ΑΕΚ: Δικαιώθηκε, αλλά... πληρώνει τον Χέρστον

ΑΕΚ: Δικαιώθηκε, αλλά... πληρώνει τον Χέρστον

Gazzetta team
ΑΕΚ: Δικαιώθηκε, αλλά... πληρώνει τον Χέρστον

bet365

Τέλος μπήκε στο... σίριαλ μεταξύ ΑΕΚ και Μαλίκ Χέρστον, αφού μετά την απόφαση του CAS, η ομάδα θα πληρώσει τον παίκτη, αλλά όχι όλο το ποσό που διεκδικούσε.

Καμπάνες μετρητών που χτυπούν γιορτινά και μοιράζουν δώρα*! | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια η ΑΕΚ και Μαλίκ Χέρστον ήταν σε διαμάχη, καθώς ο Αμερικανός ζητούσε να πληρωθεί τον δεύτερο εγγυημένο χρόνο του συμβολαίου που υπέγραψε το 2015 και το οποίο η ομάδα έλυσε μονομερώς, καθώς ο παίκτης δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί για 4.5 μήνες (τραυματισμός στο πόδι).

Τότε, ο Χέρστον έκανε προσφυγή στο Δικαστήριο της FIBA, ζητώντας όλο το ποσό του συμβολαίου για τη σεζόν 2016-17, το οποίο ανερχόταν περίπου στις 680.000, με το BAT να επιδικάζει το ποσό των 480.000.

Η ΑΕΚ στη συνέχεια προσέφυγε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο επανεξέτασε την υπόθεση κι επιδίκασε στον Χέρστον 320.000, ποσό μικρότερο από την πρωτόδικη απόφαση και λιγότερα από τα μισά που ζητούσε ο παίκτης αρχικά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και παρόλο που η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ καλείται να πληρώσει, οι άνθρωποί της αισθάνονται ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι, καθώς αναφέρουν πως το εγγυημένο συμβόλαιο εξασφαλίζει τις αποδοχές του παίκτη, ωστόσο θα πρέπει και οι ομάδες να διασφαλίζονται, σε περιπτώσεις που ο παίκτης δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Μάλιστα, κάνουν λόγο και για δεδικασμένο που μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλες δικαστικές διαμάχες μεταξύ ομάδων και παικτών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα