Μπέγκιτς: «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός»

Κάτια Πετροπούλου
Μπέγκιτς: «Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός»

bet365

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μίρζα Μπέγκιτς, μιλάει στο gazzetta.gr για την επιστροφή στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας, την αναμέτρηση με τον Προμηθέα και το πόσο απολαμβάνει το μπάσκετ στα 33 του.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Πολλών το μυαλό όταν ακούν το όνομα του Μίρζα Μπέγκιτς πάει... μοιραία πίσω στο Νοέμβριο του 2013.

Τότε, που ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ και το ματς... στιγματίστηκε από τις μπουνιές του Σλοβένου σέντερ με τον Ποπς Μενσά - Μπονσού.

Έκτοτε οι σχέσεις του παίκτη και της ομάδας «ψυχράθηκαν» και με το τέλος της σεζόν ήρθε και το «διαζύγιο», αφού δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν στο συμβόλαιο του.

Ακολούθησε μια στάση στην Ολίμπια, έπειτα το μηνιαίο του συμβόλαιο με την Λαμποράλ, το οποίο επεκτάθηκε μέχρι το τέλος της χρονιάς (2014-15), η Μπιλμπάο, η Τσεντεβίτα, αλλά και το... Ιράν.

Τον προηγούμενο Ιανουάριο ο Μπέγκιτς επέστρεψε στην ομάδα της Λιουμπλιάνας κι έβαλε ακόμα ένα πρωτάθλημα στο βιογραφικό του, μετά από αυτά που κατέκτησε σε Ισπανία, Κροατία, Βαλτική Λίγκα, αλλά και το Διηπειρωτικό που πανηγύρισε με τους «ερυθρόλευκους».

Τώρα επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα για την αναμέτρηση με τον Προμηθέα στην Πάτρα και μιλάει στο gazzetta.gr για τους στόχους με την ομάδα του και για το πως νιώθει στα 33 του. Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει τις ερωτήσεις μας για τους Πειραιώτες.

Αρχικά μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, με την επιστροφή του στην ομάδα της πατρίδας του. «Νιώθω υπέροχα! Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι, ώστε να είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Νιώθω λίγο άσχημα, βέβαια, που τραυματίστηκα στο Σούπερ Καπ της ABA Liga με τον Ερυθρό Αστέρα και δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου στο Σούπερ Καπ Σλοβενίας. Παρόλα αυτά, όλα είναι καλά τώρα κι είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο».

Στην συνέχεια, ο Μπέγκιτς στάθηκε στους στόχους που έχει θέσει με την Ολίμπια στην ευρωπαϊκή διοργάνωση της FIBA: «Στόχος μας είναι τα playoffs. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε πολύ να πετύχουμε φέτος. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή, έχει πολλές δυνατές ομάδες και θα το... διασκεδάσουμε στο παρκέ!».

Σχετικά με το παιχνίδι με τον Προμηθέα, το οποίο είναι το πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας για τους Πατρινούς και ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος στην ομάδα του Μάκη Γιατρά, ανέφερε: «Περιμένουμε πως το παιχνίδι με τον Προμηθέα θα είναι πολύ δύσκολο. Έδειξαν πως είναι μια πολύ καλή ομάδα που σουτάρει με την Οστάνδη, την 1η αγωνιστική. Έχουν πολλούς καλούς σκόρερ, τους οποίους πρέπει να σταματήσουμε, αν θέλουμε να νικήσουμε στην Πάτρα».

Όσο για το πως νιώθει στα 33 του; «Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός! Αν ξέρεις πως να παίξεις μπάσκετ, πάντα θα βρίσκεις έναν τρόπο να παίζεις καλά σε κάθε αγώνα!».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα