Βίντμαρ: «Δύσκολα στην Ρεάλ, έχω συμβόλαιο»

Κάτια Πετροπούλου
Βίντμαρ: «Δύσκολα στην Ρεάλ, έχω συμβόλαιο»

bet365

Ο Γκάσμπερ Βίντμαρ μιλάει στο gazzetta.gr για την ζωή μετά την κατάκτηση του Eurobasket με την Σλοβενία, τη νέα σεζόν με την Μπάνβιτ και το δεύτερο «σπίτι» του στην Τουρκία, την ΑΕΚ που θέλει βελτίωση, αλλά και τα σενάρια που τον στέλνουν στην Ρεάλ Μαδρίτης, στην θέση του Όγκνιεν Κούζμιτς.

Ολυμπιακός - Χίμκι 26/10 21:00 Επιστροφή* στις καθαρές απώλειες! 21+ *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Μπορεί από τα 2.11μ που βλέπει τον κόσμο να σκορπά... τρόμο, αλλά ο Γκάσπερ Βίντμαρ είναι ένας ευχάριστος τύπος.

Το παρουσιαστικό του καμία σχέση δεν έχει με τον χαρακτήρα του, καθώς ο «γίγαντας» της Μπάνβιτ είναι ένας ευδιάθετος άνθρωπος, με το χαμόγελο φορεμένο στο πρόσωπό του κι ορεξάτος για κουβέντα.

Βέβαια, όταν η ομάδα του έχει κάνει το 3/3 στο Basketball Champion League, πως να μην έχει καλή διάθεση;

Ο 30χρονος σέντερ και οι συμπαίκτες του απέδρασαν με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησαν της ΑΕΚ με 74-70, με τον ίδιο να κάνει φοβερή εμφάνιση με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 25 λεπτά.

Όπως εξομολογείται, ωστόσο, στο gazzetta.gr, δεν περίμενε με τίποτα αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο φυσικά τον ανακούφισε.

«Όχι, δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Ξέραμε πως θα ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες, εξαιρετικούς, που μπορούν να σκοράρουν από οποιαδήποτε θέση. Εμείς, όμως, παίξαμε πολύ καλή άμυνα και ήμασταν αποφασισμένοι εξαρχής πως θα παλέψουμε 40 λεπτά και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να πάρουμε την νίκη στο σπίτι μας. Η ΑΕΚ έχει πολλά να βελτιώσει ακόμη, όπως βέβαια κι εμείς», αναφέρει, ενώ το γεγονός πως δεν χρειάστηκε πια αυτή την φορά την παράταση (τρεις με Βενέτσια, μία με Ολίμπια Λιουμπλιάνας), για να πανηγυρίσει στο τέλος, τον έκανε να ξεσπάσει σε γέλια: «Ελπίζω να μην έχουμε ξανά παρατάσεις! (γέλια) Είναι καλό για εμάς, για να μην κουραζόμαστε τόσο. Ακόμα δουλεύουμε, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να τα διορθώσουμε άμεσα αυτά και να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Το τρίτο γκρουπ στο οποίο βρίσκονται οι «κιτρινόμαυροι» είχε θεωρηθεί αρκετά δύσκολο, συγκριτικά με τους υπόλοιπους ομίλους, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον Βίντμαρ. «Όντως είναι ένα πολύ δύσκολο γκρουπ. Όλοι μπορούν να νικήσουν όλους! Το έχουμε δει ήδη να συμβαίνει αυτό στα τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς, αν θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση», δηλώνει και τονίζει πως δεν θεωρεί την ομάδα του φαβορί: «Δεν νομίζω πως είμαστε φαβορί, γιατί υπάρχουν πολύ καλές ομάδες στον όμιλο. Όπως η Βενέτσια, που έχει πολύ καλή ομάδα, μας νίκησαν μετά από 3 παρατάσεις! Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι το φαβορί του γκρουπ».

Η Μπάνβιτ ευτύχησε να κάνει την πρώτη της νίκη στο τούρκικο πρωτάθλημα πριν από την ΑΕΚ, κάτι που σαφώς της έδωσε ψυχολογία. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Τουρκίας με την Φενέρ, όμως, δεν στάθηκε σε αυτό, αλλά στην συνέχεια, που ελπίζει πλέον να είναι καλή, αφού... έσπασε το ρόδι! «Κάναμε επιτέλους την πρώτη μας νίκη! Το τούρκικο πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Είναι πάνω κάτω όπως και το Champions League. Όλες οι ομάδες μπορούν να νικήσουν η μία την άλλη. Τώρα έχουμε μπροστά μας το επόμενο παιχνίδι με την Τραμπζονσπόρ στην έδρα μας κι ελπίζουμε να νικήσουμε πάλι».

Την μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ο Βίντμαρ την έζησε αναμφίβολα το φετινό καλοκαίρι. Με τα χρώματα της Σλοβενίας βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης μέσα στο δεύτερο «σπίτι» του, καθώς ζει στην γειτονική χώρα εδώ και περίπου 10 χρόνια. Παίρνει μια βαθιά ανάσα και απαντάει στο πως είναι η ζωή λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Eurobasket, προσπαθώντας να ανακαλέσει στιγμές στην μνήμη του. «Πλέον προσπαθώ να συνηθίσω στο πνεύμα της ομάδα μου. Οι πρώτες εβδομάδες, βέβαια, ήταν αρκετά δύσκολες, επειδή όλοι στην Σλοβενία ήταν σε κλίμα ευφορίας και επικρατούσε τρέλα! Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να το συνηθίσεις εύκολα αυτό, αλλά πλέον είμαι καλά. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου όσο πιο πολύ μπορώ».

Στο πρόσωπό του γίνεται εμφανής η στεναχώρια του όταν γίνεται αναφορά στον τραυματισμό του Άντονι Ράντολφ, αλλά και σε αυτόν του Όγκνιεν Κούζμιτς. Μάλιστα, μετά τον τραυματισμό του Σέρβου ψηλού, ο οποίος θα μείνει εκτός για όλη την σεζόν, αρκετά ισπανικά δημοσιεύματα θέλουν τον Βίντμαρ αντικαταστάτη του στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ίδιος, όμως, εμφανίστηκε πιστός στην Μπάνβιτ. «Το άκουσα αυτό... Για εμένα είναι μεγάλη τιμή απλά και μόνο να με αναφέρουν για μια ομάδα σαν την Ρεάλ Μαδρίτης! Αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να πάω, γιατί έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια με την Μπάνβιτ. Είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και προσπαθώ να νικάω σε κάθε παιχνίδι για εκείνη».

Άρα, μετά από αυτή την απάντηση, μάλλον δεν θα συνυπάρξει με το «φαινόμενο» Λούκα Ντόντσιτς και σε συλλογικό επίπεδο, για τον οποίο ειλικρινά δεν είχε λόγια! Αφού ξεφώνησε ένα μεγάλο «Ουάου» και φώτισε χαρά το πρόσωπό του, σχολίασε: «Τι να πω! Δεν έχω λόγια! Είναι υπέροχος! Για την ηλικία του, το τι κάνει και πως παίζει είναι σαν να είναι ένας 30άρης μέσα στο σώμα 20χρονου! Απλά υπέροχο!».

Όσο για την Τουρκία, φαίνεται να έχει βρει το... λιμάνι του. «Είναι η 10η μου σεζόν στην Τουρκία, οπότε έχω συνηθίσει. Μου αρέσουν τα πάντα, οι άνθρωποι εκεί, είναι ευγενικοί μαζί μου, είναι σαν δεύτερο σπίτι μου. Είμαι πολύ καλά σε αυτό το μέρος».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα