BCL: Οι δηλώσεις του Final 4 (pics & vid)

Gazzetta team
BCL: Οι δηλώσεις του Final 4 (pics & vid)

bet365

Το Final 4 του BCL γίνεται στην Αμβέρσα (17-19/5), εκεί όπου έλαβε χώρα και συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, με τους προπονητές και αρχηγούς των 4 ομάδων να μιλούν για το σπουδαίο ραντεβού.

Η συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του BCL έγινε στην Αμβέρσα, εκεί όπου μίλησαν οι προπονητές και αρχηγοί των Μπάμπεργκ, Αντβέρπ, Τενερίφης και Μπολόνια

Στον πρώτο ημιτελικό (19:30) η Βίρτους Μπολόνια θα παίξει με τη Μπάμπεργκ, ενώ στον 2ο (22:15) η Αντβέρπ θα κοντραριστεί με την Τενερίφη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Ντέιβ Τζουτζίνσκι (αρχηγός Αντβέρπ): «Στόχος μας από την αρχή της σεζόν ήταν να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κάθε βράδυ. Μετά είδαμε ότι μπορούμε και βάλαμε στόχο να μπούμε στα πλει οφς. Τώρα είμαστε εδώ. Έχουμε παιδιά με ταλέντο στην ομάδα. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Νίκο Ριτσιότι (αρχηγός Τενερίφης): «Σημαίνει πολλά για εμάς η παρουσία μας σε αυτό το Φάιναλ Φορ. Ξέρουμε ότι οι αντίπαλοί μας στον ημιτελικό, η Αντβερπ, έχουν πολύ καλή ομάδα και ο κόσμος θα είναι ένα επιπλέον όπλο που θα αυξήσει την ενέργεια τους.

Μετά το πρώτο ματς με τον Προμηθέα αντιμετωπίσαμε μία πρόκληση. Έπρεπε να καλύψουμε μία σημαντική διαφορά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι όμως. Αποδείξαμε ότι θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Χάποελ ήταν μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Παίξαμε μαζί, παίξαμε ως ομάδα και τώρα είμαστε εδώ. Θέλουμε να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή»

Πέτρο Αραντόρι (αρχηγός Βίρτους Μπολόνια): «Στόχος μας ήταν να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Ο νέος κόουτς μάς έδωσε μεγάλη ώθηση για να φτάσουμε έως εδώ. Αντιμετωπίζουμε την πιο έμπειρη ομάδα του τουρνουά και ο στόχος μας είναι να φέρουμε στην Μπολόνια τον ευρωπαϊκό τίτλο που λείπει επί χρόνια από την πόλη.

Στην έδρα της Ναντέρ χάσαμε με 8 πόντους σε ένα ματς που αντιμετωπίσαμε πολλές δύσκολες συνθήκες. Γυρνώντας στην έδρα μας όμως, με τη βοήθεια των οπαδών μας που δημιούργησαν τέτοια ατμόσφαιρα που σε πολύ λίγες πόλεις μπορείς να βρεις στην Ευρώπη, καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι μία άλλη υπόθεση. Δεν σκεφτόμαστε τι γίνεται στην Ιταλία και στο πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο στο BCL, ξεχνώντας την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε στο εγχώριο πρωτάθλημα».

Νίκος Ζήσης (αρχηγός Μπάμπεργκ): «Ήταν μία δύσκολη χρονιά για εμάς. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην αρχή. Μετά άλλαξε ο κόουτς και η ομάδα άρχισε να παίζει καλύτερα, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Λειτουργήσαμε πιο ομαδικά και καταφέραμε να πάρουμε το ενώ είμαστε και στο Φάιναλ Φορ του BCL.

Η αλήθεια είναι ότι στο ΟΑΚΑ συναντήσαμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήμασταν πίσω με 12 πόντους, έξι λεπτά πριν τη λήξη. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ δύσκολη, μπροστά σε 18 χιλιάδες κόσμο. Ο Τέιλορ έβαλε 3 σερί τρίποντα και ο Ράις σκόραρε ένα πολύ δύσκολο σουτ μπροστά σε έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς της διοργάνωσης. Έτσι φτάσαμε έως εδώ»

Ρόελ Μορς (προπονητής Αντβέρπ): «Είναι αλήθεια ότι κανείς δεν περίμενε ότι θα ήμασταν σήμερα εδώ στην αρχή της σεζόν. Η ιστορία αρχίζει από πέρσι όμως και όχι φέτος. Η ιστορία αρχίζει από τότε, που αποκλειστήκαμε στον τρίτο προκριματικό γύρο, πέρσι, από την Ρόζα Ράντομ. Από τότε είμαστε η ίδια ομάδα σχεδόν. Ο πρώτος στόχος μας φέτος ήταν να μπορούμε στην κανονική σεζόν και τα καταφέραμε. Τα υπόλοιπα ακολούθησαν.

Θα ήθελα ο κόσμος να το δει ως μία γιορτή και να το διασκεδάσει. Ως παίκτης που ήμουν θα έλεγα στους δικούς μου παίκτες να το απολαύσουν. Ποτέ δεν ξέρουν τι θα συμβεί, αλλά ίσως να μην έχουν ποτέ ξανά την ευκαιρία να παίξουν σε ένα Φάιναλ Φορ.

Σάσα Τζόρτζεβιτς (προπονητής Βίρτους Μπολόνια): «Θέλω να συγχαρώ όλους τους προπονητές που είναι εδώ. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και την ομάδα μου. Θα έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε για το τρόπαιο και αυτό είναι σπουδαίο για εμάς. Χρειάζεται χαμόγελο στο πρόσωπο, ηρεμία στην ψυχή και μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η Μπάμπεργκ είναι ένα σπουδαίο κλαμπ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Κέρδισαν πολλά πρωταθλήματα τα τελευταία χρονια στη Γερμανία, έχουν σπουδαίο σύστημα και εξαιρετικούς προπονητές. Ολα αυτά τους φέρνουν έως εδώ. Εχουν πολύ μεγάλη εμπειρία, ξέρουν να παίζουν μπάσκετ, αλλά υπάρχουν χαρτιά που θα εμφανιστούν στο τραπέζι όταν αρχίσει το ματς».

Διασκεδάζω κάθε μέρα την παρουσία μου στην Μπολόνια. Πρέπει να έχεις ειρήνη στην καρδιά σου και να ξέρεις ότι κάθε μέρα δίνεις ό,τι έχεις για να γράψεις ιστορία. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα κι αν θα έχεις ξανά την ευκαιρία να είσαι σε ένα Φάιναλ Φορ. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα.

Τσους Βιντορέτα (προπονητής Τενερίφης): «Συγχαρητήρια σε όλους του κόουτς που είναι εδώ. Είχαμε μεγάλο κίνητρο να βρεθούμε εδώ. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει τον τίτλο. Θέλουμε να αλλάξουμε την ιστορία. Θέλουμε να είμαστε η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει τον τίτλο χωρίς να είναι διοργανώτρια.

Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε την ιστορία αφού στην Ισπανία, εμείς, και στην Ελλάδα η ΑΕΚ, κατέκτησαν τον τίτλο οι διοργανωτές.

Το σμολ μπολ που χρησιμοποιεί η Αντβέρπ είναι στην κορυφή σε όλον τον κόσμο. Εμείς προσπαθούμε να αμυνθούμε καλά απέναντι σε τέτοια σχήματα. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε ομαδικά διότι η Αντβέρπ είναι μία πολύ καλή ομάδα και όχι μόνο ατομικά. Αν δεν είχαν καλή ομάδα δεν θα ήταν εδώ. Διαθέτουν 12 παίκτες, το έδειξαν σε όλα τα παιχνίδια τους, έχουν σύστημα σε επίθεση και άμυνα. Πρέπει να παίξουμε στο μάξιμουμ επί 40 λεπτά.

Για να κερδίσεις έναν τίτλο πρέπει να έχεις και τύχη. Η μπάλα κάποιες φορές μπαίνει μέσα και κάποιες άλλες πετάγεται έξω από τη στεφάνη. Είναι σημαντικό να είσαι σταθερός στην απόδοσή σου, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να έχεις και λίγη τύχη για να νικήσεις»

Φεντερίκο Περέγκο (προπονητής Μπάμπεργκ): «Συγχαρητήρια σε όλους. Κανείς δεν περίμενε ότι θα είμαι εδώ σήμερα στην αρχή της σεζόν. Είμαι με την ομάδα από τον Ιανουάριο. Αντιμετωπίσαμε κάποια θέματα, αλλά η νίκη στην Αθήνα ήταν σημειολογική και τώρα είμαστε εδώ.

Η Μπολόνια έχει πολύ ταλέντο. Εχει βελτιωθεί πάρα πολύ με το νέο προπονητή, παίζει εξαιρετική άμυνα και ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να φτάσουμε στο 100% για να καταφέρουμε να νικήσουμε.

Η ομάδα μου έχει εμπειρία και παίκτες που εμπιστεύομαι. Είμαι χαρούμενος που έχω αυτούς τους παίκτες στη διάθεσή μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα