Χαραλαμπίδης: «Αγαπώ και στηρίζω τα παιδιά αλλά…»

Χαραλαμπίδης: «Αγαπώ και στηρίζω τα παιδιά αλλά…»

Gazzetta team
Χαραλαμπίδης: «Αγαπώ και στηρίζω τα παιδιά αλλά…»

bet365

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης άνοιξε τον φάκελο του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, στη σημερινή (11/11) media day ενόψει του αγώνα (12/11,19:00) με την Μπρίντζι για το BCL.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ στο παρελθόν αγωνίστηκε στην ιταλική ομάδα και αρχικά ρωτήθηκε για την εκεί παρουσία του. «Καταρχήν μιλάμε για μια άλλη λίγκα με μεγαλύτερα μπάτζετ, οργάνωση υψηλού επιπέδου και πολλές καλές ομάδες. Όταν αγωνίστηκα στην Μπρίντιζι ήταν η χρονιά που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία, τότε όμως είχε 30 ανθρώπους οι οποίοι δούλευαν για τον οργανισμό. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον εκεί τρόπο δουλειάς με τον ελληνικό», είπε και αναφέρθηκε στο αγωνιστικό επίπεδο της Μπρίντζι. «Στο μυαλό μου είναι η παρουσία μας απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα με πολλούς αθλητικούς παίκτες η οποία παίζει ελκυστικό μπάσκετ».

Όπως ήταν λογικό, ρωτήθηκε για όσα συνέβησαν μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Διαγόρα. «Η αυτοκριτική δεν είναι πολυτέλεια αλλά υποχρέωση του καθενός και πρέπει να την κάνουμε, να δούμε τι έφταιξε και παρουσιαστήκαμε έτσι. Μοναδική οδός πιστοποίησης ότι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα είναι να βελτιωνόμαστε στο γήπεδο. Συζητήσαμε αγωνιστικά θέματα, είδαμε βίντεο με τα παιδιά… Το προαπαιτούμενο παρουσίας στον συγκεκριμένο σύλλογο είναι η διάθεση, η ενέργεια και η προσήλωση στο 100% είτε αφορά αγώνες, είτε προπονήσεις και γενικώς, πάσης φύσης δραστηριότητα. Είπαμε κάποια πράγματα τα οποία θα μείνουν στα αποδυτήρια».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας, ο Κώστας Χαραλαμπίδης απάντησε… «το έχω πει αρκετές φορές. Οι παίκτες μου είναι αυτοί βρίσκονται γήπεδο και προπονούνται. Τους αγαπάω, τους στηρίζω. Ξέρουμε τις δυνατότητες της ομάδας, ξέρουμε ότι η διοίκηση κάνει το παν για να βρίσκεται η ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Θα δούμε πώς θα πορευτούμε, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και την όλη κατάσταση».

Ερωτηθείς τέλος για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει στον αγώνα με τον Διαγόρα, απάντησε: «Το μπάσκετ είναι άθλημα ψυχολογίας. Όταν κάτι στραβώνει και δεν πάει όπως το προγραμμάτισες, είναι δύσκολο να επανέλθεις. Ωστόσο, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να το κάνουμε. Δεν αλλάξαμε τρόπο σκέψης μας κι αυτό επέδρασε πολύ αρνητικά ψυχολογία των παικτών και πόσο διατηρούν».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα