Άρης - Λάρισα 90-72: Πέντε νίκες και συνεχίζει... (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Λάρισα 90-72: Πέντε νίκες και συνεχίζει... (vid)

bet365

Ο Άρης επικράτησε της Λάρισας στο NickGalis Hall με 90-72 και πέτυχε τον διπλό στόχο που είχε στο παιχνίδι καθώς εκτός της νίκης απέκτησε και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Θεσσαλούς.

Ο Άρης βασίστηκε στην άμυνά του στο πρώτο δεκάλεπτο ενώ επιθετικά έβγαλε συνεργασίες τις οποίες τελείωσε υποδειγματικά ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς (12π. στο πρώτο δεκάλεπτο). Αντιθέτως, η Λάρισα υπέπεσε σε έξι λάθη, σούταρε με απελπιστικά ποσοστά ευστοχίας (4/15 σουτ) κι έτσι μετά το 14-4 μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα, στο τέλος της περιόδου οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 23-8.

Έντεκα πόντοι του Άντονι Χίκι στοιχειοθέτησαν την αντίδραση της Λάρισας στις αρχές της δεύτερης περιόδου καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν έως και στους έξι πόντους (27-21) με επιμέρους σκορ 4-13. Η συνέχεια ήταν διαφορετική για τον Άρη, καθώς επιστράτευσε και πάλι την άμυνά του (σ. σ. είχε επτά κλεψίματα στο πρώτο ημίχρονο), ο δε Ντραγκίτσεβιτς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο (18 πόντοι με 8/8 δίποντα στο πρώτο μέρος) και ο Άρης αντέδρασε με επιμέρους σκορ 16-8. Η διαφορά έφτασε έως στο +17 (43-26). Το ημίχρονο έκλεισε με buzzer beater του Μπράντον Ρας από τα οκτώ μέτρα, το μοναδικό εύστοχο σουτ του Αμερικανού στο πρώτο ημίχρονο (43-29, 20’).

Η διαφορά έφτασε στο +18 (48-30) έπειτα από ένα λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο και παρέμεινε σ’ αυτά τα επίπεδα (58-40, 26:30) καθώς η Λάρισα δεν είχε τρόπο επιστροφής. Ο Άρης συνέχισε να είναι το ίδιο… πεινασμένος στην άμυνα, μέσα από αυτή κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στο +24 (70-46) στο τέλος της 3ης περιόδου.

Τα διαδοχικά τρίποντα του Κεν Μπράουν (σ. σ. απάντηση στα αντίστοιχα του Νώντα Παπαντωνίου) ουσιαστικά έδωσαν τη χαριστική βολή στη Λάρισα καθώς η διαφορά πήγε στο +29 (83-54) περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Η Λάρισα προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά (σ. σ. στόχος του Άρη ήταν και το +15 ούτως ώστε να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας) κι αυτό έκανε εκμεταλλευόμενη τα διαδοχικά λάθη του Άρη καθώς με επιμέρους σκορ μείωσε σε 87-70, 80’’ πριν το τέλος. Εκεί ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους «κλείδωσε» το πλεονέκτημα του Άρη σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Θεσσαλούς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης είχε μεγαλύτερο «θέλω» στο παιχνίδι, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετά από 30 λεπτά η Λάρισα είχε έξι ασίστ και 15 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Μόρις συνδύασε συνέπεια στην επίθεση με άμυνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Αυτόν τον τίτλο διεκδικούν οι Φλιώνης και Μποχωρίδης.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μπράντον Ρας έκανε το χειρότερο παιχνίδι του. Άφαντος και ο Ελάιζα Τόμας, ομοίως και οι Χάρις, Γκάρετ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Άρης έβγαλε άμυνες αναγκάζοντας τη Λάρισα σε 17 λάθη, ενώ οι 25 τελικές πάσες στην επίθεση δείχνουν τον σωστό τρόπο λειτουργίας του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης έδωσε το δικαίωμα στη Λάρισα να επιστρέψει μετά το +29, η δε Λάρισα έκανε το χειρότερο παιχνίδι της για τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το απίστευτο κάρφωμα του βραχύσωμου Κεν Μπράουν στην εκπνοή του 3ου δεκαλέπτου καθώς το τελευταίο πάτημα του Αμερικανού ήταν σχεδόν τρία μέτρα από τη στεφάνη.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 43-29, 70-46, 90-72

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα