Μάλαγα - Ερυθρός Αστέρας 79-65 (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Μάλαγα - Ερυθρός Αστέρας 79-65 (vid)
Η ηγετική φυσιογνωμία του Νεμάνια Νέντοβιτς έβγαλε την Ουνικάχα Μάλαγα από τη δύσκολη θέση και την οδήγησε στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 79-65.

Ο Σέρβος γκαρντ άρπαξε την μπάλα όταν αυτή άρχισε να θερμαίνεται επικίνδυνα και βλέποντας την ομάδα του να χωλαίνει στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πέτυχε περισσότερους από τους μισούς πόντους του, όταν ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε στο παιχνίδι με άγριες διαθέσεις.

Βέβαια, το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδανικό για την Ουνικάχα Μάλαγα καθώς είχε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ. Γιατί η ομάδα του Χουάν Πλάθα είχε 15 τελικές πάσες σε αυτό το διάστημα, 50% έξω από τα 6.75 με 6/12 προσπάθειες, προεξέχοντος του Σαλίν (4/5 στο πρώτο ημίχρονο), ενώ έτρεξε πολύ σωστά και στο transition game με τον Μιλοσάβλιεβιτς. Γι’ αυτόν τον λόγο επέβαλε τους κανόνες της με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα (15-4), ενώ στο τέλος του δεκαλέπτου το σκορ ήταν 22-12.

Στη δεύτερη περίοδο, στην εξίσωση του παιχνιδιού μπήκε και ο Νέντοβιτς ο οποίος σκόραρε οκτώ πόντους σε αυτό το διάστημα και ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής του επιμέρους 17-6 που έκαναν οι Ισπανοί. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στα επίπεδα των 21 πόντων (39-18, 15’) και κάπου εκεί ο Ερυθρός Αστέρας άρχισε να ζωντανεύει. Δεν θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα αλλά τουλάχιστον… έκανε κάτι στο παρκέ. Δεν είχε συγκεκριμένο πρωταγωνιστή, αλλά με επιμέρους σκορ 6-13 μείωσε σε 45-31 στο ημίχρονο.

Ο Ερυθρός Αστέρας διατήρησε το υψηλό επίπεδο πίεσης στην άμυνα και στο τρίτο δεκάλεπτο αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα και βάζοντας προβληματισμό στο μυαλό των παικτών της Ουνικάχα Μάλαγα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι υπέπεσαν σε πέντε λάθη και δεδομένου του ότι δεν έβαλαν στο παιχνίδι τους… ψηλούς και επέμειναν στο τρίποντο δίχως να δικαιωθούν η διαφορά μειώθηκε έως και στους έξι πόντους (54-48, 26:30). Με πρωταγωνιστή τον Νέντοβιτς η Ουνικάχα Μάλαγα δεν έδωσε περισσότερα δικαιώματα κι έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 63-50.

Το ξέσπασμα του Νέντοβιτς διευκόλυνε την κατάσταση για την Ουνικάχα Μάλαγα στην τελευταία περίοδο καθώς μη νιώθοντας πίεση δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στη διατήρηση διαφοράς ασφαλείας (70-53, 32:30). Η… πιτσιρικαρία του Ερυθρού Αστέρα προσπάθησε να κάνει την ανατροπή, με τους Γιοβάνοβιτς-Ντάνγκουμπιτς σε ρόλο πρωταγωνιστών, η διαφορά μειώθηκε στα επίπεδα των 12 πόντων 74-62 αλλά δεν θα μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ακόμη και στη διάρκεια απόπειρας επιστροφής στον αγώνα από τον Ερυθρό Αστέρα, η Ουνικάχα Μάλαγα είχε τον απόλυτο έλεγχο. Γιατί τα 2-3 σουτ που χρειάστηκε να βάλει, τα έβαλε με τους Νέντοβιτς-Σαλίν.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ξελάσπωσε την ομάδα του όταν αυτή άρχισε να νιώθει την ανάσα του Ερυθρού Αστέρας, ο δε Σάσου Σαλίν έκανε αυτό που ξέρει να κάνει έξω από τα 6.75.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς τελείωσε το παιχνίδι με γεμάτη στατιστική και δεν πρέπει να υπήρξε σημείο στο παρκέ που να μην πάτησε.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μίλκο Μπιέλιτσα δεν επιδίωξε να πάρει το παιχνίδι επάνω του και δεν έβαλε τα ελεύθερα σουτ που βγήκαν γι’ αυτόν.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα τελευταία 3:30 της 3ης περιόδου. Όταν ο Ερυθρός Αστέρας πλησίασε στους έξι πόντους ο Νεμάνια Νέντοβιτς σημείωσε εννιά συνεχόμενους πόντους επαναφέροντας τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Οι δε φιλοξενούμενοι έκαναν 1/5 επιθέσεις.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Με τόσους ψηλούς η Ουνικάχα Μάλαγα θα έπρεπε να είχε βάλει νωρίτερα τους ψηλούς στην εξίσωση του αγώνα, πριν δηλαδή νιώσει την ανάσα του Ερυθρού Αστέρας, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο είχε 2/11 τρίποντα. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν κάκιστα τα τελευταία 3:30 της 3ης περιόδου με συνέχεια να αδικήσουν τους εαυτούς τους.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 45-31, 63-50, 79-65.