Γκριν: «Κάνω απλά την δουλειά μου»

Γκριν: «Κάνω απλά την δουλειά μου»

Κάτια Πετροπούλου
Γκριν: «Κάνω απλά την δουλειά μου»

bet365

Ο Μάικ Γκριν, προσγειωμένος και μετρημένος, μιλάει στο gazzetta.gr για την ΑΕΚ που βρίσκει σταθερότητα, τις ηγετικές του εμφανίσεις και τους ενόψει αντιπάλους της «Βασίλισσας».

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Εφές – Παναθηναϊκός. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Όσο περνούν τα παιχνίδια, αλλά και ο καιρός, ο Μάικ Γκριν δείχνει όλο και πιο σταθερός στην απόδοσή του, και μαζί και η απόδοση της ΑΕΚ.

Ο MVP για τον μήνα Οκτώβριο - όπως τον ψήφισαν οι φίλοι της «Βασίλισσας» - στη νίκη επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας ήταν για ακόμα μια φορά το «μυαλό» της ομάδας και μέτρησε 13 πόντους, μοίρασε 7 ασίστ κι έκανε 2 κλεψίματα.

Ο Αμερικανός γκαρντ, που πλέον ικανοποιεί κόσμο και κοσμάκη με τις εμφανίσεις του, μίλησε στο gazzetta.gr αμέσως μετά τον αγώνα με τους νταμπλούχους Σλοβενίας και στάθηκε στις ηγετικές του ικανότητες, στην εικόνα των «κιτρινόμαυρων», αλλά και στους αντιπάλους που θα βρει μπροστά του στην συνέχεια.

Όσον αφορά την αναμέτρηση με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, υποστήριξε πως δεν ήταν ένα τόσο εύκολο αποτέλεσμα, αλλά η ΑΕΚ το έκανε να είναι εύκολο, με όσα έκανε: «Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο εύκολη νίκη. Βγήκαμε στο παρκέ έτσι όπως ακριβώς έπρεπε: επιθετικοί. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, παίξαμε καλή άμυνα και αυτό φάνηκε και από το τελικό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός πως η ΑΕΚ δείχνει ένα πιο σταθερό «πρόσωπο» πλέον στα ματς, μετά την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού, αλλά και το ότι ο ίδιος διατηρείται σε ένα Α' επίπεδο, τόνισε: «Όποτε με καλεί το παιχνίδι, θέλω να είμαι εκεί. Είτε θα έχει να κάνει με το σκοράρισμα, είτε με το να έχω την μπάλα στα χέρια μου και να οργανώσω την ομάδα. Υπάρχουν διάφορες αρμοδιότητες στο παρκέ, αλλά κοιτάω να είμαι συνεπής. Θέλω να είμαι ένας καλός ηγέτης. Οι συμπαίκτες μου με βάζουν στην κατάλληλη θέση, για να μπορώ να κάνω μια καλή εμφάνιση και προσπαθώ επίσης να κάνω το ίδιο γι' αυτούς».

Για το αν αισθάνεται όντως ηγέτης, ο 32χρονος παίκτης σχολίασε: «Είμαι ο πόιντ γκαρντ της ομάδας, οπότε υποτίθεται πως είμαι η προέκταση του προπονητή στο παρκέ. Οπότε, όσο καλύτερος είμαι εγώ, ακόμα πιο καλή θα είναι και η ομάδα. Προσπαθώ απλά να κάνω την δουλειά μου».

Το παιχνίδι που ακολουθεί τώρα είναι αυτό με τον Πανιώνιο (18/10, 17:00), ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει μία νίκη στο πρωτάθλημα. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι στον Γκριν, που έχει μάθει να υπολογίζει όλους τους αντιπάλους του: «Είναι ένα... τρομακτικό παιχνίδι. Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει, ακριβώς πριν από την διακοπή. Θα αρχίσουμε προπονήσεις αμέσως, για να είμαστε έτοιμοι για το Σάββατο».

Με την Μπαϊρόιτ (06/12, 21:00) θα κλείσει ο κύκλος της πρώτης φάσης του Γ' Ομίλου και ο Αμερικανός γκαρντ ανέφερε: «Παίξαμε μαζί τους και σε φιλικό, αλλά εγώ δεν αγωνίστηκα, γιατί ήμουν τραυματίας. Είδα αγώνα τους τις προάλλες. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ επιθετική. Ο προπονητής και το επιτελείο μας θα κάνουν την δουλειά τους, κι εμείς τη δική μας».

Όσο για το αν ονειρεύεται τον Τελικό Κυπέλλου: «Όχι ακόμα. Προσπαθώ να σκέφτομαι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά είναι σίγουρα ένα τεράστιο κατόρθωμα! Θα το σκεφτώ όταν έρθει η ώρα», ενώ ένα «Ουάου» βγήκε από το στόμα του, όταν άκουσε πως η ΑΕΚ είχε να βρεθεί σε Τελικό Κυπέλλου από το 2001: «Δεν το ήξερα αυτό! Πολλά χρόνια πριν! Ελπίζω οι φίλαθλοί μας να είναι εκεί και να μας δώσουν ώθηση, για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα