Καστρίτης για την Εθνική Νέων

Καστρίτης για την Εθνική Νέων

Γιάννης Σταυρουλάκης
Καστρίτης για την Εθνική Νέων

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Γιάννης Καστρίτης ξεχωρίζει στη λίστα της ΕΟΚ για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική Νέων.

Μετά το τέλος του Eurobasket Νέων Ανδρών το περασμένο καλοκαίρι στην Κρήτη κι αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό με το Ισραήλ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων στην άκρως επιτυχημένη παρουσία του στις μικρές Εθνικές.

«Ο κορμός αυτής της ομάδας τελείωσε από την Νέων. Θα πάει πλέον στην Εθνική Ανδρών. Όσο για μένα έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Μπορώ να σας πω ότι ολοκληρώθηκε και ο δικός μου κύκλος σε αυτές τις Εθνικές ομάδες. Τώρα πρέπει να ασχοληθώ με την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ» είχε αναφέρει ο προπονητής του «Δικεφάλου», ο οποίος έχει κατακτήσει δυο χρυσά (U-18 - 2015, U-20 - 2017) κι ένα χάλκινο μετάλλιο (U-20 B' κατηγορίας- 2016) ως προπονητής των μικρών Εθνικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής της Κύμης, Γιάννης Καστρίτης ξεχωρίζει για τη θέση του αντικαταστάτη του Ηλία Παπαθεοδώρου στην Εθνική Νέων Ανδρών. Μάλιστα οι δυο προπονητές τέθηκαν αντιμέτωποι στη σημερινή (15/2) αναμέτρηση της Κύμης με τον ΠΑΟΚ στη Χαλκίδα. Στη λίστα της ΕΟΚ βρίσκεται και ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς της Εθνικής και νυν συνεργάτης του Ηλία Ζούρου στη Γεωργία, Γιώργος Λιμνιάτης όμως η περίπτωση του Καστρίτη φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Ο 35άχρονος κόουτς άρχισε την προπονητική του καριέρα το 2005 από τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Πατρών, ενώ στην συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην Ολυμπιάδα Πατρών στην Α1. Την σεζόν 2008-2009 έγινε πρώτος προπονητής στην Απολλωνιάδα και την αμέσως επόμενη χρονιά εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο του Αρκαδικού. Από το 2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Αρκαδίας, μένοντας σε αυτήν την θέση ως το 2016. Πέρσι εργάστηκε στα Τρίκαλα και φέτος βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Κύμης.

Η Εθνική Νέων Ανδρών στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της στην α’ φάση του Eurobasket 2018 θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία, το Ισραήλ και την οικοδέσποινα Γερμανία καθώς η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Χέμνιτς από τις 14 ως τις 22 Ιουλίου.

 

Τελευταία Νέα