Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 5ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 5ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece απονέμει τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα» στους καλύτερους και χειρότερους της 5ης αγωνιστικής.

H πέμπτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και τους χειρότερους, χαρίζοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Επτά βραβεία θα δοθούν, όμως τα δύο από αυτά δεν θα ευχαριστήσουν και πολύ αυτούς που θα τα πάρουν.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Νάντο Ντε Κολό είχε 25 πόντους (4/4 βολ., 6/7 δίπ., 3/7 τρίπ.), 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 8 κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος στα 29:22 που έμεινε στο παρκέ απέναντι στην Ζαλγκίρις και οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στη νίκη. Συνολικά συγκέντρωσε στους 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρει το βραβείο.

Παίκτης-απογοήτευση: Το… χρυσό βατόμουρο ανήκει στον Τζόρνταν Θίοντορ. Ο γκαρντ της Αρμάνι δεν κατάφερε να βοηθήσει τους Ιταλούς κόντρα στην Μακάμπι, αφού τελείωσε το ματς με 2 πόντους (1/7 εντός πεδιάς), 5 λάθη και -4 στην αξιολόγηση. Σίγουρα η ομάδα του θα περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν.

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Τα 21 λάθη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα και το 2/15 στα τρίποντα, αλλά και τα 49 ριμπάουντ της Μακάμπι. Επίσης δεν γίνεται να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως ο Γιασικεβίτσιους έβαλε τους Βαλίνσκας και Αρλάουσκας στα τελευταία λεπτά του ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και λίγο έλειψε να γυρίσει το ματς. Ο πρώτος έχει γεννηθεί το 1996 και ο δεύτερος το 2000.

Η νίκη της αγωνιστικής: Μπορεί η Μπαρτσελόνα να πήρε μια άνετη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως η Χίμκι ήταν αυτή που κατάφερε να υποτάξει τη Ρεάλ μέσα στη Μαδρίτη. Και στις δύο περιπτώσεις οι ηττημένοι έκαναν την πρώτη ήττα τους στη διοργάνωση, όμως οι Ρώσοι κερδίζουν στα… σημεία τους Καταλανούς, καθώς δραπέτευσαν από μία έδρα που είναι τρομερά δύσκολο να φύγεις με το κεφάλι ψηλά.

Limit-up: Ίσως να αδικούμε την Μπαρτσελόνα για τα όσα έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως άλλο ένα βραβείο θα καταλήξει στα χέρια της Χίμκι. Το σύνολο του Μπαρτζώκα έδειξε να παίρνει το μάθημα της από τους 17 πόντους διαφορά που έχασε μέσα στο ΣΕΦ (92-75) και να παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη κόντρα στη Ρεάλ. Μάλιστα αυτή η μεγάλη βελτίωση της επέτρεψε να φύγει με ένα διπλό που ελάχιστοι πίστευαν πριν ξεκινήσει το ματς.

Limit-down: Από την μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Χίμκι, ο Ολυμπιακός έκανε κάκιστη εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε με 22 πόντους διαφορά (73-51). Δεν γινόταν να αποφύγει το συγκεκριμένο… βατόμουρο η ομάδα του Σφαιρόπουλου, η οποία μας είχε συνηθίσει σε πολύ όμορφο μπάσκετ.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το Όσκαρ Θα μπορούσε να πάει στον Σίτο Αλόνσο για την μεγάλη νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Όμως θα καταλήξει στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς η Χίμκι άφησε πίσω της την ήττα στο ΣΕΦ και κατάφερε να αποδράσει με ένα σπουδαίο διπλό (80-86) από την έδρα της Ρεάλ. Μάλιστα υποχρέωσε την ομάδα του Λάσο στην πρώτη ήττα της στη διοργάνωση.