Τα Όσκαρ-«βατόμουρα» της 1ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ-«βατόμουρα» της 1ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα» στους καλύτερους και χειρότερους της 1ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

H πρώτη αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece θα απονείμει τα… Όσκαρ και τα… χρυσά βατόμουρα σε αυτούς που το αξίζουν.

Τα βραβεία θα είναι 7 εκ των οποίων τα 2 δεν θα ευχαριστήσουν και πολύ τους κατόχους τους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές

Προσφορά ημέρας σε περιμένει στο Ρόμα – Νάπολι. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Αναμφίβολα ο Πιέρ Τζάκσον ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε περισσότερο από κάθε άλλον στην πρώτη αγωνιστική. Ο παίκτης της Μακάμπι έκανε εκπληκτικό ματς κόντρα στην Μπάμπεργκ, αφού μέτρησε 27 πόντους (5/5 τρίποντα), 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ. Μάζεψε 41 πόντους στο Performance Index Rating και ήταν ο πρωταγωνιστής των Ισραηλινών μέσα στην Γερμανία.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει την εμφάνιση του κόντρα στη Ρεάλ. Ο παίκτης της Εφές ήταν άστοχος απέναντι στους Μαδριλένους και έμεινε στο απόλυτο 0. Συγκεκριμένα ο Κροάτης είχε 0/8 εντός πεδιάς (0/5 τρίποντα και 0/3 δίποντα). Μία από τις χειρότερες βραδιές του στη διοργάνωση.

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Έκανε το τέλειο ματς απέναντι στην Μπάμπεργκ ο Πιέρ Τζάκσον, όμως συγκεκριμένα εκεί που τρέλανε κόσμο ήταν η ευστοχία του στα τρίποντα. Ο ΜVP της πρεμιέρας τελείωσε το ματς με 5/5 σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Η επίδοση αυτή είναι εντυπωσιακή.

Η νίκη της αγωνιστικής: Θα μπορούσε η εκτός έδρας νίκη της Μακάμπι κόντρα στην Μπάμπεργκ να βρίσκεται σε αυτήν την κατηγορία όπως και αυτή της Μπαρτσελόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως δεν γίνεται να αγνοηθεί η επικράτηση της Μάλαγα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε το «θρίλερ» κόντρα στο σύνολο του Ζοτς με 68-67 και έδειξε με το καλημέρα τα... δόντια της στη διοργάνωση.

Limit-up: H Μακάμπι άφησε πίσω της την περσινή αποτυχημένη σεζόν στη Euroleague και μπήκε στον φετινό μαραθώνιο με μια επιβλητική νίκη μέσα στην έδρα της φιλόδοξης Μπάμπεργκ. Η «ομάδα του λαού» έχει μεγάλη ιστορία στη διοργάνωση και θέλει να επιστρέψει δριμύτερη, χαρίζοντας στους φιλάθλους της ξανά σπουδαίες νίκες και ένδοξες στιγμές.

Limit-down: Ο Παναθηναϊκός έκανε κακή εμφάνιση μέσα στη Βαρκελώνη και γνώρισε βαριά ήττα (98-71) από την Μπαρτσελόνα, σε ένα ματς που δυσκολεύτηκε πολύ να βρει στόχο έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Δεν μπόρεσε ποτέ να βρει... γιατρικό στο παιχνίδι των Καταλανών και δέχθηκε 98 πόντους, κάτι που σίγουρα πρέπει να τον προβληματίσει.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Η Μάλαγα κατάφερε να σοκάρει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρ στην πρεμιέρα και σε αυτό μεγάλο ρόλο έχει η καθοδήγηση του Γιοάν Πλάθα από τον πάγκο. Σε ένα οριακό ματς έμεινε ψύχραιμος και μπόρεσε να κερδίσει την μάχη των πάγκων από τον θρύλο της Εuroleague, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μόνο αυτό αρκεί για να αναδειχθεί προπονητής της αγωνιστικής.