Μπαρτζώκας: «Είναι σημαντικές οι 19 νίκες σε μια χρονιά που έχουν πάει όλα στραβά με τους τραυματισμούς»

Μπαρτζώκας: «Είναι σημαντικές οι 19 νίκες σε μια χρονιά που έχουν πάει όλα στραβά με τους τραυματισμούς»

Μπαρτζώκας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός μπήκε σε μεγάλο κίνδυνο στο τρίτο δεκάλεπτο κοντρα στη Βιλερμπάν, σχολιάζοντας την πορεία των Πειραιωτών στη EuroLeague.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Βιλερμπάν: «Νομίζω ότι ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Και δεν ήταν δεδομένo ότι θα έλθει αυτή η νίκη. Είδατε ότι η Άλμπα έχασε στην τελευταία επίθεση από την Εφές. Με τον τρόπο που έπαιξε η Βιλερμπάν στην τρίτη περίοδο και πώς παίξαμε εμείς, βάλαμε τον εαυτό μας σε μεγάλο κίνδυνο. Ήμασταν πολύ νευρικοί στο τρίτο δεκάλεπτο, κάναμε λάθη, πετάγαμε την μπάλα έξω, είχαμε κακές αποφάσεις. Καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη με μια πραγματικά μοναδική εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο. Γι' αυτό είναι μια νίκη που εκτιμώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, όχι μόνο αυτούς που ήλθαν σήμερα εδώ αλλά και εκείνους που ήλθαν στην Κωνσταντινούπολη για να μας στηρίξουν. Είμαστε ευγνώμονες γι' αυτό».

Για την κακή απόδοση του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο, είπε: «Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό το αποδίδω αυτή τη στιγμή στο ότι διαχειριζόμαστε τους δυο βασικούς μας πόιντ γκαρντ ώστε να παίξουν τα παιχνίδια και να μην λείπουν. Δεν έχουν καν την ευκαιρία να επανέλθουν σε καλή σωματική και αγωνιστική κατάσταση. Τα παιχνίδια ήταν τόσο κρίσιμα που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε κάποιον έξω. Εννοώ τον Τόμας (Γουόκαπ), το πόδι του πρήστηκε ακόμα περισσότερο μετά τον αγώνα με την Εφές, οπότε και μόνο που παίζει στα παιχνίδια είναι σημαντικό για εμάς. Και τον Νάιτζελ (Γουίλιαμς Γκος) που μετά τους μυικούς τραυματισμούς που είχε, χρειάζεται μια διαχείριση με βάση τις οδηγίες που έχουμε πάρει από το ιατρικό σταφ, να μην παίζει πολύ. Οι δυο βασικοί μας πόιντ γκαρντ πιο πολύ διαχειρίζονται τους εαυτούς τους. Φυσικά προσπαθούν πολύ και είναι ανεκτίμητο αυτό που κάνουν! Σε μεγάλο βαθμό παίζει αυτό ρόλο, στο πώς εμείς μπορούμε να εκτινάξουμε την απόδοσή μας».

Όσον αφορά την κατάσταση του Φίλιπ Πετρούσεφ, τόνισε: «Υπάρχει ανησυχία και για εμάς. Έχει πρηστεί το δεξί γόνατο, υπάρχει ανησυχία. Θα ξέρουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα»

Για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Παίζουμε στην Πάτρα την Κυριακή και ακολούθως έχουμε τον αγώνα με την Παρτιζάν. Έχουμε 19 νίκες στην Ευρωλίγκα, στο δικό μου μυαλό και μην με... κατηγορήσετε γι' αυτό, είναι πολύ σημαντικός αριθμός νικών. Δείχνει ότι έχουμε σταθερότητα σε μια χρονιά που έχουν έλθει όλα στραβά με τους τραυματισμούς. Μαχόμαστε για να μπούμε στα play off και σε καλή θέση, είναι κάτι που όλο το κλαμπ πρέπει να πάρει credit. Δεν είναι εύκολο. Από την πλευρά μου, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε μια σοβαρή ομάδα».