Παπαδόπουλος: «Ένα έπρεπε να μπει»

Παπαδόπουλος: «Ένα έπρεπε να μπει»

Παπαδόπουλος: «Ένα έπρεπε να μπει»

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε για τη νίκη επί των Γερμανών. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ μετά τη νικηφόρ αναμέτρηση κόντρα στη Γερμανία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κώστας Παπαδόπουλος:

«Σήμερα, ειλικρινά, δεν ξέρω αν ήταν τόσο το άγχος ή τόσο καλή μέρα στα σουτ και στις βολές. Παραλίγο να μας στοιχίσουν το παιχνίδι. Το ευχάριστο είναι πως ακόμη και μέσα από αυτή την αστοχία τα παιδιά πείσμωσαν, έπαιξαν ακόμη πιο δυνατά στην άμυνα, βγάλαμε κάποιους αιφνιδιασμούς, μπήκαν και κάποια σουτ και καταφέραμε να ξαναγυρίσουμε το παιχνίδι».

Παρά την αστοχία και αυτό το -14 στο οποίο βρέθηκαν, ήταν φανερό πως οι παίκτες του δεν είχαν πρόθεση να τα παρατήσουν: «Αυτό το πνεύμα πιστεύω το έχουμε καλλιεργήσει και μέσα από την προετοιμασία. Και στα φιλικά και πίσω να βρισκόμασταν για παράδειγμα στο ημίχρονο, θα μπαίναμε στο δεύτερο για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Πιστεύουν στη νίκη. Δεν είναι παιδιά που τα παρατάνε».

Τα ριμπάουντ είναι ένα μειονέκτημα που το γνωρίζουμε καλά από την αρχή. Επειδή ξέρουμε πως δεν έχουμε τους ψηλούς, τα κορμιά μέσα στη ρακέτα, πάμε να πάρουμε το ριμπάουντ ομαδικά και όχι ατομικά. Είναι κάτι που το έχουμε δουλέψει, αφού γνωρίζουμε το θέμα που υπάρχει».

Οι βολές πάντως που χάθηκαν σήμερα (15/34) δεν ήταν πρόβλημα στην προετοιμασία: «Όχι.... Δεν είχαμε θέμα. Ήταν απλά μια κακή μέρα θέλω να πιστεύω. Ήταν το πρώτο παιχνίδι, υπήρχε άγχος που μπορεί να έπαιξε το ρόλο του. Πάντως γενικότερα δεν είχαμε θέμα στο κομμάτι αυτό. Ίσως η νίκη βοηθήσει τα παιδιά να ηρεμήσουν λίγο και να είναι καλύτερα όλα στη συνέχεια».

Όσο για το τρίποντο του Κωστόπουλου και πώς ένιωσε ο ίδιος, που σίγουρα έχει ξαναβρεθεί σε ανάλογη θέση; «Μπήκε, όλα καλά... Είχαμε χάσει τόσο πολλά κι ένα που  θέλαμε και έπρεπε να μπει βρήκε το στόχο. Γενικότερα όμως στο δεύτερο ημίχρονο τα παιδιά μπήκαν με πολύ ενέργεια και πάθος και πήραν ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε βρεθεί πολύ πίσω. Μην ξεχνάμε πως η Γερμανία είχε και 3-4 παίκτες που είχαν αγωνιστεί  και πέρυσι σε Ευρωπαϊκό. Κι αυτό παίζει το ρόλο του. Από τα δικά μας παιδιά, κανένα δεν είχε ξαναπαίξει! Για την ψυχολογία των παιδιών η νίκη αυτή είναι ότι χρειαζόταν».

Για μια νίκη επί της Τουρκίας θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από ψυχολογία και ο Παπαδόπουλος το ξέρει καλά: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα εδώ που βρισκόμαστε. Κι αυτή είναι μια ομάδα που έχει ψηλά κορμιά. Μας γνωρίζουν καλά, επειδή έχουμε παίξει δύο φορές στη διάρκεια της προετοιμασίας. Γνωριζόμαστε καλά. Ξέρουν πως παίζουμε και πως κινούμαστε. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, σίγουρα πιο εύστοχοι και να έχουμε σωστές αποφάσεις. Χρειαζόμαστε το συνδυασμό που έχει δώσει επιτυχίες στο ελληνικό μπάσκετ: Μυαλό και να βγάζουμε πάθος και ένταση σε κάθε φάση».

Best of internet