Χαραλαμπίδης: «Και νιώθω και είμαι έτοιμος»

Gazzetta team
Χαραλαμπίδης: «Και νιώθω και είμαι έτοιμος»

bet365

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να μείνει στον πάγκο της ομάδας εάν του ζητηθεί.

Με εντυπωσιακό μπάσκετ ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ομάδας της Λήμνου κι έτσι το ντεμπούτο του Κώστα Χαραλαμπίδη ήταν θετικό.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Ελληνα προπονητή του ΠΑΟΚ...

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες που έκαναν εκπληκτική προσπάθεια στη δύσκολη συγκυρία. Έκαναν το 100%, θέλω να τους συγχαρώ, τους είπα ότι είμαι περήφανος για τη θέληση και την αποφασιστικότητα Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Η αλλαγή προπονητή λειτούργησε τη συγκεκριμένη στιγμή προς το καλύτερο. Έχουμε δρόμο, να συνεχίσουμε ακατάπαυστα μέχρι να εκπληρώσουμε τους στόχους μας Για μένα είναι μία καινούργια εμπειρία, με τη βοήθεια των παιδιών και του κόσμου, κάναμε μία πολύ καλή αρχή. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Αυτό το κλαμπ χρειάζεται στήριξη μέσα και έξω από την ομάδα. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά χρειαζόμαστε στήριξη. Δεν περισσεύει κανείς. Να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν με τα καλά λόγια και τη θετική ενέργεια. Στο κλαμπ δεν αξίζει μιζέρια, είναι μεγάλο κλαμπ και πρέπει να συσπειρωθούν όλοι γύρω από την ομάδα».

Για το αν είναι έτοιμος γι’ αυτήν την πρόκληση: «Και νιώθω και είμαι έτοιμος. Είμαι πανέτοιμος και σίγουρος για τον εαυτό μου. Έχω άποψη και φιλοσοφία για το μπάσκετ. Έχω ζήσει με αρκετά παιδιά τα προηγούμενα χρόνια, με παίκτες και το σταφ που στάθηκε επίσης δίπλα μου. Δύο άνθρωποι κάναμε τη δουλειά τεσσάρων, εγώ και ο Μπάμπης Καραϊσκος».

Για το τεχνικό κομμάτι και τις αλλαγές: «Το πρώτο που ήθελα ήταν να αλλάξουν την ψυχολογία τους. Είχαμε μόνο δύο μέρες και δεν ήταν εύκολο. Δεν αλλάζεις το τσιπάκι μετά από δύο μέρες. Γι’ αυτό ευχαρίστησα τα παιδιά. Εζησα την ομάδα από την έναρξη και ήθελα να προσθέσω κάποια στοιχεία, να απελευθερώσω κάποια παιδιά που μπορεί να ένιωθαν πιο σφιγμένα. Οι δύο μέρες ήταν λίγες αλλά έχουμε δρόμο. Τα παιδιά αφομοίωσαν τα λίγα που προσπαθήσαμε να αλλάξουμε».

Για την παρουσία των δύο άσων: «Αυτό που ζήτησα ότι χρειάζεται κίνηση της μπάλας. Παίξαμε απέναντι σε πολύ καλή άμυνα, χωρίς εκπληκτική λειτουργία και βάλαμε 94 πόντους. Παίξαμε στα όρια μας. Έχουμε όμως περιθώρια».

Για τον Λιούις: «Ολα τα παιδιά θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Πρέπει να ξέρεις τι χρειάζεται ο καθένας. Μπορώ να πω ότι καλύτερα να παίζεις από το να είσαι έξω. Η απελευθέρωση έχει να κάνει με το γυρίζουν την μπάλα και να έρχονται οι σωστές επιλογές».

Για την αντιμετώπιση του Σμιθ και του Έβανς: «Είχαμε αρκετούς άξονες στους οποίους στηριχθήκαμε. Είχαμε και άλλα πράγματα στο μυαλό. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν απέναντι στη σκληράδα του αντιπάλου. Χρειάζεται στήριξη συμπαράσταση και στήριξη. Έχω τους καλύτερους παίκτες και έτσι όπως είναι η κατάσταση θα προχωρήσουμε. Δεν σκέπτομαι αλλαγές γιατί ξέρουμε τι συμβαίνει στο τμήμα. Αυτό που με απασχολεί που θα λειτουργούμε μέσα στο γήπεδο. Αγαπάω όλους τους παίκτες μου και τους πιστεύω. Θα προχωρήσουμε με την ίδια ένταση και πάθος».

Για την προσπάθεια στο BCL: «Η ομάδα χρειάζεται διαχείριση παικτών. Θα πάμε στη Γαλλία, θα συζητήσω με τα παιδιά και τη διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ δεν πάει πουθενά για να χάσει αλλά θα πρέπει να κάνουμε μία διαχείριση για να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια για τον στόχο της Ελλάδας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα