Χ.Α.Ν.Θ.: Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Μουσείου

Gazzetta team
Χ.Α.Ν.Θ.: Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Μουσείου

bet365

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινίασε την νέα πτέρυγα του Μουσείου της Χ.Α.Ν.Θ., στην οποία δεσπόζουν ιδιαίτερης αξίας εκθέματα, με αυτά της Εθνικής Ομάδας να ξεχωρίζουν.

Αναλυτικά:

«Η πανελλήνια αναγνώριση της Χ.Α.Ν.Θ. ως "κοιτίδας της ελληνικής καλαθοσφαίρισης»" επιβεβαιώθηκε με την μεγάλη προσέλευση στην Τελετή Εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ και των εξωτερικών της γηπέδων, που έγινε παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Αντιδήμαρχοι και πολιτευτές. Ο Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Ο.Κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Σάββας Λόρτος, ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ Τάκης Καλούδης, εκπρόσωποι ενώσεων διαιτητών, προπονητών, παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών, εκπρόσωποι του ΑΡΗ, του ΠΑΟΚ , του Ηρακλή, δεκάδες προπονητές, βετεράνοι καλαθοσφαιριστές και σύσσωμος ο κόσμος του μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.

Φυσικά το Δ.Σ., παλαιοί Πρόεδροι, δεκάδες τακτικά Μέλη της Χ.Α.Ν.Θ., εκπρόσωποι της Χ.Α.Ν. Αθηνών, αλλά και οι οικογένειες των αθλητών της Χ.Α.Ν.Θ. Όλοι ήταν εκεί για να αποδείξουν ότι η Χ.Α.Ν.Θ. είναι ένα Σωματείο πέρα από οπαδικές προτιμήσεις. Ένας οργανισμός που έχει προσφέρει πολλά και συνεχίζει να προσφέρει στην Ελληνική καλαθοσφαίριση.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννης Σωσσίδης μαζί με τη Νίκη Δανδόλου, Ειδική Γραμματέα Διαχειριστικής Αρχής του Interreg, του φορέα χρηματοδότησης του έργου.

Ακολούθως, το ενδιαφέρον της εκδήλωσης μεταφέρθηκε εντός της κεντρικής σάλας του γηπέδου με τους κυρίους Ιωάννη Σωσσίδη, Θεόδωρο Καράογλου (Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης), Απόστολο Τζιτζικώστα (Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας), Κωνσταντίνο Ζέρβα (Δήμαρχο Θεσσαλονίκης), Νίκη Δανδόλου (Ειδική Γραμματέα Διαχειριστικής Αρχής της Χρηματοδότησης του έργου) και Παναγιώτη Τσαγκρώνη (Γ.Γ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) να απευθύνουν χαιρετισμούς.

Με πολύ θερμά λόγια για την Χ.Α.Ν.Θ. και το έργο της μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ λίγο νωρίτερα ο Ι. Σωσσίδης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα ιστορικό λεύκωμα με θέμα τα 100 χρόνια του Μπάσκετ και τη συμβολή της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στην καθιέρωση και ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα όπως και το χρυσό σήμα(pin) με το σήμα της Αδελφότητας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (συνοδεία μελών του Δ.Σ. της Χ.Α.Ν.Θ. κι άλλων επισήμων), ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθελοντών του Μουσείου, Διονύση Ανανιάδη, στην νέα πτέρυγά του.

Ο κ. Παυλόπουλος, ενημερώθηκε για την ιστορική διαδρομή του μπάσκετ στη χώρα μας και για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Χ.Α.Ν.Θ. σ΄ αυτήν, δείχνοντας ενδιαφέρον για την πλούσια συλλογή των εκθεμάτων, ενώ έγραψε και τις εντυπώσεις του στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου.

Η εκδήλωση έκλεισε με μια αναμνηστική φωτογραφία, αλλά και ξενάγηση των υπόλοιπων προσκεκλημένων.

Στη νέα πτέρυγα φιλοξενούνται θεματικές ενότητες από του φορείς της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης: Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), Σ.Ε.Π.Κ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης), Ο.Δ.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος), Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο) και Σ.Δ.Κ.Θ. (Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης).

Στη διαδρομή προς τη νέα πτέρυγα του Μουσείου μας, ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει ένα εισαγωγικό χρονολόγιο με τις μεγάλες στιγμές της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, από το πρώτο της παιχνίδι, το 1936, μέχρι σήμερα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα που αφορά στην Εθνική Ομάδα Ανδρών, που αποτελείται από φανέλες, παπούτσια, διαπιστευτήρια και αναμνηστικά, ιδιαίτερη δε αναφορά γίνεται στην Εθνική Ομάδα Γυναικών αλλά και στο Διεθνές Μπάσκετ.

Πολύ σημαντική στη νέα πτέρυγα του Μουσείου είναι η εκπαιδευτική ενότητα, ειδικά σχεδιασμένη για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

*** Το έργο ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του έργου PROMO-YMC(H)A, το οποίο εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A "Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020" από τη Χ.Α.Ν.Θ., το Τμήμα Δημόσιας Υγείας - Υγειονομικής Περίθαλψης και Σπορ του South-West University “Neofit Rilski”, τον Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου και τον Δήμο Razlog.

Για τη Χ.Α.Ν.Θ.:

Η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1921. Είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό σωματείο, με ζωτικής σημασίας παρουσία στην πόλη. Στεγάζεται σε ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της Θεσσαλονίκης και έχει Παραρτήματα στην Καλαμαριά και στο Ασβεστοχώρι. Με ιστορία που μετρά σχεδόν έναν αιώνα, γαλουχεί ήδη την 4η γενιά πολιτών. Η Χ.Α.Ν.Θ. συμβολίζει και προάγει τις ανθρώπινες αξίες. Μέσα από την άθληση, την εκπαίδευση, τις κατασκηνώσεις, την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό στοχεύει στην ανάπτυξη της ψυχής, του πνεύματος, του σώματος και της κοινωνικότητας των νέων».

 

Τελευταία Νέα