Καρσίγιακα-ΠΑΟΚ 79-67

Καρσίγιακα-ΠΑΟΚ 79-67

Καρσίγιακα-ΠΑΟΚ 79-67

bet365

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του BCL καθώς ηττήθηκε με 79-67 από την Καρσίγιακα στη Σμύρνη και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη νίκη με διαφορά έξι πόντων στη Θεσσαλονίκη. Η ελληνική ομάδα αδίκησε τον εαυτό της, κυρίως όμως έχασε όλα τα σουτ-πρόκρισης.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στο σετ παιχνίδι και κακή λειτουργία (στην επίθεση) στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με κύριο γεγονός τα ποσοστά ευστοχίας του (11/30 και 36.6%). Ενώ δηλαδή κατάφερε να σταματήσει το transition game της Καρσίγιακα, οι αμυντικές συνεργασίες του ήταν κακές – οι Τούρκοι «σημάδευαν» τον Τζάκσον – με συνέπεια να κυνηγάει στο σκορ. Με χαρακτηριστικό γεγονός το 11-0 που δέχθηκε (το 4-5 έγινε 15-5 μετά τη συμπλήρωση έξι λεπτών αγώνα) στη διάρκεια της πρώτης περιόδου όπου η Καρσίγιακα μάλλον πήρε πολλά περισσότερα πράγματα απ’ όσα περίμενε από τον Ουγκουρλού. Ο Δικέφαλος στο παιχνίδι μέσα από τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ (μάζεψε επτά στην πρώτη περίοδο) αλλά και στους πόντους του Φιλ Γκος. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 20-13.

Στο πρώτο τετράλεπτο της 2ης περιόδου, η ελληνική ομάδα ήλεγξε την Καρσίγιακα, αλλά η παραγωγικότητά του στην επίθεση ήταν πολύ χαμηλή. Ως εκ τούτου, δεν μείωσε τη διαφορά στα επίπεδα που θα έπρεπε (20-17, 12’) και στη συνέχεια – εκτός του Τζάρεντ Τζόουνς – έβαλε ένα επιπλέον πρόβλημα στο κεφάλι του. Ο Ντι Τζέι Κένεντι βρήκε ρυθμό, έβαλε οκτώ συνεχόμενους πόντους και η Καρσίγιακα πάτησε σε διαφορά 14 πόντων (38-24, 17:30) καθώς μάταια ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επένδυσε στον Ουσμάν Κρουμπάλι για την επίλυση του προβλήματος στο σετ παιχνίδι. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 43-33.

Ο ΠΑΟΚ είχε εντυπωσιακή αμυντική προσήλωση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και εξυπνάδα στην επίθεση επενδύοντας στην έλλειψη υπομονής των Τούρκων. Ο Τζάστιν Τζάκσον μάλλον ήταν ο παίκτης κλειδί και με επιμέρους σκορ 5-13 ο Δικέφαλος μείωσε στο καλάθι(48-46, 25:30). Η ελληνική ομάδα έχασε τη συγκέντρωσή της στο τελευταίο λεπτό της περιόδου με συνέπεια να δεχθεί 5-0 σερί και να τελειώσει το δεκάλεπτο με 55-48.

Στα πρώτα δυόμισι λεπτά της τελευταίας περιόδου, η ελληνική ομάδα γκρέμισε ό,τι έχτισε στο προηγούμενο διάστημα. Με τον Τζάρεντ Τζόουνς να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι η Καρσίγιακα πάτησε πάνω σε διαφορά 16 πόντων (66-50) και με τον Αμερικανό να σημειώνει οκτώ πόντους σ’ αυτό το διάστημα. Έχοντας να ανέβει ένα… βουνό, ο ΠΑΟΚ ανέπνευσε μέσα από τα δύο μεγάλα σουτ από τους Χαραλαμπόπουλο, Πίτγουεϊ αλλά και τέσσερις πόντους από τον Λάκι Τζόουνς.

Η ελληνική ομάδα αντέδρασε με επιμέρους σκορ 3-10 μείωσε σε 72-63 με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Οι λεπτές ισορροπίες σε ότι αφορά τη διαφορά διατηρήθηκαν μέχρι το τελευταίο λεπτό με τον ΠΑΟΚ με αστοχεί σε διαδοχικές προσπάθειες έξω από τα 6.75 για να ακολουθήσει μία εύστοχη βολή από τον Τζόουνς (75-65, 53’’ πριν το τέλος). Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ αλλά το καλάθι του Ντόμινικ Ουότερς – 17 δευτερόλεπτα πριν το τέλος – ήταν μαχαιριά στην καρδιά του Δικεφάλου(77-67). Η τελευταία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε και πάλι δια χειρός Μαργαρίτη κι έτσι η Καρσίγιακα προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το παιχνίδι τελείωσε από τη στιγμή που η Καρσίγιακα πάτησε πάνω σε διαφορά 16 πόντων. Μετά το μόνο που ενδιέφερε ήταν η διαφορά. Οι Τούρκοι προκρίθηκαν γιατί σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ έβαλαν 2-3 μεγάλα σουτ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τζάρεντ Τζόουνς και Ντι Τζέι Κένεντι έκαναν μεγάλη ζημιά στον ΠΑΟΚ και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σημείωσαν τους 46 από τους 79 πόντους της ομάδας τους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Κανονικά αυτός ο τίτλος ανήκει στο Ουγκουρλού, αλλά το καλάθι του Ντόμινικ Ουότερς 17’’ πριν το τέλος μάλλον επισκιάζει τα πάντα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η στατιστικά γράφει οκτώ πόντους αλλά ο Κρουμπάλι ήταν κακός στα αμυντικά καθήκοντά του. Ο δε Πίτγουεϊ έβαλε μεν ένα μεγάλο σουτ αλλά συνολικά δεν μπήκε στον ρυθμό του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι τρεις χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ να μειώσει (όταν το σκορ ήταν 74-65) με τα δύο άστοχα σουτ τριών πόντων των Γκος, Χαραλαμπόπουλου και το χαμένο λέι απ του Μαργαρίτη

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ δεν είχε αμυντικές συνεργασίες και υπήρξαν σημεία του αγώνα όπου έχασε τη συγκέντρωσή του. Τα 16 λάθη που έκανε – εκ των οποίων τα 10 στο δεύτερο ημίχρονο – ήταν πάρα πολύ γι’ αυτό το παιχνίδι. Η Καρσίγιακα έχει πρόβλημα στη ρακέτα αλλά ο ΠΑΟΚ δεν το εκμεταλλεύτηκε στον βαθμό που θα έπρεπε.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 43-33, 55-48, 79-67

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα