Ορένγκα: «Μετά το Μουντομπάσκετ, με... εκτέλεσαν»!

Ορένγκα: «Μετά το Μουντομπάσκετ, με... εκτέλεσαν»!

Ορένγκα: «Μετά το Μουντομπάσκετ, με... εκτέλεσαν»!

bet365

O άλλοτε προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Χουάν Αντόνιο Ορένγκα δικαιολόγησε το κάζο του 2014 και εκείνον τον ντροπιαστικό αποκλεισμό της «ρόχα» από τη Γαλλία στα προημιτελικά.

Οι Ίβηρες περίμεναν διαφορετικό φινάλε στη Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη χώρα τους το 2014. Για την ακρίβεια, ήταν... σίγουροι για τελικό με τις ΗΠΑ το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς στη Μαδρίτη.

Η ομάδα του Χουάν Αντόνιο Ορένγκα μετρούσε 14 σερί νίκες (8/8 στα φιλικά προετοιμασίας, 6/6 στο Παγκόσμιο Κύπελλο) και ήθελε να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής ωστόσο οι Γάλλοι του Βενσάν Κολέ είχαν άλλη άποψη, επικρατώντας στα προημιτελικά με 65-52.

«Συνήθως αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Κριτική, παραίτηση, χλευασμός... Όταν χάνεις, αναλαμβάνεις την ευθύνη. Οι προβολείς έπεσαν πάνω μου. Ορισμένοι ξεπέρασαν τα όρια. Με "δίκασαν" και με... εκτέλεσαν. Αν βέβαια γνωρίζεις πως να το αντιμετωπίσεις, σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος. Αν παίζαμε άλλες 100 φορές εκείνο το παιχνίδι με τη Γαλλία, θα είχαμε κερδίσει τις 99 όμως με τις υποθέσεις δεν γίνεται δουλειά» εξήγησε σε συνέντευξή του στην Mundo Deportivo.

 

Τελευταία Νέα