Μπεσίκτας: Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

Μπεσίκτας: Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

bet365

Στην περίπτωση της Μπεσικτάς ταιριάζει απόλυτα το ελληνικό δόγμα το οποίο θέλει «τα χρήματα να μη φέρνουν την ευτυχία». Το gazzetta.gr σκιαγραφεί την αντίπαλο του Άρη στην 5η αγωνιστική του BCL και εξηγεί.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Στρασβούργο – ΑΕΚ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Αυτό που σίγουρα διαθέτει η Μπεσικτάς είναι η οικονομική ευρωστία. Στον αντίποδα, αυτό που αναμφίβολα της λείπει είναι η απόσβεση των επενδύσεων. Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια η τουρκική ομάδα έριξε πολλά εκατομμύρια ευρώ στον… κουβά, καθώς τα (διαδοχικά) υψηλά μπάτζετ δεν της έδωσαν τίποτε περισσότερο από τρεις τίτλους. Κι αυτό τη μαγική χρονιά του 2012 όπου κατέκτησε το νταμπλ στην Τουρκία και το Eurochallenge.

Σημειωτέον ότι η Μπεσικτάς είναι η ομάδα που έφερε τον Άλεν Αϊβερσον στην Ευρώπη, το 2010, προσφέροντάς τους τέσσερα εκατομμύρια δολάρια για διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μόνο όμως που ο Αϊβερσον έπαιξε μόλις σε δέκα παιχνίδια. Ήταν επίσης η ομάδα που έδωσε πέντε εκατομμύρια δολάρια στον Ντερόν Ουίλιαμς το 2011. Τότε, το λοκ άουτ στο ΝΒΑ, οδήγησε πολλούς all star του ΝΒΑ σε άλλες πολιτείες και ο Ουίλιαμς (έστω για λίγους μήνες) προτίμησε την Κωνσταντινούπολη, αλλά η θητεία του στην Μπεσικτάς περιορίστηκε σε μόλις εννιά αγώνες. Παρόλο αυτά, η ομάδα απέσυρε τη φανέλα με το Νο8!

Τα τελευταία χρόνια, η Μπεσικτάς συνεχίζει να επενδύει αλλά όχι τα ποσά που αναφέραμε παραπάνω. Διατηρεί όμως ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ του τουρκικού Πρωταθλήματος. Με τον Ουφούκ Σαρίτσα στη δεύτερη χρονιά του στον πάγκο της ομάδας, πέρυσι έφτασε στους τελικούς του TBL, όπου ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε με sweep. Βέβαια, πρωταγωνιστής εκείνης της σειράς των αγώνων ήταν ο πρόεδρος της Μπεσικτάς ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει με αποχώρηση από τους αγώνες, έχοντας παράπονα από τους διαιτητές.

Σε σχέση με πέρυσι, ο Ουφούκ Σαρίτσα προχώρησε σε λίγες αλλαγές καθώς αποφάσισε να διατηρήσει τον βασικό κορμό. Μέχρι στιγμής μπορεί να νιώθει δικαιωμένος από αυτή την απόφασή του καθώς η Μπεσικτάς (μετά την τελευταία νίκη επί της Νταρουσάφακα) βρίσκεται στην 4αδα του Πρωταθλήματος, ενώ στο BCL είναι στην κορυφή με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες.

Σε επίπεδο ρόστερ, η τελευταία προσθήκη είναι αυτή του διεθνούς σέντερ Σεμίχ Ερντέν καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία κάτω από τα καλάθια και ο Σαρίτσα ήθελε μια back up λύση του Σερτάτς Σανλί. Ο Σαρίτσα επέλεξε και τον Τζον Ντίμπλερ (με τον οποίον είχαν κατακτήσει το Πρωτάθλημα Τουρκίας το 2015 με την Καρσίγιακα), τον Αμερικανό πλέι μέικερ Ράιαν Μπότραϊτ ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι στην Τσεντεβίτα, ενώ υπό τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης αποκτήθηκε ο Βραζιλιάνος σέντερ Αουγκούστο Λίμα. Βασικό ρόλο είχαν και αποχώρησαν οι Μίκαελ Ρολ (Μακάμπι), Μάικλ Τόμσον (Ιστανμπούλ ΒΒ), Βλάντιμιρ Στίματς (Αναντολού Εφές).

Εκτός του Ντίμπλερ, βασικά γρανάζια στη μηχανή της Μπεσίκτας είναι οι Ντι Τζέι Στρόμπερι, Κάιλ Ουίμς και Κενάν Σιπάχι. Οι τρεις πρώτοι συνθέτουν εξάλλου και τη γραμμή κρούσης της Μπεσικτάς. Αυτό αποδεικνύουν και οι αριθμοί. Ντίμπλερ(16.3π.), Στρόμπερι (12.3π.) και Ουίμς (11.5π.) προσφέρουν κάτι περισσότερο από το 50% των πόντων της Μπεσικτάς. Ο Ντίμπλερ είναι η… βασική αιτία και του ποσοστού του 39% που έχει η τουρκική ομάδα έξω από τα 6.75. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σουτάρει με το εκπληκτικό 61.5% στα τρίποντα με 16/26 προσπάθειες. Ένα δεύτερο στοιχείο που ξεχωρίζει από τους αριθμούς της Μπεσικτάς στο BCL είναι τα τουλάχιστον δέκα επιθετικά ριμπάουντ που μαζεύει ανά παιχνίδι αλλά και η ικανοποιητική αναλογία ασίστ (18) και λαθών (11.8).

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα