Παπαθεoδώρου: «O ΠΑΟΚ είναι πολύ συσπειρωμένη ομάδα»

Παπαθεoδώρου: «O ΠΑΟΚ είναι πολύ συσπειρωμένη ομάδα»

Gazzetta team
Παπαθεoδώρου: «O ΠΑΟΚ είναι πολύ συσπειρωμένη ομάδα»

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βέντσπιλς, τονίζοντας πως υπάρχει συσπείρωση στην ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη τύπου

Ήταν μια μεγάλη νίκη για μας. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι χάνοντας πολλά αμυντικά ριμπάουντ και για αυτό ήταν δύσκολο ν' ακολουθήσουμε το ρυθμό. Στη τρίτη περίοδο ανεβάσαμε την ένταση στην άμυνα κι αυτός ήταν κι ο κύριος λόγος που γύρισε το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά.

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας: «Αυτό είναι κάτι που μας βασανίζει. Ακόμη κι όταν κερδίσαμε τον Κολοσσό, αλλά κι άλλα παιχνίδια δεν ξεκινήσαμε όπως θα έπρεπε. Κερδίσαμε αλλά δεν είχαμε ενέργεια στην αρχή. Ήταν κάτι που το συζητήσαμε και σήμερα. Δεν είμαστε σε θέση να σπαταλάμε δεκάλεπτα και ημίχρονα. Δεν γίνεται να γυρνάμε το ρυθμό του αγώνα και μαζί και το παιχνίδι κάθε φορά».

Για τη βελτιωμένη εικόνα που δείχνει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια: «Όλοι χρειάζονται χρόνο και δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Θεωρώ όμως πως ομάδα λειτουργεί καλύτερα τον τελευταίο καιρό. Γνωρίστηκε καλύτερα κι αυτό φαίνεται. Έχουμε φτάσει σε σημείο να ελέγχουμε το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Ήταν δύσκολη η αρχή λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων. Η ομάδα αυτή όμως, όπως έχω ξαναπεί είναι πολύ δυνατή εντός των τειχών κι έχει αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δημιουργούμε ένα κλίμα στην ομάδα, όπου υπάρχει εμπιστοσύνη και πίστη μεταξύ των παιχτών. Θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια».

Για τη βελτίωση του Κρουμπάλι σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν: «Η απάντηση είναι σύνθετη. Η ομάδα έχει δείξει τρία πρόσωπα. Το ένα πρόσωπο στην αρχή της προετοιμασίας, που ήταν καλό όπως κι αρκετοί παίκτες όπως ο Κρουμπάλι. Το δεύτερο πρόσωπο ήταν αυτό της κακής μας περιόδου που η ομάδα είχε προβλήματα. Υπήρχαν οι απουσίες των δύο πόιντ γκαρντ, αλλά και του Χαραλαμπόπουλου. Χρειαζόμαστε συνολικά καλή λειτουργία για να λειτουργήσουν καλύτερα και οι παίκτες μας ατομικά. Αυτό ισχύει και για τον Κρουμπάλι».

Για την εικόνα του ομίλου αυτή τη στιγμή: «Θεωρώ πως υπάρχει δρόμος ακόμη και κάθε εκτός έδρας νίκη θα είναι σημαντική. Πρέπει να δούμε την ομάδα μας και να κερδίσουμε τα παιχνίδια στο γήπεδό μας, ώστε να είμαστε ζωντανοί στο τέλος και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για το λίγο χρόνο του Κλάσεν και τη μη χρησιμοποίηση του Τρις: «Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ υπήρχαν και με τον Κλάσεν οπότε δεν υπάρχει λόγος ν' αλλάξει το σχήμα».

Για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε ο ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν, ενώ οι εγχώριοι ανταγωνιστές του, την έχουν τώρα μπροστά τους: «Η δική μας ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που δε μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα συμβεί. Οι τραυματισμοί και οι ήττες επηρεάζουν την ομάδα, όπως και τα εξωαγωνιστικά θέματα. Στο μικρό διάστημα που είμαι εδώ βλέπω μια ομάδα που είναι πολύ δεμένη εσωτερικά. Πολλές φορές καταφέρνει η ομάδα να κρύβει τα προβλήματα και να βγάζει μια συσπείρωση. Το είχα πει κι όταν ήρθα, το λέω και τώρα. Η εικόνα αυτή είναι ένα πολύ σημαντικό εχέγγυο για τη συνέχεια της χρονιάς και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο τέλος. Θεωρώ πως κάθε μέρα που περνά μας δίνεται ο χρόνος να δουλέψουμε και να πάρουμε ότι χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα