«Αγγίζει το όνειρο η ΑΕΚ, η Ελλάδα θα "ακουστεί"»!

«Αγγίζει το όνειρο η ΑΕΚ, η Ελλάδα θα "ακουστεί"»!

bet365

Οι τέσσερις Εκπρόσωποι Τύπου των ΑΕΚ, Μούρθια, Λούντβιγκσμπουργκ και Μονακό μιλούν στο gazzetta.gr για το Final 4 του Basketball Champions League που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ (04-06/05).

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο του BCL!

Η Αθήνα και το ΟΑΚΑ ετοιμάζονται να υποδεχθούν πλήθος κόσμου για την τελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης (04-06/05) που θα φιλοξενηθεί στο «Νίκος Γκάλης» και άπαντες στις τάξεις των ΑΕΚ, Μούρθια, Λούντβιγκσμπουργκ και Μονακό ζουν με την... γλυκιά αναμονή για το ποιος θα καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Το gazzetta.gr ζήτησε από τους Εκπροσώπους Τύπου των τεσσάρων ομάδων να απαντήσουν στις εξής δύο πολύ απλές ερωτήσεις, ενόψει των ημιτελικών:

1) Τι σημαίνει η παρουσία της ομάδας τους στο Final 4 του Basketball Champions League για το σύλλογο
και 2) Τι σημαίνει το γεγονός πως η διοργάνωση φιλοξενείται στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΕΚ): «Χρονιά θριάμβων, λατρεμένο το ταξίδι»!

1) Με την επιστροφή της «Βασίλισσας» στη μεγάλη κατηγορία, και κυρίως με την έλευση του κυρίου Αγγελόπουλου τον Οκτώβριο του 2014, οι στόχοι ήταν σαφείς και αδιαπραγμάτευτοι. Αγώνας μέχρι την κορυφή! Παρά την προσωρινή εκτροπή, εξαιτίας του «πολέμου» Euroleague - FIBA, ο οργανισμός δεν πτοήθηκε και οι στόχοι επαναπροσδιορίστηκαν. Από την περασμένη περίοδο, η επιστροφή στον θρόνο της Ευρώπης και η πρόκριση στο Final 4 του BCL, ήταν κάτι που όλος ο οργανισμός επιδίωξε. Η ποιότητα της ομάδας στο παρκέ συνέβαλε τα μέγιστα για να φτάσουμε ως εδώ. Σε μια χρονιά επετειακή. Στα 50 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης στο Καλλιμάρμαρο των ρεκόρ και των συμβολισμών είναι όμορφο, που αγγίζουμε το όνειρο! Αν αναλογιστεί κανείς πού βρισκόταν η ΑΕΚ πριν από 4-5 χρόνια και πού βρίσκεται τώρα, δικαιούται να απολαμβάνει τις στιγμές και να προσδοκά τα καλύτερα που έρχονται. Σε κάθε περίπτωση είναι μια χρονιά θριάμβων για όλο το σύλλογο, σε όλα τα αθλήματα, κι αυτό στις δύσκολες ημέρες που ζούμε ως λαός, ομορφαίνει τη ζωή μας.

2) Ήταν ακόμη ένα δώρο του κυρίου Αγγελόπουλου στους οπαδούς της ΑΕΚ. Το ΟΑΚΑ είναι η προσωρινή έδρα μας. Είναι γνωστό, ότι κάπου αλλού, σε δικό μας «σπίτι», θέλουμε να στεγάσουμε τα όνειρά μας στο μέλλον, αλλά προς το παρόν είμαστε εδώ. Το Final 4 στο ΟΑΚΑ, είναι ακόμη ένα στοίχημα του μεγαλομετόχου. Ο κ. Αγγελόπουλος θέλει με κάθε τρόπο να ξαναβάλει το μπάσκετ στη καθημερινότητα του Ενωσίτη οπαδού, και όχι μόνο, όπως έγινε και με τη δημιουργία της ταινίας και με άλλες δράσεις. Η ΑΕΚ θα ακουστεί. Η Αθήνα θα ακουστεί. Η Ελλάδα θα ακουστεί παντού. Τα δικά του «θέλω» συναντούν τα «θέλω» της μπασκετικής Ευρώπης, που βλέπει ότι η ΑΕΚ επέστρεψε σε όλα τα επίπεδα, ως δύναμη ξανά εντός και εκτός παρκέ, με όραμα και πλάνο. Μακάρι βεβαίως να συνδυαστεί όλη αυτή η κοσμογονία και με την κατάκτηση της κορυφής, ήτοι του 3ου ευρωπαϊκού τροπαίου της ένδοξης ιστορίας μας, αλλά το ταξίδι είναι ήδη λατρεμένο!

FELIPE MESEGUER (ΜΟΥΡΘΙΑ): «Όλοι συζητούν γι' αυτό, να είναι κατάμεστο το ΟΑΚΑ»!

1) Για την πόλη της Μούρθια και τους ανθρώπους της, το να φτάσουμε στο Final 4 του BCL ήταν μια... έκρηξη! Ο κόσμος είναι πολύ χαρούμενος, επειδή η Μούρθια δεν ήταν μεταξύ των φαβορί για τον τίτλο. Τον τελευταίο μήνα, όλοι συζητούν για το Final 4 της Αθήνας και περισσότεροι από 100 οπαδοί θα ταξιδέψουν μαζί με την ομάδα.

2) Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παίξουμε σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου το μπάσκετ είναι τόσο αγαπητό! Επιπροσθέτως, το ΟΑΚΑ έχει φιλοξενήσει σπουδαία παιχνίδια και μεγάλους τελικούς του αθλήματος. Ελπίζουμε να είναι κατάμεστο και πως όλοι θα παρακολουθήσουν αυτό το Final 4!

BJORN - LARS BLANK (ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ): «Υπέροχη η επιστροφή μας, παθιασμένη η Αθήνα για μπάσκετ»!

1) Σημαίνει πολλά για το σύλλογο και τον κόσμο της ομάδας το γεγονός ότι φτάσαμε στο Final 4 του BCL. Οι 3 λόγοι που το πιστεύουμε αυτό είναι οι εξής: 1. Είμαστε η πρώτη γερμανική ομάδα που καταφέρνει να φτάσει τόσο μακριά στο θεσμό. 2. Μετά τον αποκλεισμό μας στο τελευταίο δευτερόλεπτο των περσινών προημιτελικών από την Μπάνβιτ, είναι απλά κάτι παραπάνω από υπέροχο να επιστρέφεις την επόμενη σεζόν και να φτάνεις στο Final 4. 3. Το να είσαι στην τελική φάση δεν είναι κάτι που μπορεί να τύχει στον καθένα. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ξεκινήσαμε από τον πρώτο προκριματικό γύρο!

2) Η Αθήνα είναι γνωστή για το πάθος της για το μπάσκετ! Οπότε, είναι σωστό που το Final 4 θα φιλοξενηθεί εκεί, σε μια Ολυμπιακή εγκατάσταση. Στον προημιτελικό, το ΟΑΚΑ είχε την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στο BCL, οπότε περιμένουμε αυτό το ρεκόρ να σπάσει στο Final 4!

ROMAIN LOULERGUE (ΜΟΝΑΚΟ): «Να είναι καλύτερη η δεύτερη φορά, πιο δυνατή η ΑΕΚ»!

1) Το να βρεθούμε στο Final 4 ήταν από τους βασικούς στόχους της σεζόν για το σύλλογο. Μιας και είναι η δεύτερη σερί φορά που αυτό συμβαίνει, ελπίζουμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα τώρα. Αυτή η δεύτερη πρόκριση σημαίνει πολλά για το μπασκετικό πρότζεκτ που υπάρχει στην Μονακό και δείχνει πως όλοι κατευθυνόμαστε στον ίδιο κοινό καλό δρόμο.

2) Όλοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουν σε ένα τόσο υπέροχο γήπεδο, όπως το ΟΑΚΑ. Πολλοί παίκτες μας, αλλά και άνθρωποι του επιτελείου, το γνωρίζουν καλά, όπως και τους σπουδαίους οπαδούς της ΑΕΚ. Επίσης, ξέρουν ότι η ΑΕΚ είναι πολύ πιο δυνατή φέτος, πόσω μάλλον όταν το Final 4 γίνεται στην έδρα της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα