Τάιμ-άουτ για δύο μήνες

Τάιμ-άουτ για δύο μήνες

bet365

O Nίκος Παπαδογιάννης επισημαίνει ότι ο αποκλεισμός των Μπακς από τους τελικούς του ΝΒΑ ήταν χαρμόσυνο νέο για την Εθνική ομάδα.

Ο αποκλεισμός των Μπακς από τους τελικούς του ΝΒΑ μπορεί να αποτέλεσε πλήγμα για το θυμικό, την αυτοπεποίθηση και το βιογραφικό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά ήταν το καλύτερο δυνατό μαντάτο για την Εθνική ομάδα, εν όψει Μουντομπάσκετ.

Εάν το Μιλγουόκι έφτανε στο ραντεβού του τίτλου, η σεζόν του Γιάννη θα συνεχιζόταν μέχρι τις 7 Ιουνίου στην καλύτερη περίπτωση, τις 16 στη χειρότερη, με αγώνες υψηλότατης έντασης, για ένα κορμί ήδη επιβαρυμένο με κόπωση, γαλακτικό οξύ και ήσσονος σημασίας –αλλά ουκ ολίγους- τραυματισμούς.

Χώρια το μπουχτισμένο από τις ευθύνες, τα «πρέπει» και τις ακραίες εναλλαγές συναισθημάτων μυαλό. Ορισμένες φορές, αυτό κουράζεται πιο εύκολα από το σώμα.

Εμπλοκή των Μπακς στους τελικούς θα άφηνε στον άνθρωπό μας περιθώριο περίπου 6 εβδομάδων ανάπαυσης, ανασυγκρότησης και νηστείας από το μπάσκετ κορυφής.

Σε αυτή τη θερινή …σαρακοστή, ο Γιάννης θα όφειλε να στριμώξει και όλες τις υποχρεώσεις ή επιθυμίες που προκύπτουν από την εξωγηπεδική του δράση: από τις ζυμώσεις για το επόμενο συμβόλαιό του (το οποίο υπολογίζεται κοντά στα 247 εκατομμύρια δολάρια) μέχρι τα ετήσια Antetokoun-bros και τις φιλανθρωπίες, μέχρι τα ταξίδια για λογαριασμό του ΝΒΑ (όπως το προπέρσινο στην Αφρική), τα πιθανά γυρίσματα για διάφορα αφιερώματα και διαφημίσεις, καθώς και την εκστρατεία προώθησης του παπουτσιού της Νike που φέρει την υπογραφή του.

Εμείς θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τα μέσα του Αυγούστου, για να εξακριβώσουμε κατά πόσον το καινούριο πατούμενο ταιριάζει με τη μπλε στολή της Εθνικής ομάδας. Ο Γιάννης έχει να τα φορέσει από τον Αύγουστο του 2017, όταν εξαιρέθηκε εκών άκων από την αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» για το τραυματικό Ευρωμπάσκετ εκείνης της χρονιάς.

Θυμάστε, μήπως, σε ποια χώρα βρισκόταν όταν άναψε το κόκκινο φως; Στην ίδια Κίνα που τον περιμένει αδημόνως, με ανοιχτές αγκάλες και ανοιχτά πορτοφόλια, για το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Να σας υπενθυμίσω και την ταυτότητα της φυσιοθεραπεύτρια που ταξίδεψε μαζί του για να τον υποβάλει σε ιατρικά τεστ; Ήταν η Σούκι Χόμπσον, η οποία βραβεύτηκε φέτος ως κορυφαία προπονήτρια ενδυνάμωσης σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Μάλιστα ο Greek Freak τη συνεχάρη δημόσια για τη διάκριση.

Μη ψάχνετε πολεμοφόδια , μην ανοίγετε ξανά τον ασκό του Αιόλου και μη πιστεύετε τις ασυναρτησίες των Τσαγκρώνηδων για «πόλεμο των Μιλγουόκι Μπακς»: το χαρτί γιατρού που κράτησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εκτός Εθνικής το 2017 ήταν γνήσιο και ουχί fake news. Ακόμη δεν έχει γράψει αδικαιολόγητη απουσία το προσωπικό του κοντέρ.

Ο αποκλεισμός των Μπακς από τους Ράπτορς έφερε κάποιου είδους ανακούφιση στο προπονητικό επιτελείο της «γαλανόλευκης», αφού δίνει την ευκαιρία για πρόσθετη ξεκούραση του κορμιού και του εγκεφάλου.

Επιπρόσθετα, του προσφέρει τη δυνατότητα να καταρτίσει το πρόγραμμα των προσωπικών του προπονήσεων –όπως οι περυσινές δίπλα στον Κόμπι Μπράιαντ- χωρίς να συγκρούεται αυτό με την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας.

Το πρώτο στάδιο θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου, αφού βάσει των κανονισμών που συνυπέγραψαν FIBA και ΝΒΑ απαγορεύεται να διαρκέσει περισσότερες από 28 ημέρες. Και θα είναι εναρμονισμένο στις ανάγκες του Γιάννη. Όσο πιο γρήγορα το χωνέψουν οι υπόλοιποι παίκτες ότι ορισμένοι είναι ντε φάκτο πιο ίσοι από τους ίδιους, τόσο το καλύτερο για την ομάδα.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνω από την Ομοσπονδία, όλα τα φιλικά της Εθνικής πριν την αναχώρηση για την Κίνα θα γίνουν επί ελληνικού εδάφους, αφού δεν έχει νόημα η προσαρμογή σε συνθήκες «εκτός έδρας», στο σπίτι δηλαδή κάποιου αντιπάλου. Στο Μουντομπάσκετ, η ατμόσφαιρα θα είναι ουδέτερη και ενδεχομένως ευνοϊκή λόγω της δημοφιλίας του Αντετοκούνμπο, με πιθανή εξαίρεση το –λογικά αδιάφορο- παιχνίδι της β’ φάσης με τις ΗΠΑ.

Οπότε, κρίθηκε προτιμότερο να αποφευχθεί η περιττή ταλαιπωρία, αν και το αυτί μου έπιασε μία περίεργη (ελπίζω αβάσιμη) φήμη για κάποιο παιχνίδι επίδειξης στην Αμερική.

Τα εν Ελλάδι φιλικά προφανώς θα βοηθήσουν στον τομέα της συσπείρωσης, καθώς και στο εμπορικό (και χορηγικό) γκελ της ομάδας, αφού η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο εγγυάται πιέννες, ιδίως στους αγώνες που θα γίνουν στο ΟΑΚΑ. Η Αθήνα θα είναι μισοάδεια τον Αύγουστο, αλλά αποκλείεται να μη μαζέψει 10-15 χιλιάδες κόσμο για το εκλεκτό παιδί της.

Απομένει να κυλήσουν όλα ομαλά στη διάρκεια του καλοκαιριού και να φροντίσει ο ίδιος ο Γιάννης ώστε τα πόδια, το κορμί και το μυαλό του να μείνουν ακουμπισμένα στα πούπουλα το επόμενο δίμηνο. Να περάσουν και τα πονάκια και η κούραση και όλα.

Και όταν με το καλό έρθει στην πατρίδα του για μπάνια, ας φέρει μαζί του το τρόπαιο του ΜVP για να το καμαρώσουμε. Για δαχτυλίδι, θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη. Η Ρώμη χτίστηκε σε πολύ περισσότερες από μία ημέρες.

Η αυτού εξοχότης Μάικλ Τζόρνταν χρειάστηκε να φτάσει στα 28 για να κατακτήσει το παρθενικό του πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Ήταν όμως 25 ετών, όταν αναδείχθηκε για πρώτη φορά ΜVP. Ο Γιάννης κλείνει τα 25 στις 6 Δεκεμβρίου 2019.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Παπαδογιάννης
Νίκος Παπαδογιάννης

Ανέμων, υδάτων και ακραίων καιρικών φαινομένων το ανάγνωσμα. Μπήκατε στο λημέρι του μπάσκετ, αλλά κινδυνεύετε να διαβάσετε ό,τι άλλο βρέξει ο ουρανός. Το πορτοκαλί ένδυμα υποχρεωτικό, το χαμόγελο προαιρετικό. Εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε κρύβουμε λόγια. Αυτές είναι οι αρχές μας. Αν σας αρέσουν, αφήστε τα έγχρωμα γυαλιά στην είσοδο και κοπιάστε. Αν δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.

Μοναδικός απαράβατος κανόνας είναι ότι όλα επιτρέπονται.