Γιαννάκης: «Πρέπει να παίζουμε σαράντα λεπτά»

Γιαννάκης: «Πρέπει να παίζουμε σαράντα λεπτά»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Γιαννάκης: «Πρέπει να παίζουμε σαράντα λεπτά»

bet365

Στην έλλειψη καθαρού μυαλού και υπομονής απέδωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης την κακή αγωνιστική παρουσία του Άρη στη Γερμανία και κατ’ επέκταση την ήττα από την Τέλεκομ Μπον.

«Οι αντίπαλοί μας μπήκαν με πολύ δυναμικό τρόπο. Εμείς δεν είχαμε καθαρό μυαλό και υπομονή κι έτσι δημιουργήθηκε μια διαφορά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας, αλλά εκεί έχοντας ξοδέψει πολλή ενέργεια δεν τα καταφέραμε. Γιατί χάσαμε ελεύθερα σουτ και λέι απ. Αν τα βάζαμε θα μειώναμε τη διαφορά και θα τους αναγκάζαμε να μας αισθανθούν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι αναγκαίο να παίζουμε σαράντα λεπτά σκληρά, από την αρχή, κάτι που δεν κάναμε σήμερα. Κάναμε εύκολα λάθη γιατί μετά από καιρό είχαμε 17 λάθη. Αυτό μας στοίχισε».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ρωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο σε ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδια. Για την ακρίβεια, στις πέντε ήττες που έχει ο Άρης (εκτός έδρας) στο BCL χάνει κατά μέσο όρο με 19.6 πόντους! «Ευθύνεται το ότι δεν κατορθώνουμε να έχουμε πολλά παιδιά στη προπόνηση. Λόγω των ταξιδιών δεν έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια. Δεν είμαστε σκληροί στο παιχνίδι μας. Το παιχνίδι έχει διάρκεια και μπορεί να μην είσαι έτοιμος πνευματικά κάποια στιγμή, αλλά πρέπει να έχεις υπομονή 40 λεπτά. Χρειαζόμαστε δουλειά και επιμονή στο να βελτιώσουμε την ομάδα να παίζει όπως θέλουμε με μεγαλύτερη διάρκεια».

Ρωτήθηκε επίσης για τον Μπράις Ντουβιέ: «Έχει ενέργεια και αθλητικότητα. Με μία προπόνηση προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα. Είναι νωρίς για να πούμε κάτι, αλλά έχει δυνατότητα και να σκοράρει και να βοηθήσει στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Μπορούμε να περιμένουμε μια ακόμα λύση».

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε για την έντονη παρουσία του κόσμου και απάντησε: «Πραγματικά, είναι φανταστικό αυτό με τον κόσμο. Ειδικά το σημερινό. Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα και το αισθανθήκαμε και σήμερα και χαίρομαι πολύ, γιατί αυτό είναι η δύναμη της ομάδας. Από την πρώτη μέρα που επανήλθα αυτό είπα. Αυτή η οντότητα που έδειξε σήμερα ο κόσμος, θα πρέπει να τη μεταδώσουμε σε όλους τους αρειανούς, αυτή είναι η δύναμη. Μέσα από αυτή τη δύσκολη χρονιά που περνάμε, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πόσο τεράστια δύναμη έχει ο σύλλογος, αλλά θα πρέπει να βάλουμε το εγώ κάτω από το εμείς. Ο Άρης είναι κάτι ξεχωριστό στον ευρωπαϊκό αθλητισμό και αυτό φάνηκε και σήμερα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η συσπείρωση και να αναδείξουμε τα θετικά του Άρη. Πρέπει να γράψει κι άλλη ιστορία αυτή η ομάδα…».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα