No Theodore, no party?

No Theodore, no party?

No Theodore, no party?

bet365

Ο Τζόρνταν Θίοντορ ενδέχεται να απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (13/03, 19:30), για το 2ο ματς των «16» του BCL, και το gazzetta.gr καταγράφει τι θα «χάσει» η ΑΕΚ από την απώλεια αυτή.

Δεν είναι ψέμα πως η προσθήκη του Τζόρνταν Θίοντορ στην ΑΕΚ ανέβασε την ομάδα επίπεδο και άλλαξε δραστικά το αγωνιστικό της πρόσωπο.

Ο Αμερικανός γκαρντ βρίσκεται μόλις δυο μήνες στην «Βασίλισσα» και κατάφερε να εγκλιματιστεί άψογα στο νέο περιβάλλον και να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία της ομάδας, λες και ήταν μέρος της από την πρώτη ημέρα.

Σε αυτό βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι είχε κάνει ήδη από μόνος του μια πρώτη έρευνα για την ΑΕΚ, πριν πατήσει το πόδι του στην Αθήνα, ενώ με την άφιξή του άπαντες τον έκαναν να νιώσει σαν το... σπίτι του. Από τους προπονητές μέχρι τους συμπαίκτες του και τους ανθρώπους του επιτελείου, όλοι προσπάθησαν με τον τρόπο τους να του δώσουν να καταλάβει τι σημαίνει «ΑΕΚ» και να του εξηγήσουν τους στόχους της ομάδας. Ο ίδιος, λέγεται πως είναι - και όντως είναι - πολύ επικοινωνιακός κι εύκολος χαρακτήρας, κάτι που έκανε και πιο εύκολο το έργο των δύο πλευρών για τον κοινό τους στόχο. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί μιλούν για έναν «Ευρωπαίο Αμερικανό» με έξυπνο μυαλό και δουλευταρά, που δεν φοβάται να ρωτήσει το οτιδήποτε, προκειμένου να μάθει και να γίνει καλύτερος.

Η αυτοπεποίθηση κι ο... αέρας του στο παρκέ, μόλις ξεπέρασε το πρώτο άγχος, είναι στοιχεία ευδιάκριτα κι εκεί που οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» έλεγαν πως πέτυχαν «διάνα» για ακόμα μια φορά, η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του 29χρονου παίκτη.

Μετά τον περσινό του τραυματισμό, που τον κράτησε στα... πιτς για πολλούς μήνες (σε συνδυασμό με όσα έγιναν με την Αρμάνι), ο Θίοντορ χτύπησε στο ματς με το Χολαργό κι η συμμετοχή του κόντρα στον ΠΑΟΚ, για την ρεβάνς των «16» του Basketball Champions League μόνο σίγουρη δεν είναι.

Στις δύο προπονήσεις που έκανε η ομάδα, ο Αμερικανός έμεινε εκτός, ενώ στην τελευταία προσπάθησε, αλλά αποχώρησε. Η λογική λέει ότι από πείσμα και τον καλώς εννοούμενο εγωισμό που έχουν οι παίκτες, θα αγωνιστεί. Άλλωστε, ποιος παίκτης δεν θα ήθελε να παίξει σε ένα τέτοιο ματς, όταν κρίνεται μια πρόκριση; Από την άλλη, όμως, κανείς δεν θα μπει στη θέση να ρισκάρει μια σεζόν - και την υγεία του παίκτη φυσικά - για έναν αγώνα.

Σε περίπτωση, πάντως, που ο Θίοντορ δεν πατήσει τελικά παρκέ κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο... πονοκέφαλος για τον Λούκα Μπάνκι θα είναι μεγάλος, διότι ο MVP του Intercontinental Cup προσφέρει πολύτιμα στοιχεία αγωνιστικά και θα πρέπει να βρει τρόπους να τα... καλύψει.

Ο Θίοντορ, με τις εμφανίσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής σε Ελλάδα κι Ευρώπη (συν το Διηπειρωτικό) έχει δείξει πως δεν φοβάται να βγει μπροστά στις κρίσιμες στιγμές. Η εμπειρία που έχει αποκομίσει από τις ευρωπαϊκές παραστάσεις του, είναι σημαντική και τον έχει κάνει τον παίκτη που είναι σήμερα. Έχει τη... στόφα ηγέτη και η κλάση του τον οδηγεί σε σωστές επιλογές στην επίθεση, έστω κι αν κάποιες από αυτές είναι τραβηγμένες ορισμένες φορές. Δεν «κρύβεται» στα δύσκολα κι όταν η μπάλα... καίει, την θέλει στα χέρια του.

Επίσης, με την απουσία του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο Αμερικανός έδινε βοήθειες και στον τομέα της δημιουργίας και της οργάνωσης. Ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι και να δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να σκοράρουν οι συμπαίκτες του. Ακόμα και σε βραδιά που μπορεί να ήταν κακός επιθετικά, θα φρόντιζε να δίνει την μπάλα στα κατάλληλα χέρια που θα έβρισκαν καλάθι.

Ο Λούκα Μπάνκι ενδέχεται να χάσει μια ακόμα αξιόπιστη λύση σε ένα ματς που είναι πολύ κρίσιμο για τους «κιτρινόμαυρους». Το καλό, όμως, είναι ο πλουραλισμός που διακρίνει φέτος την ΑΕΚ. Κάποιος που έχει παρακολουθήσει τους αγώνες της, θα έχει διαπιστώσει ότι κάθε φορά προκύπτουν και διαφορετικοί πρωταγωνιστές ανά παιχνίδι. Είτε θα είναι ο Ματσιούλις, είτε ο Σάκοτα, είτε ο Χάντερ, είτε ο Τζέιμς, είτε ο Λαρεντζάκης, είτε ο Γκρίφιν, είτε ο Σαντ-Ρος. Από την αρχή της σεζόν, που η ομάδα ήταν αντιμέτωπη με τραυματισμούς και δεν μπορούσε να... ησυχάσει, οι «κιτρινόμαυροι» κάλυπταν τέλεια τα κενά τους και... ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Αν δεν αγωνιστεί ο Θίοντορ, ο Ιταλός κόουτς θα πρέπει να μετατρέψει το «ελάττωμά» του σε προτέρημα, και αν δεν νικήσει, θα πρέπει τουλάχιστον να φροντίσει να... χάσει με λιγότερο από 9 πόντους. Ακόμη, με την απουσία του Ξανθόπουλου, ο Δημήτρης Μωραΐτης ίσως να έρθει αντιμέτωπος με μια μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του, μεγαλύτερη ίσως και από την... παραμονή του στο φετινό ρόστερ, και θα πρέπει να... θυμηθεί τις εμφανίσεις της preseason, χωρίς άγχος.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα