ΠΑΟΚ - Βόννη 95-100

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ - Βόννη 95-100

bet365

Ο ΠΑΟΚ έβαλε εαυτόν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τη Βόννη με 95-100 και γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμες αγωνιστικές στο BCL. Κακή αμυντική λειτουργία για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου ο ΠΑΟΚ ήλεγξε την ενέργεια και την ταχύτητα των Γερμανών, κυρίως όμως δεν τους επέστρεψε να βρουν ελεύθερα μακρινά σουτ, ούτως ώστε να αποτρέψει να βρουν ρυθμό. Γι’ αυτό προηγήθηκε με 16-11 (5:30), αλλά εκεί… γύρισε ο διακόπτης. Ξαφνικά, μια… καλοκουρδισμένη μηχανή έχασε τα «ζύγια» της. Η Βόννη έκανε εντυπωσιακό finish σημειώνοντας στο υπόλοιπο διάστημα 19 πόντους έχοντας ευστοχία έξω από τα 6.75 (5/8 τρίποντα) με τους Μάγιο, Σούμποτιτς να εκθέτουν την άμυνα του ΠΑΟΚ (23-33, 10’).

Ο ΠΑΟΚ δεν βελτίωσε την άμυνά του στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά βρήκε ρυθμό στην επίθεση. Έχοντας 12/17 σουτ σ’ αυτό το διάστημα, ο Μορέιρα έδωσε λύσεις μέσα από τη ρακέτα και ο Φιλ Γκος από την περιφέρεια, ροκάνισε τη διαφορά (46-48, 17’). Κυρίως όμως έκλεισε τη ρακέτα του στους Γερμανούς και ήλεγξε το αμυντικό ριμπάουντ. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 53-57.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε απόσταση αναπνοής (58-60) έπειτα από 90 δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο, για να ακολουθήσει ένα 11-0 σερί των Γερμανών με διαδοχικά τρίποντα (58-71, 23:20). Εκεί οι Γερμανοί πλήρωσαν δύο ανόητες ενέργειες καθώς ο μεν Τζάκσον χρεώθηκε με φάουλ και τεχνική ποινή με συνέπεια να αποβληθεί από το παιχνίδι, ενώ με ντισκαλιφιέ αποβλήθηκε και ο Ουέμπ για άσεμνη χειρονομία στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά τη διαφορά μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου (76-82).

Η ελληνική ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε το κακό (επιθετικά) διάστημα της Βόννης (σ. σ. είχε 10 σερί άστοχα τρίποντα), έχανε τα ριμπάουντ και βρέθηκε και πάλι στο -11 (78-89, 35’). Ο ΠΑΟΚ είχε να διαχειριστεί την απογοήτευσή του και την αστοχία του με συνέπεια να παραμείνει η διαφορά σε διψήφιο νούμερο με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά (82-93, 37’). Εκεί έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, έπαιξε άμυνα με παγίδες επενδύοντας στα λάθη των Γερμανών, μείωσε σε 90-95 (38:30) αλλά εκεί ο Τζέιμς ουσιαστικά έσβησε τις ελπίδες της ανατροπής.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Βόννη επέβαλε τον ρυθμό της, παρέσυρε τον ΠΑΟΚ σ’ αυτόν κι έχοντας περισσότερες λύσεις στην επίθεση είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα με εξαίρεση κάποια μικρά διαστήματα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τζος Μάγιο και Ρασάντ Τζέιμς ήταν άριστοι εκτελεστές και δημιουργοί για την ομάδα τους Ο δεύτερος έβαλε και το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπόγιαν Σούμποτιτς ήταν τόσο αθόρυβος αλλά και αποτελεσματικός σε σημείο όπου τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και λίγοι το κατάλαβαν.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο ΠΑΟΚ δεν είχε βοήθειες από τους Έλληνες. Αντώνης Κόνιαρης, Θόδωρος Ζάρας και Γιάννης Αθηναίου δεν ήταν εκεί όταν χρειάστηκαν.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το λάθος του Κόνιαρη το οποίο έδωσε κατοχή στη Βόννη και στη συνέχεια το τρίποντο του Τζέιμς (90-98, 39’)

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Το τελικό αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό και αντιπροσωπευτικό. Καμία ομάδα δεν έπαιξε άμυνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η άσεμνη χειρονομία του Ουέμπ προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ η οποία οδήγησε και στην αποβολή του από το παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 23-33, 53-57, 76-82, 95-100

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα