Πετσάρσκι... reloaded (pics & vids)

Πετσάρσκι... reloaded (pics & vids)

Πετσάρσκι... reloaded (pics & vids)

bet365

Ο Μάρκο Πετσάρσκι ήταν το απόλυτο οπτικό εφέ στο EuroBasket U18 και το gazzetta.gr γράφει για τον γιο του Μίροσλαβ... Μυλωνά που κατέκτησε την Ευρώπη!

Σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα για τον πιο γνωστό ελληνοποιημένο παίκτη που πέρασε από τα παρκέ της Α1, ο Μίροσλαβ Πετσάρσκι θα έχανε. Ο βετεράνος σέντερ δεν είναι εκείνος που γνωρίζουν οι περισσότεροι Έλληνες, δεν είναι ο πιο δημοφιλής. Περισσότερο διάσημοι, ακόμα κι από τον Μίροσλαβ Μυλωνά, στην εκτόξευση του αθλήματος στη χώρα μας τη δεκαετία του '90 είναι ο Πρέντραγκ Κίνης (Στογιάκοβιτς), ο Μάρκο Λάτσης (Γιάριτς), ο Μίλαν Μαλατράς (Γκούροβιτς), ο Ράντοσλαβ Μακρής (Νεστέροβιτς) και ο Ντράγκαν Κωνσταντινίδης (Τάρλατς). Ο 51άχρονος Σέρβος συστήθηκε στο μπασκετικό κοινό με τη φανέλα της Παρτίζαν στο Final 4 της Γάνδης ως Πετσάρσκι όμως βρέθηκε τρόπος να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο και να μην πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ του Άρη (1991-94), του Παναθηναϊκού (1994-96) και του Πανιωνίου (1996-97), αποτελώντας... έναν από μας. Το 2000 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ως παίκτης της Χιχόν, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τον Παναθηναϊκό στο Παρίσι, το Κόρατς και το Σαπόρτα, το κύπελλο Γιουγκοσλαβίας και δυο Κύπελλα Ελλάδας. Την ίδια χρονιά ήλθε στον κόσμο ο γιος του, Μάρκο, ένα από τα μεγαλύτερα prospects στην Ευρώπη, ο οποίος έκανε θραύση στην Arena Riga και οδήγησε τη Σερβία στο back2back χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket U18, με τον ίδιο να αναδεικνύεται MVP του τουρνουά και να κερδίζει μια θέση στην καλύτερη πεντάδα! Ο νεαρός σέντερ της Παρτίζαν ολοκλήρωσε τον τελικό κόντρα στους διοργανωτές Λετονούς με 34 πόντους, 13 ριμπάουντ και το gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία του ως την κορυφή.

Όταν συστήθηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Οι ταινίες δεν είναι μόνο βγαλμένες από τη ζωή αλλά και από το μπάσκετ. Στην περίπτωσή μας, ο κόσμος γύρω από τον πιτσιρικά είναι μεγάλος αλλά ανεξερεύνητος. Κανένα πρόβλημα! Γεννημένος στις 12/2/2000 στη Χιχόν, ο Πετσάρσκι junior έχει ύψος 2μ.08. Προ διετίας αγωνίστηκε στο EuroBasket U16 που διεξήχθη στο Ράντομ της Πολωνίας, εκεί όπου η Σερβία κατετάγη, μεν, 10η όμως ο ίδιος αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ (26.6 π.) και ριμπάουντερ (15.9 ριμπ.) του θεσμού! Μάλιστα η καλύτερη εμφάνισή του ήταν εκείνη κόντρα στους διοργανωτές Πολωνούς όπου μέτρησε 45 πόντους με 10/11 βολές (90.9%), 16/21 δίποντα (42.3%), 1/2 τρίποντα (50%), 19 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 58 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking! Πάντως η κορυφαία επίδοσή του σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ριμπάουντ σημειώθηκε στο παιχνίδι με τη Λετονία όπου κατέβασε 27 «σκουπίδια». Λογικό κι επόμενο να συμπεριληφθεί στην κορυφαία πεντάδα μαζί με τους Ντοβίντας Γκιεντράιτις (Λιθουανία), Εράι Ακιούζ (Τουρκία), Λούκα Σάμανιτς (Κροατία) και Ουσμάν Γκαρούμπα (Ισπανία). «Άρχισα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν 7 ετών σε μια μικρή ομάδα στο Βελιγράδι. Στα 10 μου συνέχισα στην BC Zemum. Ήταν η πρώτη φορά που είδα το άθλημα σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν γεμάτα μπάσκετ εξαιτίας του πατέρα μου. Διοργάνωνε διάφορα καμπ στη Σερβία κι έτσι είχα επαφή. Πλέον δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς μπάσκετ»! Πώς, όμως, θα περιέγραφε το αγωνιστικό στιλ του; «Νομίζω πως είμαι ένας παίκτης all-around. Μου αρέσει, για παράδειγμα, ο τρόπος παιχνιδιού του Πάου Γκασόλ και του Ντιρκ Νοβίτσκι».

Η συνάντηση με τον Μάικλ Τζόρνταν

Το 2016 το Jordan Brand προσκάλεσε 40 νεαρούς παίκτες από 21 χώρες της Ευρώπης στην Κροατία για ένα τριήμερο προπονητικό καμπ ώστε να αναδείξει διεθνώς νέα ταλέντα. Το καμπ περιλάμβανε μαθήματα μπάσκετ, προπονήσεις αντοχής και δύναμης ενώ κορυφώθηκε με ένα παιχνίδι All-Star και με την ανακοίνωση των 10 MVPs, οι οποίοι έλαβαν την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για να διαγωνιστούν στο 2016 Jordan Brand Classic International Game τον Απρίλιο. Ναι, καλά καταλάβατε. Ο Μάρκο Πετσάρσκι συμπεριλήφθηκε στους 10 κορυφαίους και μετέβη στις ΗΠΑ όπου έπαιξε στο International Game που διεξήχθη στο Barclays Center του Μπρούκλιν, έχοντας 8 πόντους με 4/5 δίποντα και 4 ριμπάουντ σε 16 λεπτά συμμετοχής, στη νίκη της ομάδας του με 85-73! «Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Ρέι Άλεν, ο οποίος μάς εξήγησε τον τρόπο που προετοίμαζε το μυαλό και το κορμί του στην ηλικία μας. Έπειτα, μάλιστα, από το International Game, μάς επισκέφτηκε ο Μάικλ Τζόρνταν! Ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη στη Νέα Υόρκη! Απάντησε στις ερωτήσεις και δέχτηκε να μας μιλήσει για την καριέρα του» παραδέχτηκε ο Μάρκο Πετσάρσκι, ο οποίος εκπροσώπησε τη Μέγκα Λεκς, κερδίζοντας σε παραστάσεις υψηλού επιπέδου. Τον Ιανουάριο του 2017 συμφώνησε με την Μπάγερν Μονάχου του Σάσα Τζόρτζεβιτς. «Γνωρίζει τον πατέρα μου πολύ καλά και αυτός ο παράγοντας επηρέασε σίγουρα την απόφασή μου. Δυστυχώς, δεν πρόλαβα τον Τζόρτζεβιτς ως παίκτη, ήμουν πολύ νέος όμως έχω δει διάφορα videos». Παρ' όλα αυτά, η Παρτίζαν κατήγγειλε τους Βαυαρούς για τη μετακίνηση του Πετσάρσκι και δικαιώθηκε, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο με τον MVP του εφετινού EuroBasket U18.

ABA Liga 2017-18
8.3 λεπτά συμμετοχής
4.2 πόντοι
4.4 αξιολόγηση
4/5 βολές (80%)
20/23 δίποντα (87%)
2/8 τρίποντα (25%)
2.6 ριμπάουντ
0.4 ασίστ

EuroCup 2017-18
12.3 λεπτά συμμετοχής
4.8 πόντοι
5.4 αξιολόγηση
3/4 βολές (75%)
12/16 δίποντα (75%)
7/17 τρίποντα (41.2%)
3 ριμπάουντ
0.1 ασίστ

Με πρότυπο τον Νίκολα Γιόκιτς

Η Διάπλασις των Παίδων ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα για τους Σέρβους και οι 90άρηδες το επιβεβαίωσαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στο Πανευρωπαϊκό των Εφήβων. Ο Πετσάρσκι διαδέχτηκε τον συμπατριώτη του, Νίκολα Μίσκοβιτς σε ό,τι αφορά τον MVP του τουρνουά ενώ δεν δείχνει να... αγχώνεται ιδιαίτερα για το μέλλον. «Δεν το σκέφτομαι πολύ. Το όνειρό μου είναι να παίξω στο ΝΒΑ. Το πρότυπό μου είναι ο Νίκολα Γιόκιτς! Προσπαθώ να μάθω πράγματα από το παιχνίδι του και να μιμηθώ κάποιες κινήσεις του. Είναι σπουδαίος κι ελπίζω να πετύχω κάτι ανάλογο με αυτόν».

 

Τελευταία Νέα