Π. Καλαϊτζάκης: «Ήταν δικό μας παιχνίδι»

Gazzetta team
Π. Καλαϊτζάκης: «Ήταν δικό μας παιχνίδι»

bet365

Ο διεθνής γκαρντ της Εθνικής Νέων δεν μπορούσε να πιστέψει τον τρόπο που χάθηκε το ματς με τη Λιθουανία.

Πρέπει να είναι η φράση που επανέλαβε περισσότερες φορές. «Ήταν δικό μας παιχνίδι». Παρά το ότι η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει με εννέα πόντους στην τέταρτη περίοδο και να κυνηγά σε άλλα διαστήματα του παιχνιδιού, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και οι συμπαίκτες του εξακολουθούν μετά από αρκετή ώρα να νιώθουν έτσι ακριβώς. Πως έχασαν ένα δικό τους παιχνίδι.

«Βρεθήκαμε εννέα πόντους πίσω στο σκορ στην τέταρτη περίοδο και γυρίσαμε τον αγώνα δύο φορές. Δεν το βάλαμε κάτω, βγάλαμε ψυχή και χάσαμε στο τέλος ένα δικό μας παιχνίδι...»

Η ώρα έχει περάσει από το τελευταίο σφύριγμα, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη δεν λένε να βγάλουν από το μυαλό τους το φινάλε του αγώνα με τη Λιθουανία που κρίθηκε στην παράταση με ένα buzzer beater τρίποντο. Ακόμη και μετά από μια τέτοια ήττα, όλοι τους έμειναν μαζί, έτρεξε ο ένας δίπλα στον άλλον, μίλησε ο ένας στον άλλον.

«Είμαστε οικογένεια», ξεκαθαρίζει ο Καλαϊτζάκης. «Είναι ο τρίτος μου χρόνος στις εθνικές ομάδες, αυτό δεν το έχω ξαναζήσει. Από την πρώτη στιγμή στην Πάτρα ως σήμερα είμαστε όλοι μαζί, είμαστε οικογένεια. Όλοι... Οι προπονητές μας, αυτοί οι τύποι, είναι απίστευτοι όλοι τους! Έχουμε πολύ καλή σχέση όλοι μεταξύ μας και αυτό πιστεύω πως βγαίνει και στο γήπεδο. Είμαστε δεμένοι και πιστεύω πως ο καθένας ξέρει το ρόλο του».

Με νίκη Εθνική Νέων Ανδρών θα αντιμετώπιζε τη Λετονία στη φάση νοκ άουτ, μία από τις ομάδες της διοργάνωσης που δείχνουν αδύναμες. Μετά την ήττα από τη Λιθουανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Γερμανία, η οποία έκλεισε την πρώτη φάση με μία νίκη και δύο ήττες. Μια ομάδα που δεν είναι άγνωστη στην ελληνική, αφού βρέθηκαν αντιμέτωπες σε τουρνουά στη διάρκεια της προετοιμασίας: «Είναι μια ομάδα στα μέτρα μας. Την είδαμε και στο τουρνουά που είχαμε πάρει μέρος στην Ιταλία. Εμείς είχαμε πολλές απουσίες και είχαμε χάσει στο τέλος. Πιστεύω πως είναι μια ομάδα στα μέτρα μας και πως μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Η αυριανή μέρα έχει στο πρόγραμμα λίγη ξεκούραση και στη συνέχεια προπόνηση και βίντεο. Ο Καλαϊτζάκης δείχνει να ανυπομονεί: «Πρέπει να είμαστε σωστοί και συγκεντρωμένοι στην προπόνηση. Να ακούσουμε όσα έχουν να μας πουν οι προπονητές και να συγκρατήσουμε όσα μας πουν στο βίντεο. Αυτό που έγινε σήμερα, μπορεί να μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια και αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα