Το ακριβό γόνατο του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Το ακριβό γόνατο του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Το ακριβό γόνατο του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για την «Επίσημη Αγαπημένη» και τον παράγοντα Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο καλεί να βγει και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Για πρώτη φορά μετά την θέσπιση των «παραθύρων» η Εθνική συναντά τα «χαμένα» της παιδιά. Mε την συμμετοχή των παικτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού η Εθνική δικαιούται να δηλώνει πλήρης και επιτέλους ανακουφισμένη. Το ξέραμε απ’ την αρχή των προκριματικών ότι θα μπαίναμε στην διαδικασία των δυο εθνικών ομάδων. Η μία η «υπηρεσιακή» με παίκτες από ομάδες εκτός Ευρωλίγκας και τα αμερικανάκια να αδυνατούν να περάσουν τον Ατλαντικό ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες. Και μετά η άλλη Εθνική- όταν οι συνθήκες όπως τώρα θα το επέτρεπαν- η επίσημη , με τα μεγάλα ονόματα στο ρόστερ της έτοιμη με την σειρά της να μας εκπροσωπήσει στην τελική φάση της διοργάνωσης ή στις φάσεις όπου οι υπόλοιπες διασυλλογικές διοργανώσεις θα βρίσκονταν στα στάδιο της αγρανάπαυσης.

Συνθήκες τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν όλες οι Εθνικές και όχι μόνο η δική μας, φτιάχνοντας ομάδες πατέντες.

Συνθήκες που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν μιας και μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στους Φιμπαίους και Ευρωλιγκαίους.

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο οφείλω, όπως θέλω να πιστεύω και η πλειονότητα της φίλαθλης μπασκετικής κοινότητας στην χώρα μας, ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς στα παιδιά που στελέχωσαν την Εθνική στην πρώτη φάση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η παρουσία των περισσοτέρων θα ήταν προσωρινή. Ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερες σκέψεις που οδηγούν σε βεντετισμούς, χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας. Κατέγραψαν παρουσία σοβαρή και υπεύθυνη και όχι απλή συμμετοχή χρήσιμη για τις στατιστικές υπηρεσίες. Το 6-0 που πέτυχαν τους τιμά και συγχρόνως αποτελεί παρακαταθήκη για την υπόθεση της πρόκρισης. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τι θα γινόταν αν έχαναν έστω ένα παιχνίδι. Γιατί για περισσότερα και μόνο η σκέψη μου προκαλεί σύγκρυο.

Ακόμα θα μαζεύαμε κάλυκες από τα βόλια. Όσοι έχουν σαν σπορ την σκοποβολή κάθε υπεύθυνου σε διοικητική θέση πάνω στον κουρνιαχτό θα πυροβολούσαν κατά πάντων με σοβαρές πιθανότητες τα σκάγια τους να έπαιρναν και τους παίκτες.

Η δοκιμασία όμως της «δεύτερης» αυτής Εθνικής μας βγήκε σε καλό! Όχι μόνο λόγω αποτελεσμάτων , αλλά , διευρύνει την βάση της, να απλώσει τις επιλογές της σε πρόσωπα. Αρκετοί παίκτες έδειξαν ότι αξίζουν να τους προσέξεις, ότι αξίζουν το βήμα παραπάνω.

Απ’ εδώ και πέρα ποιοι μπορούν να ανταποκριθούν στα υψηλά στάνταρ και για τον βαθμό ετοιμότητάς τους τον λόγο έχουν οι προπονητές.

Το δεύτερο ευχάριστο γεγονός για την Εθνική είναι η παρουσία του Τέϊλορ Ντόρσει. Τις επιδόσεις του ως ρούκι με την φανέλα των Ατλάντα Χόκς θα τις έχετε πληροφορηθεί. Με Καλάθη, Σλούκα και Ντόρσει η περιφέρεια μας ενισχύεται σημαντικά. Στην δημιουργία, στο σκοράρισμα, στο τρέξιμο σε ανοιχτό γήπεδο, στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός σε όλους τους τομείς γενικά.

Όταν πριν από δυο χρόνια , το καλοκαίρι του 2016 ο Ντόρσει είχε αποκλειστεί από το προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο , οι Κασσάνδρες πιστές στον ρόλο τους, μιλούσαν για οριστική ρήξη του παίκτη με την Εθνική. «Αυτό το κλείσιμο της πόρτας στα μούτρα του Ντόρσει θα το πληρώσουμε ακριβά, φέραμε τον παίκτη από την Αμερική για να τον αποκλείσουμε και έχουμε το θράσος να ανταποκριθεί σε μελλοντική κλίση , καλά θα κάνουμε να τον ξεχάσουμε», και τι δεν διαβάσαμε και ακούσαμε. Αυτά παθαίνουν όσοι τυφλωμένοι από ιδιοτέλεια οδηγούνται στην εξαγωγή συμπερασμάτων βασιζόμενοι μόνο στα δικά τους… αλάνθαστα κριτήρια!

Τελικά οι δίαυλοι επικοινωνίας παρέμειναν ανοιχτά και θα παραμείνουν με όσους ενδιαφέρονται πραγματικά. Αντίθετα με την περίπτωση Ντόρσει δεν βρέθηκε, παρόλο που επιχειρήθηκε, -και ας λένε ότι θέλουν οι παντογνώστες-, σημείο επαφής με την πλευρά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Καλό είναι όμως κυρίως για τον ίδιο αλλά και για όλους μας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να βγει και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Να κάνει επιτέλους γνωστά τα θέλω και τα μπορώ που τον αφορούν.Oποιες αποφάσεις και να πάρει θα τον αγαπάμε και θα τον τιμάμε ως το μοναδικό έλληνα παικταρά που αγωνίζεται και πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Επιτέλους να βγει και να τοποθετηθεί χωρίς φραγμούς και αναστολές.

Κανείς δεν μπορεί πια να τον αγγίξει. Ούτε τα φασισταριά, ούτε τα καμουφλαρισμένα φασιστοειδή του ναι μεν αλλά, ούτε οι κακεντρεχείς των καφενείων. Κανείς δεν μπορεί πια να γκρεμίσει την εκτίμηση στο πρόσωπο του ή να αμαυρώσει το κύρος του. Αλλά επαναλαμβάνω πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οφείλει να τοποθετηθεί σχετικά με την Εθνική. Κατ’ αυτό τον τρόπο ακυρώνει (και έχει χρέος πλέον να το κάνει) όσους τον «μεταφράζουν», όσοι ερμηνεύουν τις σκέψεις του ακόμα και τις σιωπές του!

Δεν μπορεί ολόκληρος Αντετοκούνμπο να «λειτουργεί» δια αντιπροσώπων οι οποίοι, όπως διατείνονται, γνωρίζουν γιατί δεν μιλά και τι πρόκειται να πει αν ανοίξει το στόμα του. Είναι τουλάχιστον αδιανόητο να αφήνονται υπονοούμενα από «αγγελιοφόρους» πως ο Γιάννης θα επιστρέψει στην Εθνική όταν το κλίμα θα είναι επαγγελματικό. Είναι το λιγότερο προσβλητικό για τους όσους συμμετέχουν. Ανέχονται δηλαδή οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού , παίκτες υψηλών προδιαγραφών να συμμετέχουν σε μια Εθνική με αντιεπαγγελματικό περιβάλλον. Συμμετέχει ξέρετε και ο αδελφός του ο Θανάσης!

Αν είναι δυνατόν…

Είναι κουραστικό και μάταιο να ζήσουμε και πάλι τα περσινά με τα ταλαιπωρημένα γόνατα, τα e-mail, τα μισόλογα και όλα τα συναφή. Τα γόνατο του Γιάννη πέρσι ήταν όντως ταλαιπωρημένο για όσους φρόντισαν να ενημερωθούν από τις επίσημες γνωματεύσεις του ιατρικού επιτελείου της Εθνικής και όχι από την γυμνάστρια των Μπακς στην Κίνα. Όπως ταλαιπωρημένα ήταν τα πόδια του Καλάθη-θα θυμάστε τι τράβηξε εκείνη την χρονιά, ταλαιπωρημένη και σακατεμένη επίσης η πλάτη του Πρίντεζη από το να σηκώνει όλο το βάρος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ταλαιπωρημένοι, τηρουμένων των αναλογιών, όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποστολή.

Μόνο που τα γόνατα του Γιάννη είναι πιο ακριβά! Γιατί είναι γόνατα ΝΒΑ! Ανήκουν βλέπετε σε άλλη κατηγορία! Και δεν το γράφω ειρωνικά! Η αγορά κάνει κουμάντο, η αγορά βάζει τους κανόνες. Μόνο να το ξέρουμε ,μας αρέσει , δεν μας αρέσει και να μην εθελοτυφλούμε ρίχνοντας τις ευθύνες αλλού.

Στην φάση αυτή θα πάμε με τα «φτηνά» γόνατα, τα «φτηνά» χέρια , τις «φτηνές» ωμοπλάτες για να υπερασπιστούμε ότι πιο ακριβό έχουμε. Την ιστορία μας. Θα πορευτούμε με αυτούς που εδώ και χρόνια έχουν ξεκαθαρίσει τα θέλω τους και τα μπορώ. Και θα περιμένουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ξεκαθαρίσει την θέση του.

Θα τον περιμένουμε στην τελική φάση εκεί που θα πάρει το οκ από την αγορά γιατί και στο Παγκόσμιο η αγορά είναι μεγάλη! Εκεί που ενδεχομένως να παρουσιάσει τα παπούτσια με το όνομα του. Είναι κι αυτό ένα κίνητρο!

ΥΓ: Μπορούν να μου πουν κάποιοι το κλίμα το ’87 στην Εθνική ήταν επαγγελματικό, ιδανικό ή κλίμα τρελοκομείου; Έλα ντε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!