Γκαρμπαχόσα: «Τα "παράθυρα" δεν είναι το πρόβλημα»

Γκαρμπαχόσα: «Τα "παράθυρα" δεν είναι το πρόβλημα»

Γκαρμπαχόσα: «Τα "παράθυρα" δεν είναι το πρόβλημα»

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα παραχώρησε συνέντευξη και ανέφερε πως τα «παράθυρα» είναι η συνέπεια της διαμάχης μεταξύ FIBA και Euroleague.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας είπε στην «EFE»: «Το μπάσκετ είναι ένα αξιαγάπητο σπορ, στο οποίο ο κόσμος θέλει να βλέπει τους παίκτες, τις ομάδες και τις διοργανώσεις και οι δηλώσεις το μόνο που κάνουν είναι να απομακρύνουν τους φιλάθλους από το άθλημά μας 

Η σχέση μας με την ACB είναι πολύ καλή, πολύ στενή, με τις διαφορές μας, αλλά μέσα σε καλό κλίμα. Όσον αφορά την Euroleague και τη FIBA, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για το αν τα "παράθυρα" είναι καλά ή κακά, όμως τα "παράθυρα" δεν είναι το πρόβλημα. Είναι η συνέπεια του προβλήματος.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία και οι εθνικές ομοσπονδίες πρέπει να δουλέψουν για τις κορυφαίες ομάδες τους, για τις εθνικές ομάδες, για την παραγωγή, για τα παιδιά, για τα σχολεία. Από την άλλη, η Euroleague είναι ένα ελιτίστικο κλαμπ, ένα κλαμπ κυρίων που θέλουν όλο το μπάσκετ δικό τους. Αλλά το μπάσκετ υπάρχει για τον κόσμο, για τις ομοσπονδίες, για τους συλλόγους, που βρίσκονται δεν ξέρω κι εγώ πού και δουλεύουν με παιδιά και παράγουν παίκτες.

Σε άλλα αθλήματα υπάρχουν οργανωμένα καλεντάρια και υπάρχει χρόνος διαθέσιμος για τα πάντα. Αλλά όταν θέλεις να επιβάλεις τα δικά σου κριτήρια σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο...».

Best of internet