Ο Σούμποτιτς και η προϋπόθεση πρόσληψης προπονητή στον Άρη

Ο Σούμποτιτς και η προϋπόθεση πρόσληψης προπονητή στον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Σούμποτιτς και η προϋπόθεση πρόσληψης προπονητή στον Άρη

bet365

Με την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Άρη, ο Σούλης Μαρκόπουλος προχώρησε σε μία κίνηση που δεν συνηθίζει, δεν αποκλείεται επίσης να επαναληφθεί η ιστορία με την αντικατάστασή του με τον Λευτέρη Σούμποτιτς.

Επισήμως πλέον, οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή μετά την απόφαση του Σούλη Μαρκόπουλου να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο έντονο παρελθόν του 70χρονου τεχνικού θα διαπιστώσει ότι δεν συνηθίζει να… παίρνει το καπελάκι του και να φεύγει, γι’ αυτόν τον λόγο αυτή η απόφασή του έχει σημειολογική σημασία. Δείχνει επίσης ότι έφτασε στα όριά του λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην ομάδα, αναλαμβάνοντας παράλληλα το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Δεν αποκλείεται επίσης να επαναληφθεί η ιστορία καθώς την περίοδο 1996-97, ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία του Άρη και είχε αντικατασταθεί με τον Λευτέρη Σούμποτιτς.

Αυτή τη στιγμή, ο έμπειρος τεχνικός είναι ψηλά στη λίστα των υποψηφίων, είναι ελεύθερος, έπειτα από τη λύση της συνεργασίας του με την Μπουντούτσνοστ. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι έχει γίνει επαφή μαζί του, είναι δεδομένο ότι διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Χάρη Παπαγεωργίου, δίχως όμως αυτή η επαφή να φτάνει να φτάνει στο σημείο να χαρακτηριστεί, ουσιαστική συζήτηση.

Σε αυτή τη φάση εξάλλου, δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα, από τη στιγμή που υπάρχει αβεβαιότητα σε διοικητικό επίπεδο. Για την ακρίβεια, ο Χάρης Παπαγεωργίου προτίθεται να παραιτηθεί από την προεδρία της ΚΑΕ με σκοπό να δρομολογήσει εξελίξεις αποδέσμευσης της ομάδας από τον Δημήτρη Γουλιέλμο, με την προοπτική σχηματισμού διοίκησης Πρωτοδικείου, εφόσον ασφαλώς έρθουν σε συμφωνία ο ΑΣ με τον ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε σοβαρή επαφή με τον οποιονδήποτε προπονητή, καθώς το διοικητικό τοπίο είναι θολό και κυρίως γιατί δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη δική του παρουσία στην προεδρία της ΚΑΕ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα