ΑΕΚ Vs Στρασμπούρ: Round 3! (pics & vids)

ΑΕΚ Vs Στρασμπούρ: Round 3! (pics & vids)

bet365

Η Στρασμπούρ έρχεται στο ΟΑΚΑ για το τρίτο της φετινό «ραντεβού» με την ΑΕΚ (28/03, 19:30) και το gazzetta.gr υπενθυμίζει τι είχε συμβεί στις δύο προηγούμενες συναντήσεις των ομάδων.

AEK - Στρασβούργο με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Δύο ήττες, αλλά στο νήμα.

Αυτός ήταν ο απολογισμός των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων με την Στρασμπούρ για την ΑΕΚ.

Οι δύο ομάδες, που θα αναμετρηθούν στο παρκέ του ΟΑΚΑ (28/03, 19:30) για το πρώτο ματς των «8» του BCL, δεν είναι άγνωστες μεταξύ τους, αφού τα είχαν... πει και στους ομίλους.

Το gazzetta.gr κάνει ένα flashback και θυμίζει τι είχε συμβεί.

Πρώτο ματς στο Στρασβούργο με την γαλλική ομάδα, για την 5η αγωνιστική των ομίλων.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν βρεθεί και στο -16 (53-37, 28'), αλλά στην 4η περίοδο σήμαναν... αντεπίθεση!

Η τότε ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου αντέδρασε, με τους Ντούσαν Σάκοτα και Μάικ Γκριν να ευστοχούν σε 7/7 τρίποντα! Ο αρχηγός της ΑΕΚ, μάλιστα, έφτασε στο 78-78, αλλά ο Ζακ Ράιτ τη... χάλασε στους φιλοξενούμενους, αφού κατάφερε να φτάσει στο καλάθι για το 80-78 (αστόχησε και σε βολή από φάουλ του Λαρεντζάκη).

Ο πρώην παίκτης των Ρεθύμνου και Παναθηναϊκού είχε μετρήσει 26 πόντους, με τον Ντέιβιντ Λόγκαν να προσθέτει άλλους 20. Από τους φιλοξενούμενους, Σάκοτα (19π.) και Γκριν (18π.) ήταν αυτοί που είχαν ξεχωρίσει.

Δύο μήνες και κάτι μετά, το έργο ήταν περίπου το ίδιο στην 12η αγωνιστική των γκρουπ.

Η ΑΕΚ φαινόταν πως είχε το πάνω «χέρι» στο ΟΑΚΑ, αφού ήταν στο 42-35 στο ημίχρονο, όμως η Στρασμπούρ βγήκε... μεταμορφωμένη στο παρκέ, πήρε αρκετά ελεύθερα σουτ και έφτασε και στο +10 (72-82).

Οι γηπεδούχοι «ροκάνισαν» την διαφορά και το ματς ήταν στην... κόψη του ξυραφιού. Ο Γκριν έφτασε να μειώσεισε 87-88, με τον Λόγκαν να κάνει λάθος και τον Μπάρλοου να γίνεται μοιραίος, αφού πήγε να εκτελέσει για τρεις, αλλά έκανε άκυρο πήδημα!

Αυτός που έκανε την διαφορά για τους Γάλλους ήταν ο Ντι Μποστ, που αντιμετώπιζε για πρώτη φορά την ΑΕΚ, καθώς μέτρησε 23 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Από την άλλη, ο Τζέιμς είχε 21 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Η ομάδα του Βενσάν Κολέ έρχεται στο «Νίκος Γκάλης» με τις συνθήκες πλέον να είναι διαφορετικές.

Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στο Final 4 και η φετινή ΑΕΚ έχει αποδείξει πως όταν θέλει κάτι, το θέλει πολύ και το πετυχαίνει.

Μπορεί οι Γάλλοι να εντυπωσιάζουν με το βάθος του ρόστερ τους και το μπάσκετ που παίζουν, αλλά το ίδιο κάνουν και οι «κιτρινόμαυροι», όταν βάζουν στο μυαλό τους έναν στόχο.

Συν τοις άλλοις, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα δεν θέλουν να απογοητεύσουν το κοινό τους, που θα γεμίσει το ΟΑΚΑ, όπως έκαναν και στον αγώνα με την Νίμπουρκ.

Μένει να δούμε αν η τρίτη φορά θα αποδειχθεί και... φαρμακερή για την Στρασμπούρ.

Photocredit: Μαριλίζα Κοντογεώργου

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα