωνιστική. Λίγες ομάδες θα περάσουν με διπλό από το ΣΕΦ, κάτι που κάνει ακόμα πιο σημαντική την επικράτηση του Παναθηναϊκού. Το βραβείο θα μπορούσε να καταλήξει και στην Ζαλγκίρις για την εμφατική νίκη μέσα στο… σπίτι της Αρμάνι.

Limit-down: O Oλυμπιακός πριν από δύο αγωνιστικές ήταν αήττητος με 4-0 ρεκόρ. Όμως την προηγούμενη αγωνιστική έχασε από την Μπαρτσελόνα με κάτω τα χέρια, ενώ συνέχισε τις χαμηλές… πτήσεις του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας κάκιστη εμφάνιση. Οι μετοχές του συνόλου του Σφαιρόπουλου συνεχίζουν να πέφτουν, μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Άλλο ένα βραβείο που θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό. Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν ο θριαμβευτής του ελληνικού «εμφυλίου» και κέρδισε άλλη μια μάχη στη… σκακιέρα των προπονητών κόντρα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Καταλανός κόουτς οδήγησε την ομάδα του σε ένα σπουδαίο «διπλό», δείχνοντας χαρακτήρα μετά από τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στο Κύπελλο.