Κουρέλια και λούσα

Κουρέλια και λούσα

bet365

O Nίκος Παπαδογιάννης αναψηλαφίζει τον φάκελο του Εurobasket και ανοίγει την αυλαία για την επόμενη πράξη του δράματος.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Mακριά από τους λαμπερούς προβολείς της Εuroleague και από τις εχθροπραξίες που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο των Εθνικών ομάδων, το απομεινάρι της «επίσημης αγαπημένης» ετοιμάζεται για τους αγώνες με Βρετανία και Ισραήλ και πασχίζει να αντικαταστήσει τα κουρέλια με λούσα.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πιστεύει ότι το πρώτο παιχνίδι, με τους Βρετανούς στο Λέστερ στις 24 του μήνα, θα είναι το πιο δύσκολο από τα τέσσερα χειμωνιάτικα.

Εκείνα που ακολουθούν, Νοέμβριο και Φεβρουάριο, θα διεξαχθούν όλα επί ελληνικού εδάφους, εκτός απροόπτου στο Ηράκλειο.

Με τη βοήθεια της έδρας, μέχρι που θα πιάσουμε κάποιον κορόιδο για να τον νικήσουμε…

Η συμμετοχή των 4+4+1 παικτών που αγωνίζονται σε ομάδες της Euroleague είναι, πλέον, απίθανη.

Οι διστακτικές απόπειρες της Ομοσπονδίας να έρθει σε συνεννόηση με «κόκκινους» και «πράσινους» για να πάρει κάποιους λιγότερο απαραίτητους παίκτες (π.χ. τον Μήτογλου ή τον Τολιόπουλο) πέφτουν στο κενό, αφού οι οχτροί της FIBA θέλουν να παρουσιάσουν αρραγές μέτωπο, σε αυτή την πρώτη μάχη.

Θα παίξουν, λοιπόν, οι υπόλοιποι. Αλλά ποιοι υπόλοιποι;

Ο Αθηναίου τραυματίστηκε στον αστράγαλο και θα δώσει αγώνα δρόμου για να καλύψει τις χαμένες προπονήσεις.

Ο Μπράμος αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και δεν είναι βέβαιο ότι θα παίξει, ακόμα και αν αποδειχθούν αμελητέες οι φημολογούμενες εκκρεμότητες με τη στράτευση και το φορολογικό του.

Ο Χαραλαμπόπουλος προέρχεται από χειρουργείο και δεν δηλώθηκε καν στην 24άδα. Ο Τσαλμπούρης έχει μηδενική συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Ο Μπουρούσης θα έρθει για να παίξει, αλλά κάποιες αλλαγές στο καλεντάρι των Κινέζων καθιστούν προβληματική τη συμμετοχή του στο ματς με το Ισραήλ στην Κρήτη.

Παρεμπιπτόντως, τα δύο «παράθυρα» θα κλείσουν την αυλαία της καριέρας του στην Εθνική. Εάν δεν αλλάξει γνώμη στο μεταξύ, ο ψηλός θα αποχωρήσει πριν καλοκαιριάσει.

Οι Σκουρτόπουλος-Μίσσας προτίμησαν να αγνοήσουν τους παίκτες από το Eurocup, φοβούμενοι επέκταση του μποϊκοτάζ στα πλαίσια του πολέμου.

Έμειναν έτσι εκτός νυμφώνος οι Καϊμακόγλου, Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς, Περπέρογλου.

Ο τελευταίος μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί απόμαχος σε ό,τι αφορά την Εθνική, ενώ οι δύο πρώτοι πάτησαν κάποιον κάλο στο παρελθόν και δεν υπολογίζονται.

Ο Γιάνκοβιτς φέρεται να κόπηκε για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, αφού παίζει μόνο «τεσσάρι» στην Ανδόρα και οι προπονητές της Εθνικής έχουν αποφασίσει να ποντάρουν στους Σάκοτα, Βασιλόπουλο για τη συγκεκριμένη θέση.

Το προπονητικό τιμ θα πλαισιωθεί με 1-2 καινούριους βοηθούς, αλλά και με κάποιον βετεράνο διεθνή, ο οποίος όμως θα έχει σαφώς περιχαρακωμένο ρόλο. Μακάρι να υπήρχε τέτοιος και στο Eurobasket.

Στη συνέντευξη που μου παραχώρησε για το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Documento, την παρθενική του από τότε που ανέλαβε το πηδάλιο της Εθνικής, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ, την επαύριο του χαμένου προημιτελικού με τη Ρωσία.

Οι τέσσερις προπονητές που οδήγησαν την ομάδα στο Eurobasket σκέφτηκαν, και σχεδόν αποφάσισαν, να εκπαραθυρώσουν τους ταραξίες μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια της προετοιμασίας.

«Ίσως ήταν καλύτερα να αποκλείσουμε κάποια παιδιά», ομολογεί εκ των υστέρων ο Σκουρτόπουλος. Δεν αποκάλυψε τα ονόματα του αποδιοπομπαίων, αλλά τους φωτογράφισε με το πρόσφατο προσκλητήριο.

Και γιατί δεν ματαιώθηκε η τομή; Φαίνεται ότι η ρηξικέλευθη κίνηση σκόνταψε στις αντιρρήσεις της Ομοσπονδίας. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η παρουσία των Γεραγωτέλλη-Παναγιωτόπουλου.

Οι δραματικές συζητήσεις που ακολούθησαν, μετά και την αποχώρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, κατέληξαν σε απρόθυμο συγχωροχάρτι, «για το καλό της ομάδας».

Άλλωστε, μου είπε κάποια στιγμή στο Ελσίνκι ο Μίσσας, «δεν υπήρχαν διαθέσιμοι έμπειροι παίκτες έτοιμοι να ενσωματωθούν στην ομάδα».

Τη θέση των διωγμένων θα έπαιρναν αναγκαστικά οι άπειροι Μήτογλου-Λαρεντζάκης και ίσως κάποια παλιοσειρά.

Προσωπικά πιστεύω ότι εάν η φετινή Εθνική διέθετε άλλους δύο αξιόπιστους καλούς παίκτες, με θετική παρουσία στο παρκέ και (κυρίως) στα αποδυτήρια, ας πούμε τους Ζήση-Βασιλόπουλο, θα κέρδιζε μετάλλιο.

Eνδεχομένως χρυσό.Mε αυτή την ομάδα και με αυτόν τον προπονητή. Έστω, χωρίς Αντετοκούνμπο.

Πόσο μάλλον, αν είχε αυτά τα εφόδια από την αρχή της προετοιμασίας. Ποιος ξέρει, μπορεί έτσι να γινόταν και πιο ανθεκτικός στις πιέσεις ο Γιάννης…

Το μοναδικό εχέγγυο που ζήτησε ο Σκουρτόπουλος από την Ομοσπονδία πριν καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα ήταν να μην έχει «παρεμβολές», όπως τις ονομάζει ο ίδιος, σε καίριες αποφάσεις όπως αυτή του αποκλεισμού των Παππά, Αγραβάνη.

Απογοητευμένοι από την ατμόσφαιρα στα ενδότερα της ομάδας στη διάρκεια του Εurobasket, οι άνθρωποι του Βασιλακόπουλου του χορήγησαν λευκή εντολή.

Απομένει να δούμε, αν θα ισχύσει αυτή και στο μέλλον, εάν ξημερώσουν, που θα ξημερώσουν, άλλα ζόρια.

Ο αποκλεισμός από το Μουντομπάσκετ είναι ένα πιθανότατο σενάριο, άσχετα αν ο Μπρτομέου σπέρνει διαδόσεις περί wild cards που «θα δοθούν στις αποκλεισμένες ομάδες.

«Ούτε στο προηγούμενο προκριθήκαμε», υπενθυμίζει ο Σκουρτόπουλος. «Και παίζαμε και πλήρεις».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νέος Ομοσπονδιακός σκοπεύει να κρατήσει αρκετούς από τους «υπηρεσιακούς» διεθνείς στη 12άδα, ακόμα και αν υπάρξει εκεχειρία: «Θα είναι άδικο να τους διώξουμε».

Εάν πάλι το παράξενο τωρινό κοκτέιλ αμούστακων και βετεράνων οδηγήσει την Εθνική σε πρόκριση, κάποιοι από αυτούς θα ταξιδέψουν στην Κίνα.

Όσο για τους παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, ελπίζεται ότι θα φορέσουν όλοι τα γαλανόλευκα το καλοκαίρι, όταν θα διεξαχθούν η 5η και η 6η αγωνιστική των προκριματικών.

Το ίδιο ισχύει για τα αστέρια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. «Να το δω και να μη το πιστέψω», ομολογώ ότι σχολίασα. Για όλους.

Ο Σκουρτόπουλος θα ταξιδέψει στο Μιλγουόκι στο τέλος της περιόδου, για να μιλήσει με τον Γιάννη και με τους παράγοντες των Μπακς.

Ελπίζεται ότι μέχρι τότε θα έχουν ξεχαστεί οι πότε φαιδρές και πότε προσβλητικές κορώνες των βλαχοδήμαρχων της ελληνικής Ομοσπονδίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Παπαδογιάννης
Νίκος Παπαδογιάννης

Ανέμων, υδάτων και ακραίων καιρικών φαινομένων το ανάγνωσμα. Μπήκατε στο λημέρι του μπάσκετ, αλλά κινδυνεύετε να διαβάσετε ό,τι άλλο βρέξει ο ουρανός. Το πορτοκαλί ένδυμα υποχρεωτικό, το χαμόγελο προαιρετικό. Εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά, ούτε κρύβουμε λόγια. Αυτές είναι οι αρχές μας. Αν σας αρέσουν, αφήστε τα έγχρωμα γυαλιά στην είσοδο και κοπιάστε. Αν δεν σας αρέσουν, έχουμε κι άλλες.

Μοναδικός απαράβατος κανόνας είναι ότι όλα επιτρέπονται.