Σάκοτα: «Η ΑΕΚ μπορεί το Final 4 και φέτος»!

Σάκοτα: «Η ΑΕΚ μπορεί το Final 4 και φέτος»!

Κάτια Πετροπούλου
Σάκοτα: «Η ΑΕΚ μπορεί το Final 4 και φέτος»!

bet365

Ο Ντράγκαν Σάκοτα φιλοξενήθηκε στο match programme για το ματς με την Λιετκαμπέλις και μίλησε για τις ευκαιρίες που παίρνουν οι νεαροί παίκτες στην ΑΕΚ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να φτάσουν ξανά ψηλά στο BCL.

Αναλυτικά:

Κόουτς, εσχάτως πολλοί εκ των νεαρών αθλητών, που αποκτήθηκαν με τις δικές σου εισηγήσεις στην ΑΕΚ παίρνουν χρόνο συμμετοχής στην Ομάδα Ανδρών. Πώς νιώθεις γι’ αυτή την εξέλιξη;

Καταρχήν να πω, ότι είναι ευχάριστο, που τρία παιδιά, ο Τσαλμπούρης, ο Μωραϊτης και ο Ρογκαβόπουλος επιλέχθηκαν για τη 12άδα στον αγώνα με Φουενλαμπράδα. Πιο ευχάριστο, που οι δύο αγωνίστηκαν και μάλιστα αρκετά. Ο Νίκος είναι νεότερος, είναι ένας αθλητής, τον οποίο πιστεύουμε πολύ. Υπάρχουν κι άλλοι ταλαντούχοι, στην Ακαδημία μας και θα το δείτε στην πορεία. Είναι ευχάριστο, που το «πρότζεκτ» αυτό έχει συνέχεια, παρότι το γηπεδικό πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Να υποθέσουμε, ότι απαιτείται χρόνος για να δείτε τα παιδιά αυτά, όπως τα ονειρεύεστε...

Είχαμε πει με τον κύριο Μάκη Αγγελόπουλο, πριν από τέσσερα χρόνια, ότι τα παιδιά θα είναι στο κάδρο. Ο κ. Αγγελόπουλος είχε θέσει ως προτεραιότητα να δώσουμε βάση στην παραγωγική διαδικασία, με πλάνο και υπομονή, και φαντάζομαι, ότι και ο ίδιος είναι τώρα ευχαριστημένος. Όμως, η υπομονή είναι λέξη δύσκολη στην Ελλάδα. Υπάρχουν κάποιοι, που χαλάνε τα μυαλά των παιδιών. Πρέπει εκεί να εστιάσουμε, στην εκπαίδευση των αθλητών μας με τους τρόπους, που ξέρουμε για να έχουμε μακροπρόθεσμα επιτυχία.

Προσγείωση στην πραγματικότητα και δουλειά λοιπόν...

Ακριβώς. Δουλειά. Και προσήλωση στον στόχο. Όμως, θέλω να πω κι αυτό: Είναι βαριά η φανέλα της ΑΕΚ. Είναι φυσικό να γίνεται βαρύτερη στην πλάτη νεαρών αθλητών, που επιπλέον γνωρίζουν, ότι τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω τους.

Ο κόουτς Λούκα Μπάνκι έχει προϋπηρεσία σε Τμήματα Υποδομής και δεν είναι τυχαίο, ότι εμπιστεύεται νέους. Έδωσε το «παρών» και στην αναμέτρηση Εφήβων Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.

Είναι εξαιρετική η συγκυρία, αλλά δεν επιλέχθηκε τυχαία ο Λούκα. Ο κύριος Αγγελόπουλος είχε πλήρη γνώση για το βιογραφικό του και όχι μόνο για τις επιτυχίες του στους Άνδρες. Ο Λούκα έχει κουλτούρα και υψηλό μπασκετικό «IQ». Δεν κοιτάει μόνο το επόμενο ματς στους Άνδρες. Δεν κοιτάει μόνο τον πάγκο του. Παρακολουθεί τα πάντα και θέλει να έχει εικόνα.

Ικανοποιητική η εικόνα της ομάδας Ανδρών;

Δεν είναι εύκολο το «πάντρεμα» παλαιών και νέων αθλητών. Οι νεαροί αθλητές θέλουν το χρόνο τους. Πήραν ήδη ευκαιρίες, σε όσους δόθηκαν, και τις έπιασαν, αν και μπορούν καλύτερα. Δεν έχουν φτάσει το ταβάνι τους. Έδειξαν, ότι μπορούν. Θα έχουν κι άλλες ευκαιρίες. Είναι μακρά η περίοδος. Επιπλέον, υπάρχουν αθλητές, που δόθηκαν σε άλλες ομάδες ως δανεικοί και πάνε καλά. Τους παρακολουθούμε.

Η συνεργασία σας με τον κόουτς Μπάνκι;

Είναι σούπερ! Όλα τα παραπάνω, που σας είπα, έχουν να κάνουν και με την άνεση, που δημιουργεί η παρουσία του. Είναι πολύ συνεργάσιμος σε όλα τα επίπεδα.

Πώς κρίνετε την πορεία της ΑΕΚ στο BCL;

Είναι πολύ καλή. Το προδίδει και η βαθμολογία. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζεται ως φαβορί, λόγω της κατάκτησης του τροπαίου την περασμένη περίοδο. Κάθε χρονιά είναι καλύτερη για την ΑΕΚ στην Ευρώπη. Μπήκε στους ισχυρούς στην κλήρωση. Πιστεύω, ότι μπορεί να φτάσει και φέτος ψηλά. Πιστεύω, ότι υπάρχει και η δυναμική της ομάδας μας, αλλά υπάρχουν και οι προϋποθέσεις για να φτάσουμε έως το Final 4. Οι τελικές φάσεις είναι πάντα ο στόχος μας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα