Γκριν: «Δεν διαλέγουμε παιχνίδια»!

Κάτια Πετροπούλου
Γκριν: «Δεν διαλέγουμε παιχνίδια»!

bet365

Ο Μάικ Γκριν μιλάει στο gazzetta.gr για τη νίκη της ΑΕΚ επί της Βενέτσια, τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League και απαντάει στις «κατηγορίες» για το αν... διαλέγει παιχνίδια.

Έιμπαρ - Χιρόνα με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για ακόμα μια φορά ήταν από τους διακριθέντες σε ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ.

Ο Μάικ Γκριν άφησε τον... κακό του εαυτό στην Θεσσαλονίκη και ήταν ο... συνοδοιπόρος του Δημήτρη Μαυροειδή (19π., 9ρ.) στη νίκη επί της Βενέτσια (84-64), καθώς έφτασε σε double double (19 πόντοι, 10 ασίστ), ενώ πήρε και 3 ριμπάουντ κι έκανε 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 29:17.

Ο Αμερικανός γκαρντ της «Βασίλισσας», θέλοντας να κοιτάξει μόνο με αισιοδοξία το μέλλον, άφησε πίσω του τα άσχημα αποτελέσματα και μίλησε στο gazzetta.gr μετά την δεύτερη νίκη επί των πρωταθλητών Ιταλίας στον Γ' Όμιλο του Champions League για τη συνέχεια στη διοργάνωση, αλλά και για την ατομική του επίδοση.

Αρχικά, ο απόφοιτος του Μπάτλερ υποστήριξε πως αυτός και οι συμπαίκτες του αντέδρασαν κόντρα στους «βυσσινί», μετά την άσχημη εμφάνιση στην συμπρωτεύουσα και την έδρα του ΠΑΟΚ (86-65).

«Είναι κάτι τεράστιο! Δεν φτάσαμε στα αποτελέσματα που θέλαμε στον πρώτο γύρο των ομίλων, οπότε ξεκινήσαμε πιο δυναμικά στη δεύτερη φάση, με μοναδικό στόχο τις νίκες. Ήταν πολύ καλό που μπορέσαμε και επικρατήσαμε δύο φορές κόντρα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες, καθώς αυτό μας δίνει πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν! Η Βενέτσια είναι μια ομάδα που είναι πολύ δυνατή στο σουτ. Όταν εμείς είχαμε μια διαφορά 10 πόντων, εκείνη αντέδρασε. Χάσαμε από τον ΠΑΟΚ με 20 πόντους και αυτός μας... ξύπνησε και απλά αντιδράσαμε. Όλοι έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά».

Στη συνέχεια ανέφερε χαμογελαστός για τις 10 ασίστ που μοίρασε στους συμπαίκτες του: «Είναι η δουλειά μου να βάζω τους συμπαίκτες μου μέσα στα... πράγματα. Είμαι πολύ εξοικειωμένος πια με όλους κι εκείνοι με μένα. Παίζω και για εκείνους. Ξέρω τι θα μου δώσουν και τι όχι. Πλέον, τους έχω μάθει καλά!».

Τα... σκαμπανεβάσματα της ομάδας του δεν τον αφήνουν αδιάφορο και τόνισε πως η ΑΕΚ πλέον πρέπει να είναι πιο έτοιμη σε όλα. «Αυτό είναι σίγουρα ένα πρόβλημα. Νικάμε σε μεγάλα και σημαντικά ματς και έπειτα χάνουμε σε παιχνίδια, τα οποία υποτίθεται πως... έχουμε στα χαρτιά. Αυτό δείχνει πως η κάθε ομάδα είναι πανέτοιμη να μας αντιμετωπίσει και οι Έλληνες προπονητές κάνουν πολύ καλή δουλειά σε αυτό. Κάποιες από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος έχουν μπροστά τους επτά ημέρες να προετοιμαστούν μόνο για εμάς και τα καταφέρνουν. Εμείς πρέπει απλά να είμαστε πλέον πιο έτοιμοι για όλους. Να έχουμε ένταση και να είμαστε πιο... πεινασμένοι».

Ο Γκριν δεν δίστασε να απαντήσει και στις... κατηγορίες που δέχεται τόσο ο ίδιος, όσο και κάποιοι από τους ξένους συμπαίκτες του, για το γεγονός πως... διαλέγουν παιχνίδια, αφού δίνουν το μάξιμουμ στην Ευρώπη και... κατεβάζουν ταχύτητα στην Ελλάδα. «Όχι, δεν το βλέπω έτσι εγώ. Τα αποτελέσματα, βέβαια, μπορεί να το κάνουν να φαίνεται διαφορετικά. Εμείς θέλουμε να νικάμε σε όλα τα παιχνίδια φυσικά! Όπως είπα, άλλες ομάδες έχουν μπροστά τους επτά ημέρες προετοιμασίας. Πολλά πράγματα που κάνεις στην Ευρώπη μπορεί να μη σου βγουν μετά. Επίσης, πολλές από τις ομάδες αυτές είναι απρόβλεπτες! Έχουμε μια ομάδα, στην οποία πέντε παίκτες έχουν διψήφιο αριθμό πόντων σχεδόν συχνά. Κάποιες φορές συμβαίνουν και απρόβλεπτα! Πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά φυσικά και να παίζουμε πιο δυνατά ενάντια στις ελληνικές ομάδες».

Με μία νίκη επί της Μπάνβιτ μετά τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ μπορεί να βρεθεί ακόμα και στην πρώτη θέση του ομίλου, αλλά ο Αμερικανός κρατάει μικρό... καλάθι. «Έχουμε ακόμα 5-6 ματς για το τέλος, οπότε θα δούμε που θα καταλήξουμε. Το καλό είναι πως είμαστε ακόμα μέσα στους στόχους μας, παρόλο που χάσαμε κάποια παιχνίδια που δεν έπρεπε. Το δουλεύουμε».

Τέλος, μόνο δύο πράγματα είχε να ευχηθεί για τον νέο χρόνο: «Υγεία πάνω από όλα και φυσικά πολλές νίκες»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα