Χαραλαμπίδης: «Είχαμε το πρέπει και υπερβάλαμε εαυτούς»

Gazzetta team
Χαραλαμπίδης: «Είχαμε το πρέπει και υπερβάλαμε εαυτούς»

bet365

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε για την αυταπάρνηση των παικτών του στο ντέρμπι με τον Άρη.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε αρχικά… «θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί μετά από μια δύσκολη εβδομάδα ανταποκρίθηκαν στο έπακρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ιο αγώνας διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Υπήρχε όμως το πρέπει και τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτούς, έπαιξαν με μεγάλη ενέργεια και διάθεση και φτάσαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν ο ένας και μοναδικός στόχος που υπήρχε, η νίκη. Θα ήθελα να πω ότι, νιώθουμε στήριξη από τον κόσμο, αυτή η ομάδα παίρνει απίστευτη δυναμική όταν παίζει με τόσο κόσμο, της δίνει μεγάλη ενέργεια κι ελπίζω ότι στη συνέχεια του Πρωταθλήματος να συμβαίνει το ίδιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την οικογένεια Σαββίδη γιατί στις δύσκολες στιγμές νιώθουμε ότι είναι κοντά μας και μας βοήθησαν αν προσθέσουμε έναν ποιοτικό παίκτη στο ρόστερ μας», είπε και ρωτήθηκε για τον Μπόμπι Μπράουν. «Ανάλογα με τις δυνατότητές μας και τι υπάρχει στην αγορά θα δούμε και θα κινηθούμε. Σε ότι αφορά τον Μπόμπι, δεν χρειάζεται να πω κάτι, ήρθε κι έκανε μια προπόνηση αλλά η παρουσία του και μόνο στην ομάδα μας βοήθησε πάρα πολύ. Περιμένουμε πράγματα από αυτόν και νομίζω ότι στη συνέχεια θα παρουσιαστεί καλύτερος. Σήμερα έκανε μεγάλη προσπάθεια γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να ταξιδεύεις την Παρασκευή και να παίζεις την Κυριακή».

Σε ερώτηση για το ότι ξεκίνησε στο παιχνίδι με τον Σόρτερ στη θέση του πλέι μέικερ, απάντησε: «Ο Σάνον μπορεί να παίξει με μεγάλη ευκολία και τις τρεις θέσεις. Αποφασίσαμε να τον ξεκινήσουμε γιατί θέλαμε να έχει την μπάλα στα χέρια του και να πάρει πρωτοβουλίες. Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν θέλω να αδικήσω και τα υπόλοιπα παιδιά».

Ρωτήθηκε για το αν πριν από το παιχνίδι του έλεγε κάποιος ότι θα έβαζε η ομάδα του 100 πόντους, είπε… «θα μου άρεζε. Ακριβώς επειδή υπήρχε ένα μεγάλο πρέπει στο παιχνίδι, η ουσία ήταν να κερδίσουμε και να καλύψουμε τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Εμείς βλέπουμε πράγματα και αγωνιστικά αλλά αυτή τη στιγμή προέχει ότι κερδίσαμε». Σχετικά με το ότι η ομάδα του δέχθηκε 84 πόντους κι αν τον προβληματίζει, είπε: «Το αμυντικό κομμάτι μας προβληματίζει, προσπαθούμε να βρούμε λύση και να δοκιμάσουμε πράγματα στις προπονήσεις. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που δεν μας βοηθούν αλλά όταν τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι πρέπει να καταθέσουν και την ψυχή τους, το καταφέρνουμε».

Σε ερώτηση για τη φημολογία περί αλλαγών και πώς αυτή ήχησε στ’ αυτιά των παικτών. «Δεν είναι εύκολο. Η ωριμότητα που επέδειξαν τα παιδιά ήταν πολύ έντονη και θεωρώ ότι ήταν επαγγελματική η στάση τους».

Ρωτήθηκε τέλος για το αν νιώθει πιο ήρεμος από την εικόνα συσπείρωσης που είχε ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες ώρες. «Νιώθω ήρεμος με το αποτέλεσμα αλλά επειδή γνωρίζουμε ότι η χρονιά είναι μεγάλη πρέπει9 να παρουσιαστούμε με τον ίδιο τρόπο. Η ομάδα χρειάζεται ηρεμία, καθαρό μυαλό, συσπείρωση και όλοι να είναι δίπλα της, είπε.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα