ΑΕΚ - Μπαντίρμα: Όλα για την πρωτιά!

Κάτια Πετροπούλου
ΑΕΚ - Μπαντίρμα: Όλα για την πρωτιά!

bet365

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπαντίρμα (14/01, 19:00), για την 11η αγωνιστική του Basketball Champions League, κι έχει στόχο τη νίκη, που θα την διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου της.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα δώσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από τη νίκη.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που θα εμφανιστεί με νέα φανέλα στο παρκέ, θα φιλοξενήσει την τουρκική ομάδα στο ΟΑΚΑ (14/01, 19:00) και θέλει μόνο το καλό αποτέλεσμα που θα την κρατήσει στην πρώτη θέση του Β' Ομίλου, στην οποία «συγκατοικεί» (7-3) με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά υπερτερεί στην διαφορά πόντων.

Ο 44χρονος προπονητής της ΑΕΚ τόνισε πως τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και πως στόχος της είναι να τερματίσει στην πρώτη θέση, με την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Όσον αφορά την Μπαντίρμα, που είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς με 68-50, διατηρεί μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην φάση των «16».

Η ομάδα του Χακάν Ντεμίρ προέρχεται από δύο ήττες: από την Μπούργος (92-84) στην Ευρώπη και από την Καρσίγιακα (91-82) στο πρωτάθλημα Τουρκίας, στο οποίο είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας (9-7).

Πρώτος σκόρερ και πασέρ της είναι ο Τζέιμι Σμιθ, ο οποίος έχει κατά μέσο όρο 15.6 πόντους και 4.2 ασίστ. Ακολουθεί ο πρώην παίκτης του Άρη, Ομάρ Προύιτ, με 15.2 πόντους και 2.8 ριμπάουντ και ο πρώην παίκτης του Απόλλωνα Πατρών, Τάιλερ Καλινόσκι, με 12.0 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ και 1.5 κλεψίματα.

Η Μπαντίρμα σκοράρει 80.1 πόντους ανά αγώνα (14η), παίρνει 35.6 ριμπάουντ (19η) και μοιράζει 16.1 ασίστ (25η).

«ΑΕΚ, η πιο καλή ομάδα του ομίλου»

Ο Τζέιμι Σμιθ είπε για την αναμέτρηση: «Αυτό το ματς θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Μία πιθανή νίκη θα μας φέρεισε μία πολύ καλή θέση αναφορικά με το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL. Έτσι, πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί η ΑΕΚ είναι η πιο καλή ομάδα του ομίλου μας και παίζει στην έδρα της. Στόχος μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και βέβαια καλύτερα από την εικόνα που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι μας».

Ο γιατρός που έγινε προπονητής

Ο Χακάν Ντεμίρ είναι 51 ετών και θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους Τούρκους προπονητές. Εχει εργαστεί σε αρκετές ομάδες, ξεκινώντας την καριέρα του από την Αναντολού Εφές, ως βοηθός. Έμεινε τρία χρόνια στην Καρσίγιακα, σε μία τριετία που η ομάδα είχε εξαιρετική διαδρομή. Από το 2018 είναι προπονητής της Μπαντίρμα. Από τότε που πήρε την πρώτη δουλειά του στην Εφές, εγκατέλειψε το επάγγελμά του ως γιατρός, για να ακολουθήσει οριστικά κι αμετάκλητα το επάγγελμα του προπονητή. Γνώρισε το μπάσκετ πιτσιρίκος από μία τηλεοπτική σειρά, το «White Shadow», που περιγράφει τη ζωή ενός παίκτη του ΝΒΑ που έγινε προπονητής. Έχει εργαστεί στο NCAA, τη σεζόν 1998-99, ως assistant στο Siena, αλλά η ζωή του τον έφερε μέχρι και την Ελβετία. Έχει πρότυπο τον Δημήτρη Ιτούδη, ανάμεσα σε άλλους, και ένας από τους στόχους του είναι η παραγωγή νέων Τούρκων παικτών, κάτι που αποδεικνύεται στην Μπαντίρμα, όπου χρησιμοποιεί πολλούς νέους γηγενείς.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα