Φενέρμπαχτσε - Άλμπα Βερολίνου 103-68: Απόλυτος ρέκορντμαν με 50άρα ο Χέις Ντέιβις, έπιασαν ξανά τον Ολυμπιακό οι Τούρκοι

Ο Νάιτζελ Χέις Ντέιβις πάλεψε για να «σπάσει» το ρεκόρ του Σέιν Λάρκιν και τα κατάφερε με 50άρα, δίνοντας τη νίκη στη Φενέρμπαχτσε με 103-68.

Ο απίθανος Χέις Ντέιβις συνέτριψε την Άλμπα Βερολίνου μόνος του. Η Φενέρμπαχτσε πήρε τη νίκη που χρειαζόταν, για να πιάσει ξανά τον Ολυμπιακό στις 20 μετά την 32η αγωνιστική. Με τον Αμερικανό να επιστρέφει τρία λεπτά πριν το τέλος, για να «σπάσει» το ρεκόρ 49 πόντων του Σέιν Λάρκιν. Κάτι που τελικά πέτυχε με το ολοστρόγγυλο 50 στη στατιστική του και τους συμπαίκτες του να πέφτουν πάνω του για να τον αποθεώσουν, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το 103-68.

Φενέρμπαχτσε - Άλμπα Βερολίνου: Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο στην Τουρκία είχε αρκετό Νάιτζελ Χέις Ντέιβις. Ο Αμερικανός φόργουορντ μπήκε ορεξάτος και πρόλαβε να σκοράρει 18 πόντους με 4/5 τρίποντα σε 9 λεπτά, μην επιτρέποντας στους Γερμανούς να αντιδράσουν. Η διαφορά άγγιξε γρήγορα τα επίπεδα των 20 πόντων, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 34-18.

Ωστόσο με τον Χέις Ντέιβις να ξεκουράζεται στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Άλμπα βρήκε ευκαιρία να αντιδράσει, αφού οι Ματ Τόμας, Μάρτιν Χέρμανσον άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό και έγιναν διψήφιοι. Από το τρίποντο του Σανλί για το 49-28 (16'), υπήρξε ένα ξέσπασμα και ένα 0-12 για να πέσει η διαφορά στους 9 (49-40) λίγο πριν το ημίχρονο.

Η τάξη, όμως, αποκαταστάθηκε άμεσα. Με τον Μότλεϊ να μπαίνει και εκείνος στην εξίσωση για τη Φενέρμπαχτσε. Ο Στέρλινγκ Μπράουν έκανε το 60-45 (24') για να ακολουθήσει ένα επιμέρους 20-2. Η Άλμπα έκανε αρκετά λάθη και έδωσε τρανζίσιον στη Φενέρμπαχτσε, με την ομάδα του Σάρας να το εκμεταλλεύεται στο μέγιστο και τον Χέις Ντέιβις να φτάνει τους 36, έξι λιγότεροι από τη διαφορά (83-53).

Το μοτίβο φυσικά δε γινόταν να αλλάξει με τον Χέις Ντέιβις να συνεχίζει το δικό του σόου. Η δυναμική των ομάδων άλλωστε αλλά και το κίνητρο, ήταν αρκετά για να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία το ματς από νωρίς. Με τη Φενέρμπαχτσε να παίρνει τελικά αυτό που ήθελε. Το μόνο που έμεινε ήταν στο τελευταίο τρίλεπτο να μάθουμε αν ο Χέις Ντέιβις θα κάνει το ρεκόρ, με τον ίδιο να παίρνει όσες περισσότερες προσπάθειες γίνεται και λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος να φτάνει τους 50, υπογράφοντας το 103-68.

Τα δεκάλεπτα: 34-18, 52-40, 83-53, 103-68

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Εμφανής η ανωτερότητα αλλά και το κίνητρο των γηπεδούχων για να παραμείνουν όσο ψηλότερα γίνεται ενόψει και του μεγάλου παιχνιδιού κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, την τελευταία αγωνιστική.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο απίθανος Χέις Ντέιβις έδωσε παράσταση με 50 πόντους και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν σκοραρίσματος με 9/11 δίποντα, 9/16 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μότλεϊ ήρθε να βοηθήσει τον MVP Χέις Ντέιβις στην τρίτη περίοδο που εκτοξεύτηκε η διαφορά, φτάνοντας τους 18 πόντους.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μόλις 5 πόντοι από τον Γιόνας Μάτισεκ χωρίς να πάρει πρωτοβουλίες.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Καλή απόδοση από τον Στέρλινγκ Μπράουν με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ αλλά και 4 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 50 πόντοι του Χέις Ντέιβις.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Φενέρ είχε επικρατήσει με 9 στη Γερμανία.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Μπεσίκτας (2/4 - 20:30) ενώ η Άλμπα το Αμβούργο (31/3 - 16:30).

@Photo credits: Twitter/ @FBBasketbol

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.