Παπαδόπουλος: «Μια πολύ δεμένη ομάδα»

Παπαδόπουλος: «Μια πολύ δεμένη ομάδα»

Gazzetta team
Παπαδόπουλος: «Μια πολύ δεμένη ομάδα»

bet365

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Κώστας Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι η νίκη επί της Εσθονίας και η πρόκριση στα προημιτελικά του EuroBasket αφαίρεσε ένα μεγάλο ποσοστό άγχους.

«Φεύγει ένα κομμάτι άγχους και αυτό είναι λογικό, καθώς βρισκόμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σήμερα ήμασταν πολύ διαβασμένοι, τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά, ήταν πολύ συγκεντρωμένα. Μέτρησε πολύ η τρομερή ενέργεια που έβγαλαν, όπως μέτρησε και το γεγονός ότι ήθελαν να πάρουν τη νίκη για να την αφιερώσουν στον συμπαίκτη τους, που στάθηκε άτυχος και δεν μπορεί να βρίσκεται στο παρκέ μαζί τους. Ήταν ένα έξτρα, πολύ μεγάλο κίνητρο. Όλα αυτά βοήθησαν να φτάσουμε στη νίκη και για μένα είναι επιτυχία που φτάσαμε εδώ, παρά τα προβλήματα» εξήγησε ο ομοσπονδιακός προπονητής μετά τη νίκη επί της Εσθονίας.

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Η Ισπανία είναι το φαβορί. Έτσι είναι, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε. Στην πρεμιέρα διέλυσε 72-46 την Σερβία, που έχει μια πολύ καλή ομάδα επίσης. Από την άλλη είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Ένα παιχνίδι. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μπορεί να μπουν τα σουτ, μπορεί να μην μπουν τα δικά τους... Δεν έχεις να χάσεις κάτι. Έτσι κι αλλιώς αυτοί έχουν το άγχος γιατί είναι το φαβορί. Θα το παλέψουμε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Τα παιδιά ήθελαν πολύ τη σημερινή νίκη με την Εσθονία. Είχαν το κίνητρο και το κυνήγησαν. Είναι πολύ δεμένη ως ομάδα. Ακόμη και σήμερα μετά το τέλος του αγώνα αφού τους μίλησα, μίλησαν και μόνοι τους. Θα διεκδικήσουν το καλύτερο και αύριο και στους άλλους αγώνες».

 

Τελευταία Νέα