Άρης - Μπεσίκτας 65-72

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Μπεσίκτας 65-72

bet365

Ο Άρης αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει στο Nick Galis Hall αλλά του ήταν αδύνατο να αποφύγει την ήττα από την Μπεσίκτας στην παράταση με 65-72.

Οι «κίτρινοι» έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια, αλλά έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν στην κανονική διάρκεια καθώς είχαν την μπάλα στα χέρια τους, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στην παράταση έμειναν από δυνάμεις.

Ο Άρης έκανε έξυπνη διαχείριση παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Γιατί αφενός κράτησε μια ομάδα επιπέδου Euroleague σε πολύ χαμηλά επίπεδο μέσα από την αγωνιστικότητά του στην άμυνα, αφαιρώντας την το δικαίωμα να… πατήσει στη ρακέτα και αφετέρου (στην επίθεση) διάβασε σωστά το παιχνίδια και παίρνοντας 13 πόντους από τους Μπελ-Μούρτο προηγήθηκε με 16-10 με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών αγώνα και με 20-17 στο τέλος της περιόδου. Για την Μπεσίκτας ο Στρόμπερι σημείωσε οκτώ πόντους σε αυτό το διάστημα.

Το δεύτερο δεκάλεπτο μάλλον ήταν… ακατάλληλο από πλευράς θεάματος, αν συνυπολογίσει κανείς ότι το επιμέρους σκορ σ’ αυτό το διάστημα ήταν 9-11 υπέρ της Μπεσίκτας. Ο Άρης διατήρησε τον έλεγχο στον τομέα των ριμπάουντ αλλά υπέπεσε σε έξι λάθη και κυρίως δεν εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά ριμπάουντ που εξασφάλισε. Η δε Μπεσίκτας προσπάθησε να περάσει την μπάλα στο καλάθι, είδε τον Κλαρκ να δίνει λύσεις αλλά σε πολύ περιορισμένο επίπεδο. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 29-28.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό και στο τρίτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να έχουν πιο ασφαλή τρόπο εκτέλεσης από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, παρότι τα ποσοστά ευστοχίας τους δεν ήταν ιδιαιτέρως καλά. Η Μπεσίκτας έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ έπειτα από τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο καθώς προηγήθηκε με 31-36, αλλά ο Άρης επέστρεψε μέσα από τα διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και τις επιπλέον κατοχές. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 42-46.

Με τον Κάιλ Ουίμς να ανεβάζει την απόδοσή του, η Μπεσίκτας έφτασε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι στο +7(47-54) έπειτα από 3:30 στην τελευταία περίοδο αλλά εκεί ο Άρης είχε εξαιρετική αντίδραση. Δύο τρίποντα του Γκάρι Μπελ έκαναν τη διαφορά και μαζί με ένα καλάθι του Δημήτρη Φλιώνη στοιχειοθετήθηκε το 8-0 σερί για τους «κίτρινους» (55-54,35’). Οι δύο ομάδες έβαλαν από ένα μεγάλο σουτ, ο μεν Άρης με τον Φλιώνη και η δε Μπεσίκτας με τον Στρόμπερι, για να φτάσουμε στα 13’’ πριν το τέλος. Με το σκορ στο 58-59, ο Λευτέρης Μποχωρίδης είχε 1/2 ελεύθερες βολές. Στην τελευταία επίθεσή της Μπεσίκτας είδε τον Τζος Άνταμς να κάνει επιθετικό φάουλ αλλά και ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε τα δικά του έξι δευτερόλεπτα καθώς ο Προύιτ έκανε λάθος και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση, ο Άρης δεν βρήκε τρόπους εκτέλεσης στην επίθεση σε αντίθεση με την Μπεσίκτας που είχε το μακρινό σουτ με τους Κλαρκ, Στρόμπερι. Έτσι η τουρκική ομάδα προηγήθηκε με 59-66 μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπεσικτάς έβαλε τρία μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά του αγώνα και στο έξτρα πεντάλεπτο σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος παρότι είχε περισσότερες κατοχές δεν είχε συνεργασίες.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ντι Τζέι Στρόμπερι και Έρλ Κλαρκ κράτησαν όρθια την Μπεσικτάς και κυρίως έδωσαν λύσεις στην παράταση.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γκεγίκ χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα στο παιχνίδι αλλά έπαιξε στην παράταση, έβγαλε άμυνες, μάζεψε και τρία ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Τζος Άνταμς και Τζο Ντίμπλερ δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και ήταν αρνητικοί για την ομάδα τους. Ειδικά ο δεύτερος κατέστρεψε την τελευταία επίθεση της Μπεσικτάς στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο μεγάλα σουτ από τους Στρόμπερι, Κλαρκ στην παράταση γιατί έδωσαν ψυχολογία και διαφορά επτά πόντων στην Μπεσικτάς.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση της Μπεσικτάς στην άμυνα, δεν είχε συνεργασίες κι αυτό επιβεβαιώνουν οι μόλις επτά ασίστ και τα2 1 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 29-28, 42-46, 56-56 (κ.α.), 65-72.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα