Άρης - Βόννη 69-75 (pics)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Βόννη 69-75 (pics)

bet365

Ο Άρης στερήθηκε σχεδίου, αγωνιστικότητας και εξυπνάδας με συνέπεια να γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από την Βόννη με 69-75 για την 4η αγωνιστική του BCL και να μπει σε περιπέτειες σε ό,τι αφορά την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Ο Άρης δεν είχε συνέπεια στο παιχνίδι του στο πρώτο ημίχρονο καθώς εκεί που έδειχνε αποφασισμένος να «ξεκαθαρίσει» από νωρίς τα πράγματα και ξέφευγε με διαφορά, την έχανε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα προηγήθηκε με 10-2 έπειτα από τα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα και με 18-10 (8’), αλλά έδωσε τη δυνατότητα στους Γερμανούς να επιστρέψουν (18-16) χάρη στον Τζούλιαν Γκέιμπλ, ο οποίος σημείωσε δέκα πόντους στη δεύτερη περίοδο.

Οι «κίτρινοι» ξέφυγαν εκ νέου με διαφορά εννιά πόντων (27-18, 14’), παίζοντας καλή άμυνα και με τον Δημήτρη Φλιώνη - σε ρόλο βασικού πλέι μέικερ - να ανταποκρίνεται σε οργανωτικά και εκτελεστικά καθήκοντα. Ωστόσο, μέσα σε δύο λεπτά - και λόγω της κακής περιφερειακής άμυνας - οι Γερμανοί επέστρεψαν στο παιχνίδι (27-25, 16’). Εκεί ο Κουάμι Βον ανέλαβε πρωτοβουλίες, ο Άρης απέκτησε διαφορά δέκα πόντων (35-25), την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι διαδοχικοί πόντοι του Βασίλη Χρηστίδη έδωσαν στον Άρη διαφορά 13 πόντων (43-30), αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Τα λάθη και οι κακές επιλογές σε συνδυασμό με την πολύ κακή άμυνα πάνω στον Μάγιο έδωσαν τη δυνατότητα στους Γερμανούς να τρέξουν επιμέρους σκορ 4-18 και να προηγηθούν με 47-48(26’). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 53-53.

Ο Άρης παρέμεινε το ίδιο κακός και στην τελευταία περίοδο. Χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο στο παιχνίδι του και με πολλά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Μάλιστα η Βόννη με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία πέντε λεπτά προηγήθηκε με διαφορά πέντε πόντων (60-65) προσθέτοντας πίεση στο μυαλό των παικτών της ελληνικής ομάδας.

Ο Άρης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την εις βάρος του κατάσταση, πνίγηκε στο παρκέ και η Βόννη πέτυχε μια σπουδαία νίκη, που ήταν και η πρώτη της στην διοργάνωση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Βόννη δεν παράτησε το παιχνίδι και είχε σχέδιο. Είτε περνούσε την μπάλα στον Γκέιμπλ κάτω από το καλάθι είτε δούλευε όλη η ομάδα για να σουτάρει έξω από τα 6.75 ο Μάγιο. Κάποια στιγμή δικαιώθηκε για την επιμονή της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Γκέιμπλ και Μάγιο ήταν όλα τα... λεφτά! Ο πρώτος δεν είχε αντίπαλο κάτω από το καλάθι, ενώ ο δεύτερος εξέθεσε όλους τους παίκτες του Άρη που ανέλαβαν το μαρκάρισμά του. Κανείς δεν είχε την ταχύτητα και την έκρηξη να τον ακολουθήσει.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Τζούρισιτς δούλεψε για τους συμπαίκτες του. Πέραν της βοήθειάς του στην εκτέλεση, δούλεψε για να ανοίξει χώρους για τους κοντούς ούτως ώστε να βρουν ελεύθερα σουτ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μπένσον δείχνει να είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, χθες βέβαια δεν έπαιρνε την μπάλα εκεί που έπρεπε. Ο Κάιλ Ουίβερ ήταν… εξαφανισμένος στο παρκέ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Στο σημείο που ο Άρης προηγήθηκε με 43-30 κι έδειχνε ότι θα «τελειώσει» το παιχνίδι, η Βόννη απάντησε με επιμέρους σκορ 4-18. Εκεί πήρε την ψυχολογία του αγώνα και άλλαξαν τα πάντα.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-29, 53-53, 69-75

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα