Λάσο: «Τιμή που με ήθελε ο Παναθηναϊκός, είχαμε συναντηθεί στη Μαδρίτη»

Ο Λάσο
Ο Πάμπλο Λάσο μιλώντας στους εκπροσώπους των ελληνικών media αναφέρθηκε στην απουσία του Σλούκα αλλά και στο ενδιαφέρον που υπήρχε από τον Παναθηναϊκό προς το πρόσωπό του.

Την παραμονή του αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και Μπάγερν (12/10, 21:15) ο Πάμπλο Λάσο μίλησε στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή των Βαυαρών και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που υπήρχε από τους «πράσινους» αποκαλύπτοντας ότι υπήρξε και συνάντηση των δύο πλευρών στη Μαδρίτη.

«Με συνάντησαν από τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη. Όμως το να μιλήσω για το τι θα γίνονταν, δεν θα κάνει τη διαφορά. Είναι τιμή όμως για εμένα να με θέλει μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Όμως δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω από σεβασμό στην ομάδα και στον προπονητή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Μπάγερν και ανέφερε το ενδιαφέρον που υπήρχε και από την Μακάμπι: «Υπήρξαν πολλές φήμες. Η γυναίκα μου, μου είπε μετά που ξέσπασε ο πόλεμος στο Ισραήλ ότι ευτυχώς που δεν πήρα τη δουλειά».

Αναφορικά με την απουσία του Κώστα Σλούκα από το ματς λόγω του τραυματισμού, ανέφερε: «Είναι εξαιρετικός παίκτης που κάνει τη διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες στο ρόστερ του όπως οι Βιλντόζα, Γκάι. Ξεχνάμε τις απουσίες τους και πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουν καλή ομάδα, με εξαιρετικό rotation και καλούς σουτέρ. Όταν λείπει ο Σλούκας ναι μεν είναι απουσία αλλά πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε όλους τους παίκτες».

Για το ντέρμπι των «αιωνίων» στην πρεμιέρα της Euroleague, είπε: «Ήταν το πρώτο ματς της σεζόν. Δεν είναι θέμα ενός αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε δυνατά έως το τέλος. Για πρώτο ματς της σεζόν ήταν ένα ματς που είχε ένταση. Υπάρχουν πολλά καλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Παναθηναϊκός κάνει μια προσπάθεια και έχει μια δυνατή ομάδα. Παίξαμε ξανά εδώ στο τουρνουά και πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά εκτός έδρας ματς της χρονιάς».

Για το αν του έλειψε το μπάσκετ: «Αν είσαι στο μπάσκετ από τα 16 σου είναι υπέροχο να κάνεις ένα διάλλειμα. Όταν προπονείς δεν προλαβαίνεις να δεις παίκτες και ομάδες. Μου έλειψε ο ανταγωνισμός και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Αγαπώ το άθλημα και αγαπώ ότι είμαι και πάλι εδώ» ενώ σε ερώτηση για το αν επέστρεψε σοφότερος ή διαφορετικός, ανέφερε: «Προσπαθείς να δεις τα πράγματα από μια διαφορετική όψη, αλλά ο Πάμπλο είναι εδώ. Ίσως να φαίνονται οι αλλαγές εξωτερικά αλλά μέσα μου είμαι ο ίδιος. Αυτός ο χρόνος με βοήθησε να δω τα πράγματα διαφορετικά αλλά δεν ξέρω αν είμαι όντως διαφορετικός».

Για το τι του αρέσει στην Μπάγερν: «Πολλά πράγματα. Είμαστε ομάδα που θέλει να μεγαλώνει. Αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Αν ρωτήσεις ένα παιδί στη Χιλή να σου πει τις μεγάλες ομάδες θα απαντήσει Ρεάλ, Λίβερπουλ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπάγερν. Αυτό θέλουμε να κάνουμε στο μπάσκετ. Να μεγαλώσουμε την ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας».