Όταν η άμυνα συναντά την επίθεση

Βασίλης Βλαχόπουλος
Όταν η άμυνα συναντά την επίθεση

bet365

Ναντέρ και Άρης θα… συστηθούν για δεύτερη φορά σήμερα(21:30) στο Παρίσι καθώς σε σχέση με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο Nick Galis Hall άλλαξαν πολλά εκατέρωθεν.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Βέβαια, αυτοί που βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση είναι οι Γάλλοι καθώς είναι αναγκαίο να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων το scouting που είχαν κάνει για τον αγώνα του πρώτου γύρου. Σε σχέση εξάλλου μ’ εκείνον τον αγώνα στις 25 του περασμένου Οκτώβρη – όπου ο Άρης είχε επικρατήσει με 70-62 – στους «κίτρινους» άλλαξαν (σχεδόν) τα πάντα. Καταρχάς οι βασικοί σκόρερ της ελληνικής ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι – Βον και Πέτγουεϊ – δεν είναι πλέον στο ρόστερ της. Ομοίως και οι Μπένσον, Ουίβερ και Μοράντ. Οι αλλαγές – με τις προσθήκες των Μποχωρίδη, Πρίουτ και Μάρας – μάλλον αναγκάζουν τους Γάλλους να διαγράψουν το αρχείο του Οκτώβρη και φυσικά να δημιουργήσουν ένα καινούργιο.

Βέβαια, σε προσθαφαιρέσεις προχώρησε και η Ναντέρ η οποία αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί πορεία αντάξια των στόχων της. Υπό την έννοια ότι βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας στο γαλλικό Πρωτάθλημα, ενώ στο BCL με τη νίκη που πέτυχε μέσα στην Ιταλία επί της Αβελίνο είναι στη δεύτερη θέση και σχεδόν εξασφαλισμένη. Η απόκτηση του βραχύσωμου Μάιλερ Χέσον (σ. σ. προηγήθηκε κι αυτή του Τζαμάρ Ουίλσον) ήταν μια κίνηση η οποία ενίσχυσε σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της ομάδας.

Βέβαια, οι ρόλοι στο εσωτερικό της ομάδας δεν ανατράπηκαν καθώς ο Τζαμάλ Σούλερ παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των Γάλλων και μάλιστα στους τελευταίους δύο αγώνες στο BCL έχει 25 πόντους κατά μέσο όρο. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη διοργάνωσε με 17.3 και τον διακρίνει η ευστοχία (50%) στα τρίποντα. Ο πολύπειρος Χέικο Σχαφάρτζικ παραμένει ο βασικός πλέι μέικερ, ο κινητήριος μοχλός της Ναντέρ. Οι συγκεκριμένοι δύο παίκτες μαζί με τον Ούγκο Ινβερνιτσί είναι οι πρώτοι σκόρερ αλλά και τα… κανόνια της Ναντέρ καθώς ο τελευταίος σουτάρει με το εξαιρετικό 52% έξω από τη γραμμή των 6.75.

Το «τρίποντο» είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της Ναντέρ στους εντός έδρας αγώνες της. Για την ακρίβεια σουτάρει με ποσοστό ευστοχίας 44% αλλά υπάρχει και το εξής. Οι Γάλλοι επιχειρούν 29 τρίποντα (κατά μέσο όρο) στους αγώνες στο Παρίσι κι αυτό το στοιχείο μάλλον φανερώνει την αγωνιστική φιλοσοφία τους. Πέραν του ότι – στον όμιλο – διαθέτουν την καλύτερη επίθεση (83.3π. μ.ο.) και τη χειρότερη άμυνα (79.1π. μ.ο.). Έπειτα από εννιά αγώνες, ο Άρης συνεχίζει να έχει τη χειρότερη επίθεση (67.9π) αλλά και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα(72.3π.).

Πρόκειται πάντως για το παιχνίδι που θα διαμορφώσει ισορροπίες στον όμιλο. Διότι, σε περίπτωση που ο Άρης επικρατήσει μέσα στο Παρίσι θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες πρόκρισής του στην επόμενη φάση αν και γι’ αυτόν ο καθοριστικός αγώνας είναι αυτός στην Ιταλία απέναντι στην Αβελίνο στις 31 Ιανουαρίου. Για τη Ναντέρ, μια νίκη ουσιαστικά (όχι μαθηματικά) θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση κυρίως αν καταφέρει να καλύψει και την ήττα με διαφορά οκτώ πόντων του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα